Trucks

×

Kijk vooruit met uw business

Kennisbank Volvo Trucks

Welkom in de kennisbank van Volvo Trucks. Vergroot uw kennis met artikelen die uw business verder kunnen helpen.

Vind relevante artikelen

121 matches

1 of 7

 • Veiligheid

  08/02/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Wat u moet weten over de vernieuwde veiligheidsmaatregelen van de EU 

  Vanaf juli 2024* moeten alle nieuwe trucks die in de EU worden verkocht, voldoen aan de General Safety Regulation (GSR). De regelgeving vereist een reeks verplichte, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Wat zijn deze en wat voor invloed gaan ze hebben op uw transportbedrijf?

 • Total Cost of Ownership (TCO)

  06/22/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Wat zijn de voordelen van originele onderdelen? 

  Gaat u voor een origineel of juist voor een niet-origineel onderdeel? We hebben de voor- en nadelen voor u op een rij gezet.

 • Total Cost of Ownership (TCO)

  05/30/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Originele vs niet-originele onderdelen: welke afweging maak je? 

  Veel truckeigenaren proberen te overleven in zeer competitieve markten met krappe marges. Het is niet verwonderlijk dat sommigen in de verleiding komen om niet-originele onderdelen in hun voertuigen te gebruiken. Maar deze besparingen kunnen op de lange termijn uiteindelijk meer kosten dan opleveren.

 • Uitstoot verminderen

  05/03/2022 Leestijd: 5 min

  Rijdt uw volgende truck op bio-LNG? 

  De transportsector begint langzamerhand de mogelijkheden van bio-LNG in te zien als veelbelovend alternatief voor diesel. En terecht. Hier volgen enkele redenen waarom bio-LNG (vloeibaar aardgas) de brandstof kan zijn voor toekomstig langeafstandsvervoer.

 • Transportinformatie

  05/02/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Alles over de nieuwe EU-regels voor de tachograaf 

  In 2023 worden nieuwe regels voor de digitale tachograaf van de tweede generatie geïntroduceerd. Wat betekent dit voor chauffeurs in Europa? En hoe ziet de tijdlijn van invoering van de nieuwe wetgeving rondom deze slimme tachograaf eruit? Lees er hier alles over.

 • Uitstoot verminderen

  04/25/2022 Leestijd: 7 min Leestijd: 7 min

  Alles wat we tot nu toe weten over de subsidieregelingen zero emissie trucks 

  Vanaf 9 mei 2022 zijn er twee nieuwe subsidieregelingen voor zero emissie trucks beschikbaar. Welke zijn dat precies? Wat weten we tot nu toe over de inhoud en voorwaarden? En wat gebeurt er met de overige subsidieregelingen zoals MIA? Lees er hier alles over.

 • Nieuwe wet- en regelgeving, milieuoverwegingen, nieuwe zakelijke kansen en een milieuvriendelijk imago: er zijn veel redenen om voor een elektrische vrachtwagen te kiezen. Welke zaken moeten in overweging worden genomen vóór de aanschaf van een elektrische truck?

 • Uitstoot verminderen

  03/15/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Wat je moet weten over de actieradius van een elektrische vrachtwagen 

  Hoe ver kun je rijden in een elektrische vrachtwagen? Lees hier het antwoord op deze en andere vragen over accu’s, actieradius en de invloed van chauffeurs.

 • Uitstoot verminderen

  03/14/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Hoe een goede laadstrategie de actieradius van een elektrische vrachtwagen kan vergroten 

  Elektrische vrachtwagens openen nieuwe mogelijkheden voor een laag geluidsniveau en nul uitlaatemissies. Een goede planning als het gaat om routes, rijtijden en oplaadmogelijkheden houden de productiviteit hoog.

 • Uitstoot verminderen

  03/13/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Waarom laadinfrastructuur voor zware elektrische vrachtwagens gaat uitbreiden 

  Terwijl laadstations voor personenauto’s steeds vaker voorkomen, bestaat dezelfde openbare infrastructuur voor vrachtwagens vrijwel niet. Recente ontwikkelingen wijzen er echter op dat dit gaat veranderen.

 • Total Cost of Ownership (TCO)

  02/28/2022

  Wat kost een truck? 

