Volvo FMX met aandrijving op alle wielen voor uitstekende tractie

Controle houden

De inschakeling van het sperdifferentieel kan automatisch of handmatig worden geselecteerd, per as of voor alle aangedreven assen. Alle differentiëlen kunnen tijdens het rijden worden vergrendeld. Zo heeft u voldoende controle om uw truck rijdende te houden.

Als u het sperdifferentieel alleen inschakelt wanneer dat nodig is, bespaart u brandstof en vermindert u de slijtage van de transmissie ­– dit scheelt zowel kosten als uitval. 

Volvo FMX met aandrijving op alle wielen is standaard voorzien van ATC

Gemaakt voor steile hellingen

De nieuwe aangedreven vooras is bedoeld voor een hoog koppel en zware ladingen. De as is 100 mm verder naar voren geplaatst vergeleken met eerdere modellen. Dit geeft een veel betere oploophoek bij steile hellingen (28° met aangedreven vooras en bandmaat 13R22.5). 

Volvo FMX met een gestroomlijnde buiklijn.

Alle onderdelen zijn beschermd

Bodemvrijheid is belangrijk voor ons. En voor u. Dus hebben we de parallel- en spoorstangen in lijn gebracht met de as, binnen in de asbehuizing. En hebben we gezorgd dat remcilinders en brandstoftanks goed zijn beschermd op het chassis, zodat u niets in de weg staat om over boomstronken, keien en stenen te rijden.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Ervaar het rijden met aandrijving op alle wielen

Eén as inschakelen of allemaal. Uw lokale Volvo Trucks-dealer zal u de knop laten zien. De rest is aan u.

Vind de dichtstbijzijnde dealer