Tridemstel met drie assen

Geef richting aan uw vooruitgang

Het drie-assige tandemstel verbetert het manoeuvreren op krappe plaatsen aanzienlijk, zelfs op de smalste wegen. Om brandstof te besparen en bandslijtage te verminderen kunt u één (of zelfs twee) assen omhoogbrengen bij het onbelast rijden op goede wegen. En door het optimaliseren van de asdruk achter op elke as krijgt u een betere tractie, wanneer u die nodig heeft.

Gemakkelijk manoeuvreren en comfortabel rijden

Gemakkelijk manoeuvreren en comfortabel rijden

Het tridemstel kan worden geleverd met een naloopas (achter de aandrijfassen) of een voorloopas (vóór de aandrijfassen). Of beide wanneer u met een 8×2 rijdt.
Omdat de assen hydraulisch kunnen worden gestuurd, is de draaicirkel veel krapper dan bij een truck met dubbele voorassen. Dit vergemakkelijkt het manoeuvreren op lastige trajecten. Bovendien zorgt de luchtvering voor een comfortabele rit, met name in ongeladen toestand.

Automatische aslift bespaart brandstofverbruik en vermindert bandenslijtage

Breng de as omhoog en bespaar brandstof

Wanneer de 'dode as' niet nodig is om het gewicht te verdelen, wordt die automatisch omhoog gebracht; hierdoor wordt brandstof bespaard en slijtage aan de banden verminderd. Om overbelasting te voorkomen wordt de as automatisch omlaag gebracht wanneer de truck wordt beladen.

Tridemasconfiguraties

De tridem is leverbaar voor vier- of vijfassige asconfiguraties, waaronder de nieuwe 10×4. Alle uitvoeringen van luchtvering kunnen worden uitgerust met naafreductieassen.

Beschikbare configuraties

Type   Assen   Vering   Max. tandemstelbelasting   Voor-/naloopassen
RAPDT-GR   8×2R   Lucht   32t   Voorloopas (gestuurd)
+ naloopas (vast/gestuurd)
RADDT-GR   8×4R, 10×4R   Lucht   36t   Naloopas (gestuurd)
RAPDD-GR   8×4R, 8×4T   Lucht   35t   Voorloopas (gestuurd)
R = Rigid (bakwagen), T = Tractor (trekker)
VT

Deze kant op

Wilt u zien hoe krap u de bocht kunt maken? Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer en ervaar zelf het tridemstel.

Vind de dichtstbijzijnde dealer