Wij weten wat er van belang is. We weten hoe ongevallen er uitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic & Product Safety Director, Volvo Trucks

Interieur

Veilige zitplaats in de Volvo FL

Veilige zitplaats

U zit goed beveiligd in de Volvo FL. De stoelverankering en het gehele cabineframe zijn verstevigd en hebben alle rigoureuze testen doorstaan waaraan onze cabines worden blootgesteld. 

Volvo FL Alcolock

Alcolock

Alcohol hoort niet in het verkeer. Het alcolock kan af fabriek worden gemonteerd en geeft een duidelijke boodschap af aan chauffeurs en transportklanten hoe belangrijk u verkeersveiligheid vindt. 

Volvo FL Manschappencabine

Manschappencabine

U kunt tot maximaal 7 personen veilig laten zitten in de Volvo FL met manschappencabine. Uiteraard is de manschappencabine net zo grondig getest als al onze cabines. 

Geïntegreerde veiligheidsgordels in Volvo FL

Geïntegreerde gordels

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Vergeet dat niet als u weer op weg gaat. In de Volvo FL zijn deze geïntegreerd in de stoelen. 

Exterieur

Volvo FL Onderrijbeveiligingssystemen

Onderrijbeveiligingssystemen

Geïntegreerd in de voorkant, de achterkant en de zijkanten om andere weggebruikers te beschermen bij een botsing. Het systeem voorkomt dat kleinere voertuigen vast komen te zitten onder de truck. 

Volvo FL Verlichting

Verlichting

We hebben de positielichten voor en de dagrijverlichting geïntegreerd. Het resultaat is een eenheid met een intelligente verlichting in een compact pakket. De truck is altijd zichtbaar voor andere weggebruikers. 

Volvo FL Zicht rondom

Zicht aan alle kanten

Door de perfect opgestelde spiegels, een grote voorruit met een lage onderrand en extra spiegels in de portieren kunt u zien wat er gebeurt rondom de truck. Essentieel voor veilige activiteiten in stedelijke gebieden. 

Volvo FL Actieve veiligheidssystemen

Actieve veiligheidssystemen

Uw truck helpt u. Bekijk dit korte overzicht van de Active Safety-systemen van Volvo Trucks. 

Over de veiligheid van de Volvo FL

Wat als?

Traffic & Product Safety Director onthult de geheimen van onze actieve veiligheidssystemen en hoe ze werken.

Ervaar zelf de veiligheid van de Volvo FL

Ervaar zelf de veiligheid van de Volvo FL

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.

Vind de dichtstbijzijnde dealer