Live test van de bodemvrijheid op Volvo FMX

De video Technician

Verbeterde bodemvrijheid op de Volvo FMX

Verbeterde bodemvrijheid

Veerplaten. Luchtbalgen. Stabilisatoren. Deze waren gewoonlijk onder de as geplaatst, in de vuurlinie van steentjes en keien. Dat is nu verleden tijd. Onze technici hebben de luchtvering ondersteboven gezet en boven op de aandrijfas geplaatst. Het resultaat? U krijgt de bodemvrijheid van een bladvering met het comfort en efficiëntie van luchtvering.

Korte achteroverbouw op de Volvo FMX

Kortere overbouw

Bij het nieuwe ophangingsontwerp zit niets achter de achteras in de weg bij het kiepen. Dus nu kunt u direct in een asfalteermachine kiepen.  

Luchtvering betekent minder trillingen en comfortabel rijden

Betere tractie, minder trillingen

De geoptimaliseerde asdruk op elke achteras resulteert in een betere tractie. Verdere verbeteringen worden verkregen door de aslastverdeling handmatig aan te passen. Door de luchtvering worden er ook minder trillingen naar de truck geleid. Het resulterende comfort en de hogere gemiddelde snelheid vergroten uw productiviteit (een toename van 5­–10 km/u in onze tests). En minder trillingsschade betekent ook hogere beschikbaarheid.

Stabilisatoren midden in het tandemstel verbeteren de stabiliteit

Stabilisatoren midden in het tandemstel

Verbeterde stabilisatoren spelen een belangrijke rol in de nieuwe luchtvering. Deze zijn ondersteboven gekeerd en centraal tussen de assen geplaatst, zodat ze de krachten van de weg en de trailer overbrengen op het stijfste deel van het frame, om de kantelstabiliteit te verbeteren. 

Volvo FMX met GRAS-G2 is perfect voor kippers en asfalteermachines

Luchtvering

Luchtvering biedt uitstekend rijcomfort en maakt het mogelijk om de bodemvrijheid te variëren. Geen enkel onderdeel van de ophanging steekt verder uit dan de achterband (met 315/80R22.5-banden). Hierdoor kan het chassis gemakkelijker worden aangepast aan toepassingen zoals asfalteermachines of kippers.

GRAS-G2-luchtvering achter is leverbaar voor de hele reeks

Voor de hele reeks

GRAS-G2 -luchtvering achter is leverbaar voor de hele reeks: 4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 en 10×6. Dit geldt ook voor het tridemconcept, dat is ontworpen om een brutogewicht van 36 ton aan te kunnen op het tandemstel met drie assen en 10 ton aan de voorkant.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Maak een proefrit

Maak een proefrit in een Volvo FMX met luchtvering achter en u voelt het verschil. Direct. Uw lokale Volvo Trucks-dealer heeft de sleutels.

Vind de dichtstbijzijnde dealer