Wanneer de truck is beladen, wordt de liftbare tandemas automatisch omlaag gebracht

Optimale rijmodus

De Liftbare tandemas is ideaal als u met een zware lading op de heenweg rijdt en leeg op de terugweg. Wanneer de truck niet is geladen, drukt u een knop op het dashboard om de aandrijfas te ontkoppelen en omhoog te brengen. Zodra u de truck belast, wordt de aandrijfas automatisch omlaag gebracht en geactiveerd om maximale tractie en rijeigenschappen te leveren. Dit neemt slechts 15 seconden in beslag, dus u bent geen waardevolle tijd kwijt.

Omhooggebrachte as verlaagt het brandstofverbruik met maximaal 3%.

Bespaar tot 4% brandstof

Aandrijfassen produceren wrijving en rolweerstand. Hierdoor neemt het brandstofverbruik toe. Door de as los te koppelen en omhoog te brengen als u deze niet nodig heeft, kunt u het brandstofverbruik op de terugreis met maximaal 4% verlagen. En uw resultate aanzienlijk verbeteren.

Een omhooggebrachte as kan de draaicirkel met ruim een meter verkleinen

Betere manoeuvreerbaarheid

Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4x2 of een 6x2, met een krappere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Zo kan een 6×4 met een wielbasis van 4,6 meter de draaicirkel met ruim een meter verkleinen.

Een gelifte as geeft betere tractie

Houd uw truck op de weg

Meer tractie nodig? Als de belastingslimieten voor de as dat toestaan, drukt u op een knop op het dashboard om het gewicht te verschuiven naar één as. Dit kan ook terwijl u met een lage snelheid rijdt. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Breng de as omhoog. Verhoog uw winst

Ervaar zelf de liftbare tandemas bij uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer