Volvo FMX met gestuurde naloopas

Geef richting aan uw vooruitgang

Moet u de lading over de assen verdelen? Dubbele voorassen zijn ideaal. Alleen aandrijving op één as nodig? Maak kennis met de tridem, en de kleinste draaicirkel die u ooit maakte.

Gestuurde naloopas verbetert productiviteit

Tridem

De 8×4 met enkelvoudige vooras heeft een tridemstel met vering op de achterassen, waarvan de naloopas hydraulisch wordt geregeld. Dit resulteert in extreme manoeuvreerbaarheid en een ongeëvenaard kleine draaicirkel. Hierdoor bent u minder bezig met stoppen, draaien en achteruitrijden, en meer met het daadwerkelijke rijden.

Het tridemstel biedt nog meer voordelen. Met de opgetilde naloopas treedt er minder slijtage op aan de banden en wordt er minder brandstof verbruikt. De geoptimaliseerde asdruk op elke achteras resulteert in een betere tractie (dankzij de luchtvering). En u kunt de aslastverdeling aanpassen voor een nog betere tractie.

Dubbele, gestuurde vooras voor zware belasting van vooras

Dubbele voorassen

Wanneer u een zware (of hoge) lading aan de voorzijde heeft, zoals een opbouw met een kraan of betonpomp, geeft de 8×4 met dubbele voorassen en aangedreven tandemstel u de manoeuvreerbaarheid die u nodig heeft.

Ervaar de manoeuvreerbaarheid van de Volvo FMX door meerdere stuurbare assen

Deze kant op

Wilt u zien hoe u een krappe bocht maakt? Ga naar uw lokale Volvo Trucks-dealer en ervaar de extreme manoeuvreerbaarheid in actie.

Vind de dichtstbijzijnde dealer