  De aanschafprijs van een vrachtwagen is bij de evaluatie van de totale voertuigkosten slechts het startpunt. Door het berekenen van de Total Cost of Ownership begrijpt u echt hoeveel u betaalt.

 • Brandstof besparen

  02/24/2022 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  Wat is de wetgeving per land rondom LZV’s of eco-combi’s? 

  LZV's, of eco-combi's, nemen snel toe in populariteit, maar er bestaan vaak onduidelijkheden over de wetgevingen die in de verschillende Europese landen gelden. Hierbij een overzicht van de regels in een aantal belangrijke Europese landen.

 • Uitstoot verminderen

  01/31/2022 Leestijd: 12 min Leestijd: 12 min

  Wat is waterstof? En hoe werken vrachtwagens op waterstof? 

  Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische trucks speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. Lees hier alles over waterstof en hoe het kan worden toegepast in vrachtwagens.

 • Uitstoot verminderen

  01/27/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Waarom het aantal tankstations voor LNG en de productie van Bio-LNG zo snel groeit 

  Door verschillende investeringen en stimuleringsmaatregelen van overheden wordt de infrastructuur voor LNG snel uitgebreid. Naarmate de productie van Bio-LNG ook toeneemt, blijkt vloeibaar gas al snel een levensvatbaar alternatief voor diesel te zijn in het internationaal transport.

 • Total Cost of Ownership (TCO)

  01/05/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Ben ik verzekerd als ik tijdens een ongeval geen gordel draag? 

  Wat zijn de gevolgen voor de dekking en/of de uitkering van de verzekering als je bij een ongeval letsel oploopt en het blijkt dat je je gordel niet hebt gedragen? Lees er hier meer over.

 • Brandstof besparen

  11/12/2021 Leestijd: 14 min Leestijd: 14 min

  Brandstof besparen: alles wat transportbedrijven moeten weten 

  Brandstof besparen: het is zowel de grootste als de belangrijkste uitdaging van veel transportbedrijven. Vooral in een tijd waarin de brandstofprijzen extreem hoog zijn. Vanwege de grote hoeveelheden brandstof die er jaarlijks worden verbruikt, kunnen ogenschijnlijk minimale verlagingen van het brandstofverbruik per truck enorme positieve effecten hebben op de totale brandstofkosten Maar hoe krijgt u dit voor elkaar? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over brandstofverbruik en hoe u de benodigde besparingen voor uw bedrijf kunt realiseren.

 • Veiligheid

  08/10/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Hoe kun je chauffeurs nog veiliger laten rijden? 

  Trucks worden steeds veiliger. Maar de chauffeur blijft in control. Toch maken chauffeurs ook fouten. Menselijk. Hoe kun je ze daarop coachen? En wat is nodig om te zorgen dat ze veiliger rijden? Met minder schades, geen stilstand, geen extra kosten en nog belangrijker geen letsel?

 • Veiligheid

  08/09/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Waarom kunnen veiligheidssystemen worden uitgeschakeld? 

  Hoewel veel wettelijk verplicht zijn, kunnen de meeste veiligheidssystemen toch worden uitgeschakeld. Waarom is dat?

 • Brandstof besparen

  08/05/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Hoe kies ik de juiste aerodynamische opties voor mijn werkzaamheden? 

  Heeft u ooit moeite gehad om op een fiets harder dan 30 km/u te rijden? Ja? Dan heeft u ervaren dat aerodynamische weerstand zelfs bij lage snelheden zeer reëel is. Met de juiste aerodynamica op trucks kunnen aanzienlijke brandstofbesparingen worden gerealiseerd. Maar hoe kiest u de juiste aerodynamica voor uw werkzaamheden? Lees er hier meer over.

 • Uitstoot verminderen

  07/26/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Waarom vormen LNG en Bio-LNG nú een haalbaar, betaalbaar en inzetbaar alternatief voor diesel?  

  Als fossiele brandstof lijkt LNG op het eerste gezicht misschien meer nadelen dan voordelen te hebben. Maar mits efficiënt gebruikt, zorg LNG voor een aanzienlijke CO2-reductie en is het op dit moment een van de meest haalbare, betaalbare en inzetbare alternatieven voor diesel. Hoe zit dat precies? En wat is het verschil tussen LNG en Bio-LNG, oftewel vloeibaar biogas? Lees er hier meer over.

121 matches

1 of 7