Nieuwe zuinige Volvo FL-motoren

De motor voor in de stad

De Volvo FL is uitgerust met een nieuw ontworpen motor. De motor is zuinig, heeft een bredere, vlakkere koppelkromme met snellere vermogensopbouw (zelfs bij lage toerentallen), levert een snelle respons en staat garant voor een hoge gemiddelde snelheid en uitstekende rijeigenschappen. U kunt dus nog effectiever met het stedelijke milieu omgaan en op schema blijven.

Onze D5K- en D8K-motoren leren kennen
De brandstofbesparende I-Sync-versnellingsbak

I-Sync – eenvoudig, krachtig, brandstofzuinig

De geautomatiseerde I-Sync-transmissie van de Volvo FL met zes versnellingen zorgt dat u altijd in de juiste versnelling rijdt. Minder schakelen betekent een lager brandstofverbruik en ook lagere emissies. En met minder slijtage aan de koppeling verlaagt u ook de onderhoudskosten.

Maak kennis met I-Sync
Neem een abonnement op de service Fuel Advice en werk samen met een persoonlijke brandstofcoach.

Fuel Advice – blijvend besparen

Bereik uw brandstofdoelstellingen, blijvend. En zie hoe het brandstofverbruik verder daalt naarmate u efficiënter wordt. Abonneer u op onze service Fuel Advice en krijg een persoonlijke brandstofcoach toegewezen. Met hun regelmatige analyse, deskundige begeleiding en parate ondersteuning bespaart u al snel brandstof en weet u het verbruik elk jaar te verbeteren.

Hoeveel kunt u met Fuel Advice besparen?
Verhoog uw brandstofzuinigheid met Dynafleet en chauffeurstraining

Ontdek op gegevens gebaseerde kracht

Samen met Dynafleet en chauffeurstraining kunt u tot wel 7% brandstof besparen.

Dynafleet – houd uw brandstofverbruik bij

Maak kennis met ons intelligente wagenparkbeheersysteem. Volg de prestaties van uw trucks en chauffeurs in real-time, bekijk automatisch gegenereerde scores in zuinig rijden. Maak vervolgens vergelijkingen, ontdek trends en implementeer winstgevende, brandstofbesparende veranderingen.

Maak kennis met Dynafleet >

Chauffeurstraining – kleine veranderingen, grote besparingen

Onze cursus 'Zuinig rijden – Volvo expert Training' helpt u om elke druppel brandstof optimaal te benutten. De cursus maakt deel uit van het opleidingsprogramma Volvo Trucks Driver Development. De beproefde systematische benadering zorgt voor een zuiniger rijgedrag met blijvende besparingen op de lange termijn en is het meest effectief in combinatie met de rapporten van Dynafleet.

Chauffeursopleiding van Volvo >

VT

Begin meteen goed

Een goed begin is essentieel voor een laag brandstofverbruik. Uw Volvo Trucks-dealer is een expert op dit gebied. Waarom vraagt u hem niet om hulp?

Vind de dichtstbijzijnde dealer