De complete ophanging is aangepast en afgesteld. Alles is vervangen, gemoderniseerd of uitgebreid om de rijeigenschappen te verbeteren.

Niklas Fröjd

Vehicle Dynamics Expert, Volvo Trucks

Volvo FM met verbeterde stuurstabiliteit

Stabiel als een trein

Het unieke geometrische ontwerp van de bladvering vóór vermindert de kantelkrachten en verbetert de stuurstabiliteit aanzienlijk, waardoor u elke situatie meer onder controle heeft. De verbeterde voorwielophanging vermindert ook de vereiste koerscorrecties, waardoor de truck u volgt of het nu op de snelweg is of in de krapste bochten.

Volvo FM met verminderd overstuur

Krachtenbeheersing

De luchtvering achter heeft ook een transformatie ondergaan. Het door Volvo gepatenteerde ontwerp werkt met stabilisatoren vóór de as die voorkomen dat krachten van de weg worden overgebracht op het chassis. Het ontwerp voorkomt ook dat krachten van de trailer overstuur veroorzaken voor de truck bij het ingaan van een bocht. 

Volvo FM, de "epic split"

Volvo Dynamic Steering

De grootste innovatie sinds de stuurbekrachtiging. Volvo Dynamic Steering werkt met ´torque overlay´ (extra bekrachtiging), waardoor onbedoelde stuurbewegingen worden gecorrigeerd en extra koppel wordt geboden wanneer dat nodig is. Het resultaat is perfecte stabiliteit bij hoge snelheden, volledige controle en een drastisch lagere belasting voor uw spieren.

VT

U hoeft ons niet te geloven

Ervaar zelf de toonaangevende rijeigenschappen. Breng een bezoek aan uw Volvo Trucks-dealer. Hij geeft u graag de sleutels.

Vind de dichtstbijzijnde dealer