Wij weten wat er van belang is. We weten hoe ongevallen er uitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic & Product Safety Director, Volvo Trucks

Interieur

Volvo FMX nachtmodus

Nachtmodus

Bij het overschakelen naar de nachtmodus wordt alle dashboardverlichting gedimd, met uitzondering van de snelheidsmeter. Geen afleiding: alleen focussen op de weg voor u. Of achter u bij het aankoppelen van een trailer in het donker. 

Volvo FMX dicht bij de grond

Dicht bij de grond

Voor een bouwtruck biedt de Volvo FMX een rijpositie dicht bij de grond. Door uitstekend zicht op het gebied rond de truck kunt u veiliger werken.

Volvo FMX alcolock

Alcolock

Alcohol hoort niet in het verkeer. Het alcolock kan af fabriek worden gemonteerd en geeft een duidelijke boodschap af aan chauffeurs en transportklanten hoe belangrijk u verkeersveiligheid vindt. 

Veiligheidsgordels in Volvo FMX

Veiligheidsgordel

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Vergeet dat niet als u weer op weg gaat. 

Exterieur

Volvo FMX frontaal onderrijbeveiligingssysteem (FUPS)

Front Underrun Protection System (FUPS)

Absorbeert bij een botsing een gedeelte van de kracht door achteruit te wijken onder de truck. Nu gemaakt van lichtere en sterkere materialen en ook effectief bij hogere snelheden. 

Verlichting Volvo FMX

Verlichting

We hebben de positielichten voor en de dagrijverlichting geïntegreerd. Het resultaat is een eenheid met een intelligente verlichting in een compact pakket. De truck is altijd zichtbaar voor andere weggebruikers. 

Spiegels en zicht Volvo FMX

Spiegels en zicht

Er is een reeks slimme functies ontworpen om de chauffeur echt 360 graden-zicht te bieden. Maar de ruiten en spiegels bieden ook een uitstekend zichtbereik. 

Onderrijbeveiliging aan de zijkant en achterkant van de Volvo FMX

Onderrijbeveiliging aan de zijkant

De onderrijbeveiligingsystemen aan de achterzijde en de zijkanten voorkomen dat kleinere voertuigen bij een botsing vast komen te zitten onder de truck. 

Actieve veiligheidssystemen van de Volvo FMX

Actieve veiligheidssystemen

Uw truck helpt u. Bekijk dit korte overzicht van de Active Safety-systemen van Volvo Trucks.

Over de veiligheid van de Volvo FMX

Wat als?

Traffic & Product Safety Director onthult de geheimen van onze actieve veiligheidssystemen en hoe ze werken. 

VT

Ervaar de veiligheid van de FMX zelf

Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle buitengewone veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer