Wij weten wat er allemaal speelt. We weten hoe ongevallen eruitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic & Product Safety Director, Volvo Trucks

Extra inspanning met onze veiligheidstests: film

Interieur

Volvo FH nachtmodus

Met de nachtmodus kunnen chauffeurs alle overbodige dashboardverlichting uitschakelen met één druk op de knop. Het resultaat is minder fel licht in het blikveld van de chauffeur en minder afleiding door weerspiegelingen in de voorruit en de zijspiegels. Deze modus is met name bedoeld voor internationale transporten waarbij in het donker wordt gereden, voor het achteruitrijden en manoeuvreren bij slechte weersomstandigheden, en voor assistentie in lastige situaties zoals het aan- of loskoppelen van trailers.

Volvo FH veiligheidsgordel

VEILIGHEIDSLUIK

Elke Volvo FH heeft nu een groot dakraam dat ook dienst doet als noodluik. Het zorgt bovendien voor een lichte, ruimtelijke cabine zodat u alert blijft en gefocust op de weg.

Volvo FH veiligheidsgordel

VEILIGHEIDSGORDEL

Circa de helft van de ongevallen met fatale afloop waarbij trucks zijn betrokken, had voorkomen kunnen worden door het gebruik van een veiligheidsgordel. Vergeet dat niet als u weer op weg gaat.

Exterieur

Volvo FH frontale onderrijbeveiliging

Front Underrun Protection System (FUPS)

Absorbeert een gedeelte van de kracht bij een botsing door achteruit te wijken onder de truck. Nu gemaakt van lichtere en sterkere materialen en ook effectief bij hogere snelheden. 

Volvo FH verlichting buitenkant

Verlichting

We hebben de positielichten voor en de dagrijverlichting geïntegreerd. Het resultaat is een eenheid met een intelligente verlichting in een compact pakket.

Volvo FH spiegels en ruiten

Spiegels en zicht

Er is een reeks slimme functies ontworpen om uw chauffeurs echt 360-graden zicht te bieden. Maar de grote ruiten en spiegels van de FH bieden ook een uitstekende dekking.

ACTIEVE VEILIGHEIDSSYSTEMEN

Uw truck helpt u. Bekijk dit korte overzicht van de Active Safety-systemen van Volvo Trucks.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar om veiligheid voorop te stellen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer neemt graag alle fantastische veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FH met u door.

Vind de dichtstbijzijnde dealer