Vanaf de allereerste dag levert Volvo Dynamic Steering perfecte stabiliteit bij hoge snelheden en volledige controle bij lage snelheden. De nieuwste uitvoering van het systeem is voorzien van een aantal zeer handige functies voor rijden onder zware omstandigheden. Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden en u kunt de positie van de truck op de weg beter vasthouden. Het systeem kan zelfs ingrijpen wanneer slippen of wegschuiven dreigt.

Dynamic Steering gedurende de werkdag

Volvo Dynamic Steering zorgt voor eliminatie van de trillingen en de schokken die bij het rijden op oneffen wegdek voelbaar zijn in het stuur. Ook achteruitrijden of manoeuvreren bij weinig ruimte gaat makkelijker: bij lage snelheden wordt de stuurweerstand met circa 70% verminderd. Bovendien keert het stuur automatisch terug naar de centrale positie zodra de greep op het stuur lichter wordt.

Bij hogere snelheden houdt de truck de richting vast ook op slecht wegdek en bij sterke zijwind. De technologie werkt via de hydraulische stuurbekrachtiging van de truck. Een elektronisch geregelde motor ondersteunt de voortdurende aanpassing van de stuurbewegingen en biedt extra draaikracht als dat nodig is.

Minder tijd nodig voor het instellen

Minder tijd nodig voor het instellen

Met Volvo Dynamic Steering selecteert u de stuurinstellingen via een menu in de truck en bent u in een oogwenk onderweg. Ook kunt u met een druk op de knop Lane Keeping Assist inschakelen, al naar gelang de rijomstandigheden. Stability Assist is altijd actief op de achtergrond.

Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen

Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen

Met deze functie kunt u de stuurinstellingen aanpassen via het menu met voorinstellingen voor Dynamic Steering. U kunt kiezen uit een reeks vooraf ingestelde standen of de stuurinstellingen compleet aanpassen via het menu Custom (Aanpassen).

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist

Als de truck maar een beetje gaat slippen, grijpt Volvo Dynamic Steering in met Stability Assist. Met een lichte stuurondersteuning wordt tegengestuurd om het voertuig stabiel te houden. Sensoren op verschillende locaties houden de rotatiesnelheid van de truck in de gaten.

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist

Boven de 55 km/u treedt het Lane Keeping Support-systeem in werking. Het systeem houdt de positie van het voertuig in de gaten het behulp van camera's. Wanneer de camera detecteert dat de truck buiten de rijbaan dreigt te komen, wordt de besturing geactiveerd en wordt u teruggestuurd naar de juiste richting. Als extra ondersteuning nodig is, wordt de chauffeur gewaarschuwd via een lichte trilling in het stuur in plaats van met een geluidssignaal.

Moeiteloos rijden bij elke snelheid

Moeiteloos rijden bij elke snelheid

Volvo Dynamic Steering houdt u stabiel en op koers bij hoge snelheden. En bij langzaam en behoedzaam manoeuvreren levert het systeem de benodigde stuurkracht, ongeacht de lading. Onder dergelijke omstandigheden kunt u de Volvo FMX met één vinger kunt sturen.

Achteruit nu even gemakkelijk als vooruit

Achteruit nu even gemakkelijk als vooruit

We hebben het achteruit rijden met een volledig beladen truck veel minder zwaar gemaakt. Volvo Dynamic Steering geeft precisie voor nagenoeg moeiteloos sturen waarbij het stuur automatisch terugkeert naar de neutraalstand. En met verbeterde koersstabiliteit kunt u achteruitrijden zonder van uw koers af te wijken.

Kaarsrecht rijden onder alle omstandigheden

Kaarsrecht rijden onder alle omstandigheden

De koerscorrecties die u moet maken na remmen op een ongelijkmatige ondergrond? Verleden tijd. Schokken door kuilen, hobbels en wegmarkeringen? Bijna niet waarneembaar. Volvo Dynamic Steering stelt zelfs de effecten van sterke zijwind bij. Dus kunt u het stuur wat losser vasthouden. De truck verandert alleen van richting wanneer u dat wilt.

Dynamisch rijden

Dynamisch rijden

Met Volvo Dynamic Steering met persoonlijke instellingen heeft u de controle. U stelt de stuurweerstand in die past bij de rijomstandigheden en uw wensen. U kunt een vooraf gedefinieerde instelling kiezen of een instelling aanpassen aan uw wensen. Het resultaat is dat u precies de rijbeleving krijgt die u wenst.

Slippen voorkomen

Slippen voorkomen

Volvo Dynamic Steering met Stability Assist vermindert het risico op slipongevallen. Zodra het systeem detecteert dat de truck dreigt te gaan slippen, wordt een lichte stuurondersteuning gegeven. Dit helpt bij het stabiliseren van het voertuig, nog voordat u merkt dat er iets aan de hand is.

Blijf in uw baan

Blijf in uw baan

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist minimaliseert het risico van kantelongevallen en botsingen met andere voertuigen. Als de truck onbedoeld de rijbaanmarkering overschrijdt, helpt het systeem u met een lichte stuurondersteuning om weer terug te gaan naar de juiste richting. U merkt het bijna niet, maar toch verbetert dit de veiligheid.

Welkom in uw nieuwe cabine

Welkom in uw nieuwe cabine

Met Volvo Dynamic Steering met afstandsbediening kunt u de truck bedienen via een afstandsbediening. Een ideale oplossing voor situaties waarin de truck steeds korte stukjes moet rijden en u taken buiten de cabine moet verrichten. Dit verbetert niet alleen de productiviteit, maar maakt uw werkdag een stuk comfortabeler.

Externe besturing

Klaar om dynamisch rijden uit te proberen?

Zet koers naar uw lokale Volvo Trucks-dealer.

Vind de dichtstbijzijnde dealer