Minder moeite met het innovatieve regelsysteem

Focus op rijden

I-Shift maakt het rijden makkelijker, veiliger en veel comfortabeler. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zware koppeling en een pook. Elk schakelmoment verloopt perfect getimed. Het eenvoudige systeem eist minder inspanning van de chauffeur, waardoor deze beter de aandacht op de weg en de overige weggebruikers kan houden. En als u toch handmatig wilt schakelen, geeft de knop op de versnellingshendel direct controle.

Het systeem werkt samen met andere voorzieningen, voor een soepele en effectieve rijervaring.

Bespaar op brandstof

I-Shift is ontworpen om brandstof te besparen. De interne energieverliezen zijn laag, maar de elektronica zorgt voor het echte verschil. Elk schakelmoment wordt precies getimed. Dit zorgt ervoor dat de motor met het meest efficiënte toerental draait, of dit nu in de modus Economy of Performance is. Bovendien schakelt I-Roll de motor uit bij een afdaling. Hierdoor wordt de bewegingsenergie van de truck ten volle benut, met een maximale brandstofbesparing van 2%.

Het systeem is ontwikkeld op basis van een niet-gesynchroniseerde, handmatige versnellingsbak.

Zo werkt het

I-Shift is gebaseerd op een 'klassieke' ongesynchroniseerde handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de lage interne verliezen. De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door informatie over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling uiterst precies uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor de toerentallen en de remmen worden aangepast voor optimale prestaties.

I-Shift kan worden bediend via een paneel met vier schakelaars op het dashboard.

Ruimtebesparende schakelaars

I-Shift is zo efficiënt dat u de schakelhendel niet vaak hoeft te gebruiken. Indien u kostbare ruimte in uw cabine wilt besparen, kunt u afzien van de keuzehendel en kiezen voor een bediening met vier schakelaars op het dashboard.

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift met kruipversnellingen – Starten waar u wilt

I-Shift is nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker geworden. De automatische versnellingsbak is nu beschikbaar met de keuze uit één of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie van extra achteruitrijversnellingen. Wanneer u zware ladingen transporteert, weet u dat starten vanuit stilstand soms lastig is. Vooral op hellingen of bij slechte wegomstandigheden. In het ergste geval moet u de vracht uitladen of moet u zelfs worden gesleept, wat funest kan zijn voor uw beschikbaarheid en productiviteit. Rust uw Volvo FM uit met I-Shift met kruipversnellingen en deze zorg behoort tot het verleden. Uw startvermogen wordt aanzienlijk verbeterd en de belasting op de koppeling wordt met 75 procent verminderd, wat onnodige reparaties voorkomt.

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Kan I-Shift met kruipversnellingen uw brandstofverbruik echt verbeteren? Natuurlijk. Voorheen moest u vaak bereid zijn brandstofzuinigheid op te offeren voor startvermogen. Dankzij de kruipversnellingen kunnen we uw truck nu echter specificeren met een snellere achterasoverbrenging, waardoor u op goede wegen bij veel lagere toeren op kruissnelheid kunt blijven. Dit verlaagt het brandstofverbruik met een aantal procent.

Perfecte controle in elke richting

Perfecte controle in elke richting

Manoeuvreren met lage snelheid is een van de grootste uitdagingen van het werk. Dankzij een overbrengingsverhouding tot 32:1 (en tot 37:1 achteruit) kunt u met I-Shift met kruipversnellingen rijden met hele lage snelheden van 0,5-2 km/u. U heeft altijd totale controle, waardoor u gemakkelijker met precisie kunt parkeren bij het laden of lossen van uw vracht. Ook voorkomt het ongevallen die desastreus zijn voor uw planning en uw productiviteit. 

Zeg maar ja tegen meer werk

Zeg maar ja tegen meer werk

I-Shift met kruipversnellingen maakt de truck veelzijdiger, zodat u dezelfde truck kunt gebruiken voor tal van verschillende rijomstandigheden en taken. Rijden op verharde en onverharde wegen? Moet u extreme ladingen vervoeren? Werkt u op grote hoogten? Speciale toepassingen voor lage snelheden? Geen probleem.

De kruipversnellingsmodule voegt slechts 120 mm toe aan de lengte en 48 kg aan het gewicht van de I-Shift.

I-Shift Dual Clutch

I-Shift Dual Clutch: een nieuwe manier van rijden

I-Shift Dual Clutch is 's werelds eerste transmissiesysteem met een dubbele koppeling voor zware trucks die een echt soepele, dynamische acceleratie geeft. I-Shift Dual Clutch is geïnspireerd op versnellingsbakken van racewagens en schakelt in een fractie van een seconde. De stabiele krachtoverbrenging verandert uw manier van rijden en verhoogt uw productiviteit.

Chauffeurscomfort en veiligheid

Chauffeurscomfort en veiligheid

Wanneer uw opdrachten hoge prestaties vereisen en veel schakelen, kies dan voor I-Shift Dual Clutch. Dit levert een ongeëvenaard chauffeurscomfort. Het koppel is constant, dus u kunt met een gerust hart halverwege een bocht schakelen. En het vermogen wordt continu op de wielen overgebracht. De kans dat u vast komt te zitten of grip verliest bij gladde omstandigheden, wordt zo geminimaliseerd. Zelfs als u terugschakelt op de motorrem bij een afdaling, kunt u zeker zijn van een stabiel en veilig rijgedrag. I-Shift Dual Clutch is verkrijgbaar op onze D13K-motoren met 460 en 500 pk.

Wat de dubbele koppeling toevoegt

Wat de dubbele koppeling toevoegt

Door de transmissie met dubbele koppeling kan de volgende versnelling alvast worden geselecteerd, terwijl in de
 huidige versnelling wordt gereden. Dus één koppeling staat in zijn vrij terwijl de ander is geactiveerd. Dankzij de twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen er dan twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd. Het resultaat? Het schakelen vindt plaats in een fractie van een seconde, zonder tractieverlies.

Pas de softwarepakketten aan aan uw behoeften.

Uw I-Shift

U kunt de softwarepakketten voor I-Shift aanpassen aan uw specifieke behoeften. Dus of u nu een versnellingsbak zoekt voor langeafstandstransporten, bouwwerkzaamheden, zware ladingen of distributietaken, we hebben altijd het perfecte pakket voor u.

Kies uw perfecte I-Shift-pakket
Hoe ziet uw favoriete I-Shift eruit?

Hoe ziet uw favoriete I-Shift eruit?

Met behulp van de software kan I-Shift op uw rijomstandigheden worden afgestemd. U kunt kiezen uit vier pakketten: Construction, Distribution, Long Haul of Heavy Duty, en uit verschillende opties zoals I-See, kruipversnellingen en extra PTO-functies.

I-Shift en I-See werken samen om brandstof te besparen

I-See: meer besparen

In heuvelachtig terrein werkt I-Shift naadloos samen met onze intuïtieve I-See technologie zodat u nog meer brandstof bespaart.

Ontdek hoe I-See werkt
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar voor I-Shift?

Ervaar het zelf. Neem contact op met uw plaatselijke Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer