Wij weten wat er allemaal speelt. We weten hoe ongevallen eruitzien. Daarom voeren we zoveel extra tests uit, terwijl de wetgeving daar niet eens om vraagt.

Carl Johan Almqvist

Traffic and Product Safety Director, Volvo Trucks

Extra inspanning met onze veiligheidstests: film

Slagen voor ´s werelds zwaarste veiligheidstest.

We zijn gek op testen

Zweedse test voor cabinesterkte. Barrièrebotsproef. Kanteltest. Glijtest. Frontale impacttest. Ons uitgebreide testprogramma laat zien dat de Volvo FH de veiligste Volvo ter wereld is. En geeft aan dat u een goede kans maakt het er levend af te brengen bij kantelen van de wagen. Of wanneer u een stilstaand object raakt met 80 km/u.

Uniek voor Volvo is dat de proeven werden uitgevoerd, terwijl alle interieurcomponenten waren aangebracht en de opbergcompartimenten waren gevuld. Zelfs het koffiezetapparaat is crashproof, om ervoor te zorgen dat u zich nergens aan verwondt in de cabine wanneer u in een ongeluk verzeilt raakt.

FUPS - het frontaal onderrijbeveiligingssysteem

Lichter. Sterker. Veiliger

Het frontale onderrijbeveiligingssysteem, of FUPS, is ontworpen ter bescherming van automobilisten. We introduceerden FUPS lang voordat het verplicht werd. Vervolgens hebben we het ontwerp en de levensreddende mogelijkheden steeds verbeterd.

Het systeem absorbeert een gedeelte van de kracht bij een botsing door achteruit te wijken onder de truck. Ons nieuwe systeem is gemaakt van lichtere en sterkere materialen, en is nu zelfs effectief bij hogere snelheden. Bij een botsing kan de FUPS maar liefst 20 centimeter worden ingedrukt, tegenover 10 cm bij de vorige uitvoering. Dit vergroot de mogelijkheid om levens te redden, en zorgt voor een minder traumatische ervaring bij truckchauffeurs in de nasleep van een ongeluk.

Het dakraam van de FH

Ingebouwd noodluik

In de helft van alle ongevallen met trucks belandt het voertuig op de zijkant. Het portier gebruiken kan dan uiterst lastig zijn. De voorruit eruit trappen is niet langer een optie, aangezien die nu zit vastgelijmd. Daarom heeft elke Volvo FH nu een groot dakraam dat ook dienst doet als noodluik.

Het dakraam geeft de cabine ook een overvloed aan natuurlijk licht. Een lichte, ruimtelijke cabine zorgt ervoor dat u alert blijft en gefocust op de weg. Dit verbetert het welzijn van de chauffeur en vermindert de noodzaak van elektrisch licht.

De gedachte achter het dakraam is eenvoudig, en kenmerkend Volvo. Ontwerp iets dat ongelukken helpt te voorkomen, en dat mensenlevens spaart bij noodgevallen.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Klaar om veiligheid voorop te stellen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer neemt graag alle fantastische veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FH met u door.

Vind de dichtstbijzijnde dealer