Wat als je het gewicht van een bestelwagen op een Volvo FMX laat vallen?

De Volvo FMX is onze meest robuuste truck ooit. Om de kracht van het chassis en de bevestiging van de motor en versnellingsbak te testen, lieten we 26 keer 2 ton op de Volvo FMX vallen, steeds van verschillende hoogtes en op verschillende plekken. De maximale g-kracht die daarbij vrijkomt staat gelijk aan 214 (!) ton bij stilstand. Bekijk de video voor het eindresultaat.

Wat als je het gewicht van een bestelwagen op een Volvo FMX laat vallen?
Liftbare tandemas

Het chassis voor bouwtoepassingen

Luchtvering achter reduceert trillingen, levert revolutionair rijcomfort op en vermindert slijtage aan de truck. Automatic Traction Control (ATC) geeft tractie op alle wielen wanneer dat nodig is, en verbetert het brandstofverbruik en de manoeuvreerbaarheid als u dit uitschakelt.

En dan is er nog de Liftbare tandemas. Hiermee kunt u een van de aandrijfassen loskoppelen en omhoogbrengen, waardoor u de tractie en laadcapaciteit krijgt van een tandemas en de efficiency van een enkele aandrijfas. En als u de zwaarste taken moet uitvoeren, kan uw Volvo FMX af fabriek worden voorzien van vijf assen, waardoor u bespaart op tijd en kosten voor de carrosseriebouwer.

Alle voorzieningen van de Volvo FMX bekijken

De flexibele chassisindeling

De opstelling van het Volvo FMX-trekkerchassis

Trekkerchassis

1. Accubak (BBOX-L)
300 mm verder naar voren dan het vorige ontwerp, wat 100–120 liter extra brandstofcapaciteit oplevert.

2. Accubak (BBOX-EF)
Optionele plaatsing achterin tussen de chassisframes.

3. AdBlue-tank
Een tank van 50 liter kan boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd, voor extra brandstofcapaciteit (ADTP-BC).

4. Air Production Modulator
Wordt tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting die op het chassis wordt gemonteerd, zoals brandstoftanks. Optionele plaatsing achterin tussen de chassisframes.

Geschetste chassisopstelling

Bakwagenchassis

1. Vrije chassisruimte
Chassisuitrusting kan naar achteren worden verplaatst om ruimte te creëren voor kraanpoten of andere uitrusting. (FAA10 – circa 500 mm; FAA20 – circa 600 mm).

2. Gatenrij in frame voor carrosseriebouwer
De bovenste rij met gaten is gereserveerd voor de carrosseriebouwer. Alle steunen zijn uit het middelpunt geplaatst en voorzien van een afstandsbus van 8 millimeter. Er zijn geen klinknagels toegepast.

3. Kraanvoorbereiding
Het chassis kan af fabriek worden gemonteerd met bevestigingsplaten voor de kraan.

4. Luchtvering achter met een korte achteroverbouw
Een nieuw ontworpen naar voren gemonteerde stabilisator kan de achteroverbouw verkleinen. Dit is een voordeel voor bouwtoepassingen, asfaltkippers en wissellaadsystemen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Maak een rit

De enige manier om het Volvo FMX-chassis echt in actie te ervaren. Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de sleutels.

Vind de dichtstbijzijnde dealer