Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Kijk vooruit met uw business

Kennisbank Volvo Trucks

Welkom in de kennisbank van Volvo Trucks. Vergroot uw kennis met artikelen die uw business verder kunnen helpen.

Kennisbank Volvo Trucks

Vind relevante artikelen

83 matches

1 of 5

 • Uitstoot verminderen

  01/15/2021 Leestijd: 12 min Leestijd: 12 min

  Wat is waterstof? Waarom waterstof? En hoe werken vrachtwagens op waterstof?

  Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische voertuigen speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. Lees hier alles over waterstof en hoe het kan worden toegepast in vrachtwagens.

  `
 • Total Cost of Ownership (TCO)

  01/05/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Is een alarminstallatie verplicht op een truck?

  Door een truck te voorzien van een alarminstallatie wordt het lastiger om het voertuig te ontvreemden. Zo wordt het door technische maatregelen moeilijker - zo niet onmogelijk - de truck te starten en het voertuig inclusief lading (waar het uiteindelijk vaak om te doen is) te stelen. Een alarminstallatie is allereerst een preventiematregel om het eigendom tegen diefstal te beschermen.

  `
 • Brandstof besparen

  11/25/2020 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  5 tips om zuinig en efficiënt te rijden in steden

  Als we het hebben over zuinig rijden, gaat het meestal om tips en trucs om brandstof te besparen op lange stukken snelweg. Waar zelden over wordt gesproken, is rijden in de stad en de rol die een chauffeur hier kan spelen om zuinig te rijden in onregelmatig stadsverkeer. Een gemiste kans, want door de snelheid te optimaliseren, te anticiperen en vooruit te plannen, kan een chauffeur de brandstofkosten met bijna de helft verminderen zonder dat dit ten koste gaat van gemiddelde snelheid. Hier zijn 5 tips om brandstof te besparen in de stad.

  `
 • Londen heeft het terugdringen van verkeersongevallen tot topprioriteit verklaard. De stad wil ervoor zorgen dat er in 2041 geen ernstige ongevallen of verkeersdoden meer zijn. Vanaf 1 maart 2021 stelt Londen eisen aan het zichtveld. Alle zware voertuigen boven de 12 ton moeten beschikken over een veiligheidsvergunning (Direct Vision Standard, kortweg DVS) om in de stad te mogen rijden. Welke regels hanteert Londen precies en hoe vraagt u zo’n veiligheidsvergunning aan? Lees er hier alles over.

  `
 • Vanaf 1 maart 2021 beschikt Londen over ’s werelds eerste Direct Vision Standard (DVS) voor zware voertuigen. In de eis moeten alle zware voertuigen boven de 12 ton een veiligheidsvergunning hebben om in Groot-Londen te mogen rijden. Een goed zichtveld is de voornaamste eis binnen de vergunning. Indien geen sterclassificatie (1-5) wordt behaald, dient het voertuig te beschikken over een goedgekeurd veiligheidssysteem (Safe System). Maar wat zijn de eisen waaraan zo’n systeem moet voldoen?

  `
 • Rijdt u op London? Dan heeft u vanaf 1 maart 2021 een Safety Permit of Direct Vision Standard (DVS)-vergunning nodig op alle vrachtwagens met een GVW van 12 ton of hoger.

  `
 • Brandstof besparen

  10/06/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  De invloed van de asconfiguratie op uw brandstofverbruik

  Het brandstofverbruik van een truck is gedeeltelijk afhankelijk van de asconfiguratie. Kiest u voor een 4x2, 6x2 of zelfs 6x4? We zetten enkele overwegingen op een rij. Belangrijk hierbij is dat u een optimale balans vindt tussen productiviteit en brandstofefficiency.

  `
 • Brandstof besparen

  10/05/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  De invloed van banden op uw brandstofverbruik

  Op uw weg naar een zo gunstig mogelijk brandstofverbruik dient u goed na te denken over de banden onder uw truck. Door de juiste keuzes te maken met betrekking tot het type banden, de bandenspanning en bandenlabels, kunt u uw brandstofkosten structureel terugdringen.

  `
 • Brandstof besparen

  10/04/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van wieluitlijning op uw brandstofverbruik

  Het niet of niet zuiver uitlijnen van de voor- en achterassen van uw truck leidt tot een hoger brandstofverbruik. Ondanks de grote invloed van de banden op het brandstofverbruik, wordt geschat dat zeven op de tien trucks (!) op dit moment rondrijden met niet-uitgelijnde wielen en suboptimale banden.

