Volvo FMX Stretch Brake voorkomt scharen

Stretch Brake

Bij keren of afdalen op een gladde weg slaat de Stretch Brake aan om scharen te voorkomen. De aanhanger wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt ervoor kiezen om de Stretch Brake automatisch te activeren in risicovolle situaties, bij snelheden tot 50 km/u. Stretch Brake is leverbaar voor zowel bakwagens als trekkers.
Volvo-ondersteuningssystemen voor de chauffeur - noodremlicht

Noodremlicht

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen – een eenvoudige manier om kop-staartbotsingen te voorkomen.
Volvo-ondersteuningssystemen voor de chauffeur - Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met noodremfunctie

Adaptive Cruise Control en Forward Collision Warning met noodstopvoorziening

In druk verkeer zorgt de op radar gebaseerde Adaptive Cruise Control voor een veilige afstand tot het voorgaande voertuig door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te regelen.

Bij gevaar van een botsing waarschuwt ons intuïtieve Collision Warning-systeem (Waarschuwing aanrijding vooraan) u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. En de noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.
Volvo-ondersteuningssystemen voor de chauffeur - Lane Change Support

Lane Change Support

Wanneer dit is ingeschakeld, maakt Lane Change Support gebruik van radartechnologie om de blinde hoek aan de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als het niet veilig is om van rijstrook te veranderen, wordt u gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.
Volvo-ondersteuningssystemen voor de chauffeur - ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma)

Electronic Stability Program

Ons Electronic Stability Program (ESP) verkleint het risico van slippen en kantelen op effectieve wijze. In risicovolle situaties grijpt het systeem onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de aanhanger afzonderlijk af te remmen. ESP is leverbaar voor de meeste truckspecificaties – voor zowel trekkers als bakwagens.
Volvo-ondersteuningssystemen voor de chauffeur - verbeterde prestaties, slechte wegen voor I-Shift

Verbeterde prestaties; slechte wegen

Optimaal schakelen. Ondersteuning bij wegrijden. Ondersteuning bij het rijden op slechte wegen en in heuvelachtig terrein. Dit softwareprogramma stemt uw I-Shift-transmissie af zodat u maximale ondersteuning krijgt in de uitdagingen waar u dagelijks voor komt te staan.

Active Safety-pakket

ACC with Forward Collision Warning met noodremfunctie
Lane Change Support
Driver Alert Support
Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar voor een veilige rit?

Bezoek uw lokale Volvo Trucks-dealer om zelf onze ondersteuningssystemen voor de chauffeur te ervaren.

Vind de dichtstbijzijnde dealer