Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Kijk vooruit met uw business

Kennisbank Volvo Trucks

Welkom in de kennisbank van Volvo Trucks. Vergroot uw kennis met artikelen die uw business verder kunnen helpen.

Kennisbank Volvo Trucks

Vind relevante artikelen

96 matches

1 of 5

 • Total Cost of Ownership (TCO)

  04/02/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Gewichtscompensatie bij alternatieve aandrijflijnen

  Alternatieve aandrijflijnen zijn schoner, maar vaak ook zwaarder dan conventionele dieseltrucks. Om niet in te leveren op laadvermogen mogen veel trucks met een alternatieve aandrijflijn het meergewicht compenseren. Hoe ziet deze richtlijn eruit en in welke landen is hij van kracht? En voor welk type trucks geldt het? Lees er hier meer over.

  `
 • Uitstoot verminderen

  03/18/2021 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  In hoeverre zijn elektrische wegen echt een oplossing?

  Overal kunnen rijden en nooit meer hoeven tanken, is een prettige gedachte. En dat is precies wat elektrische wegen beweren te kunnen. Voorstanders stellen dat door voertuigen te laden terwijl ze rijden het opladen kan worden versneld en grotere afstanden afgelegd kunnen worden. Maar zijn elektrische wegen echt zo effectief? Of alleen een niche-oplossing voor bepaalde gebieden?

  `
 • Veiligheid

  03/08/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Hoe werkt een noodremsysteem precies?

  Een kop-staart-botsing is het scenario bij circa 1 op de 5 ongevallen waarbij trucks betrokken zijn. Om dit aantal ongelukken met vaak ernstige afloop terug te dringen, is een automatisch remsysteem sinds november 2015 in de hele EU vereist voor nieuwe zware trucks met twee en drie assen. Maar wat houdt zo’n systeem precies in? En hoe werkt het?

  `
 • Uitstoot verminderen

  03/03/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Is een elektrische truck veilig?

  Net als alle overige voertuigen die op de Nederlandse wegen rijden, voldoen ook elektrische trucks aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften. Ze zijn dus veilig. Maar zijn er nog extra aandachtspunten op het gebied van veiligheid waarmee rekening kan worden gehouden?

  `
 • Uitstoot verminderen

  03/02/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Waarom is een elektrische truck de hoge investering waard?

  Een elektrische truck is op dit moment nog zo’n 3 à 4 keer duurder dan een conventionele dieseltruck. Een flinke investering voor veel transportbedrijven. Maar waarom is een elektrische truck toch die hoge investering waard?

  `
 • Uitstoot verminderen

  03/02/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Wat is de terugverdientijd van een elektrische truck?

  De prijs voor een elektrische truck ligt momenteel nog zo’n drie à vier keer hoger dan een truck met een conventionele verbrandingsmotor. Hoe kunt u deze investering terugverdienen? En aan welke termijn moet u dan denken?

  `
 • Uitstoot verminderen

  02/15/2021 Leestijd: 7 min Leestijd: 7 min

  Alles over CO2-reductie: hoe verlaag ik de CO2-uitstoot van mijn transportbedrijf?

  Op deze pagina vindt u alles over CO2-reductie in de transportwereld. We leggen u uit wat CO2-uitstoot precies is, waarom de transportwereld zo'n belangrijke rol speelt in het terugdringen van de wereldwijde CO2-uitstoot, welke wetgevingen rondom CO2-uitstoot van trucks er zijn en welke stappen transportbedrijven zelf kunnen zetten om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van klimaatverandering.

  `
 • Uitstoot verminderen

  02/15/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Wat is de actieradius van een elektrische truck?

  Accu’s zijn zwaar en vooral duur. Met meer accu’s rijden dan nodig is, is dus kostbaar en blijkt vooral ook onnodig. De beste elektrische truck is namelijk niet die met de grootste actieradius maar één die precies goed is voor het werk dat hij moet doen. Maar dat verschilt per segment.

  `
 • Uitstoot verminderen

  02/14/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Waarom is een elektrische truck geschikt voor de binnenstad?

  Er komen steeds meer zware elektrische voertuigen op de markt. Trucks die kunnen worden ingezet in het bouwtransport of het zwaardere distributiewerk. Op dit moment zijn deze elektrische trucks met name geschikt voor het rijden in binnensteden waar korte afstanden worden overbrugd. Wat maakt een elektrische truck nu zo geschikt voor die binnenstad?

  `
 • Uitstoot verminderen

  02/13/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden voor chauffeurs?

  Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is een elektrische truck stil en stoot hij geen schadelijke stoffen uit. Dit komt niet alleen medeweggebruikers, maar zeker ook de werkomgeving van chauffeurs ten goede.

  `
 • Uitstoot verminderen

  02/12/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Hoe gaat het opladen en bijladen van een elektrische truck?

  Er zijn veel verschillende manieren om een elektrische truck op te laden. Waar moet u allemaal rekening mee houden? En hoe is bijladen georganiseerd? En wat als er meerdere trucks in het wagenpark elektrisch zijn? Lees hier alles over wat nodig is voor het opladen van een elektrische truck.

  `
 • Uitstoot verminderen

  01/29/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Waarom nu gaan voor een elektrische truck?

  Elektrische trucks zijn relatief nieuw. Instappen in een nieuw product brengt altijd risico’s met zich mee. Maar waarom is het goed om toch in het diepe te springen en nu al te gaan voor een elektrische truck?

  `
 • Beschikbaarheid

  01/26/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Truck in eigen onderhoud? Houd de olieverversingstermijn in de gaten.

  Onderhoudt u uw eigen trucks? Dan verdient de verversingstermijn van de motorolie enige aandacht. Waar moet u op letten?

  `
 • Uitstoot verminderen

  01/15/2021 Leestijd: 12 min Leestijd: 12 min

  Wat is waterstof? Waarom waterstof? En hoe werken vrachtwagens op waterstof?

  Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische voertuigen speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. Lees hier alles over waterstof en hoe het kan worden toegepast in vrachtwagens.

  `
 • Total Cost of Ownership (TCO)

  01/05/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Is een alarminstallatie verplicht op een truck?

  Door een truck te voorzien van een alarminstallatie wordt het lastiger om het voertuig te ontvreemden. Zo wordt het door technische maatregelen moeilijker - zo niet onmogelijk - de truck te starten en het voertuig inclusief lading (waar het uiteindelijk vaak om te doen is) te stelen. Een alarminstallatie is allereerst een preventiematregel om het eigendom tegen diefstal te beschermen.

  `
 • Brandstof besparen

  11/25/2020 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  5 tips om zuinig en efficiënt te rijden in steden

  Als we het hebben over zuinig rijden, gaat het meestal om tips en trucs om brandstof te besparen op lange stukken snelweg. Waar zelden over wordt gesproken, is rijden in de stad en de rol die een chauffeur hier kan spelen om zuinig te rijden in onregelmatig stadsverkeer. Een gemiste kans, want door de snelheid te optimaliseren, te anticiperen en vooruit te plannen, kan een chauffeur de brandstofkosten met bijna de helft verminderen zonder dat dit ten koste gaat van gemiddelde snelheid. Hier zijn 5 tips om brandstof te besparen in de stad.

  `
 • Londen heeft het terugdringen van verkeersongevallen tot topprioriteit verklaard. De stad wil ervoor zorgen dat er in 2041 geen ernstige ongevallen of verkeersdoden meer zijn. Vanaf 1 maart 2021 stelt Londen eisen aan het zichtveld. Alle zware voertuigen boven de 12 ton moeten beschikken over een veiligheidsvergunning (Direct Vision Standard, kortweg DVS) om in de stad te mogen rijden. Welke regels hanteert Londen precies en hoe vraagt u zo’n veiligheidsvergunning aan? Lees er hier alles over.

  `
 • Vanaf 1 maart 2021 beschikt Londen over ’s werelds eerste Direct Vision Standard (DVS) voor zware voertuigen. In de eis moeten alle zware voertuigen boven de 12 ton een veiligheidsvergunning hebben om in Groot-Londen te mogen rijden. Een goed zichtveld is de voornaamste eis binnen de vergunning. Indien geen sterclassificatie (1-5) wordt behaald, dient het voertuig te beschikken over een goedgekeurd veiligheidssysteem (Safe System). Maar wat zijn de eisen waaraan zo’n systeem moet voldoen?

  `
 • Rijdt u op London? Dan heeft u vanaf 1 maart 2021 een Safety Permit of Direct Vision Standard (DVS)-vergunning nodig op alle vrachtwagens met een GVW van 12 ton of hoger.

  `
 • Brandstof besparen

  10/06/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  De invloed van de asconfiguratie op uw brandstofverbruik

  Het brandstofverbruik van een truck is gedeeltelijk afhankelijk van de asconfiguratie. Kiest u voor een 4x2, 6x2 of zelfs 6x4? We zetten enkele overwegingen op een rij. Belangrijk hierbij is dat u een optimale balans vindt tussen productiviteit en brandstofefficiency.

  `

96 matches

1 of 5