  `
 • Brandstof besparen

  10/03/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van accessoires (zoals bullbar, verstralers en luchthoorns) op uw brandstofverbruik

  Bij het personaliseren van trucks wordt vaak gebruik gemaakt van populaire accessoires zoals een bullbar, verstralers en luchthoorns. Ondanks de esthetische waarde ("Het oog wil ook wat"), kunnen deze accessoires hogere brandstofkosten opleveren.

  `
 • Brandstof besparen

  10/02/2020 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  De invloed van een dakspoiler, zijfenders en chassisskirts op uw brandstofverbruik

  Wanneer u op zoek bent naar een brandstofefficiënte specificatie van uw truck, kan het verstandig zijn om het toevoegen van dakspoilers, zijfenders en chassisskirts te overwegen. Deze kunnen namelijk een positieve invloed hebben op het brandstofverbruik van uw truck.

  `
 • Brandstof besparen

  10/01/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van de cabine en cabinehoogte op uw brandstofverbruik

  Het type cabine dat u kiest voor uw truck is van invloed op uw brandstofverbruik. We zetten kort de verschillen tussen een slaapcabine, hoge slaapcabine en extra hoge slaapcabine op een rij.

  `
 • Brandstof besparen

  09/29/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van regeneratie op uw brandstofverbruik

  Regeneratie is het proces waarbij roetstoffen die worden opgehoopt in het roetfilter (ook wel 'Diesel Particulate Filter' genoemd), worden verbrand (het filter wordt als het ware schoongebrand). Dit kan van invloed zijn op uw brandstofverbruik, maar dit is afhankelijk van de uitlaatgastemperatuur, die wordt beïnvloed door verschillende factoren.

  `
 • Brandstof besparen

  09/28/2020 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  De invloed van de versnellingsbak op uw brandstofverbruik

  De meeste fabrikanten bieden tegenwoordig enkel nog automatische versnellingsbakken. Desondanks kan de ene speficatie van de versnellingsbak een ander brandstofverbruik met zich meebrengen dan de andere.

  `
 • Brandstof besparen

  09/26/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van snelheidsafhankelijke chassisverlaging (rijhoogte) op uw brandstofverbruik

  De rijhoogte van de truck is belangrijk voor het rijcomfort en brandstofverbruik. Een lagere rijhoogte resulteert in een lagere luchtweerstand en dus in een lager brandstofverbruik. Door het gebruik van snelheidsafhankelijke chassisverlaging kan het brandstofverbruik worden teruggedrongen.

  `
 • Brandstof besparen

  09/24/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  De invloed van cruise control en verschillende ecostanden op uw brandstofverbruik

  Om de brandstofefficiency van trucks met cruise control nog verder te verbeteren, zijn de meeste trucks uitgerust met cruise control. Sommige cruise control-systemen zijn bovendien uitgerust met verschillende ecostanden. Deze standen kunnen, afhankelijk van de situatie en de cruise control-uitvoering, een extra verlaging van het brandstofverbruik opleveren.

  `
 • Brandstof besparen

  09/23/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van de achterasratio op uw brandstofverbruik

  Om de optimale achterasverhoudingen voor uw behoeften en een gunstig brandstofverbruik te vinden, is het belangrijk te weten wat de daadwerkelijke doelsnelheid van het voertuig is in combinatie met het maximum treingewicht en de topografie.

  `
 • Brandstof besparen

  09/23/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van het type achteras op uw brandstofverbruik

  Om het juiste type achteras voor uw behoeften en een gunstig brandstofverbruik te vinden, is het belangrijk te kijken naar uw gemiddelde transportopdracht. Waar zal de truck worden ingezet, met hoeveel laadgewicht en op welk oppervlak?

  `
 • Brandstof besparen

  09/22/2020 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  De invloed van het toerental op uw brandstofverbruik

  Om een maximale brandstofefficiency te realiseren, is het van belang dat de doelsnelheid van de motor wordt opgegeven binnen het aanbevolen optimale toerentalbereik.

  `
 • Brandstof besparen

  09/21/2020 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  De invloed van het motorvermogen op uw brandstofverbruik

  Bij de specificatie van uw truck is de keuze voor het motorvermogen een belangrijke. Deze is namelijk van invloed op het uiteindelijke verbruik van uw truck. In veel toepassingen met een GCW tussen de 40 en 50 ton is een motor met 460-500 pk de meest geschikte power range voor een optimale balans tussen de prestaties van de truck en het brandstofverbruik. Voor veeleisende toepassingen, zoals een heuvel- of bergachtige route, hoge GCW's en veel acceleraties zal er echter meer motorvermogen vereist zijn. Om in deze toepassingen toch een hoge gemiddelde snelheid te houden, heeft u twee opties. Deze worden hieronder beschreven.

  `

83 matches

1 of 5