Trucks

ZORG VOOR HET MILIEU - DAAR STAAN WE VOOR

Je kunt wel stellen dat we pioniers zijn. Zorg voor het milieu is al sinds de jaren zeventig een van onze kernwaarden. Sinds die tijd hebben we de uitstoot van verontreinigende stoffen in de lucht bij nieuwe Volvo-trucks met 90% verminderd en het brandstofverbruik en de impact op het milieu met 40% verlaagd. We geloven in een duurzame toekomst voor de transportindustrie. En onze trucks, services en activiteiten blijven hierin de weg leiden.

Alternatieve brandstoffen
We waren de eerste truckfabrikant die uitvoerig testte met Bio-DME-brandstof en die een dieselmotor presenteerde die rijdt op methaangas. Nu lopen we voorop op het gebied van elektrische trucks (zo hebben als eerste merk een volledig elektrische trucks-range) en (Bio-)LNG-trucks. Daarnaast werken we hard aan de ontwikkeling van vrachtwagens op waterstof.

Truckemissies
Synchroon met de ontwikkeling van onze trucks op alternatieve brandstoffen, zijn onze dieselmotoren ook volop in ontwikkeling. Zo is de uitstoot van roetdeeltjes van onze Euro 6-motor gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd.

Brandstofefficiëntie
Sinds 1970 is het brandstofverbruik met 40% gedaald. Maar we weten dat we het nog beter kunnen. Daarom streven we ernaar de efficiency te verbeteren. Een mooi voorbeeld is de toepassing van Turbo Compound-technologie in de Volvo FH I-Save.

Trucks en services

Ons doel is om trucks en services te maken die minder belastend voor het milieu zijn. De baanbrekende Volvo FL Electric en FE Electric en de Volvo FH LNG en FM LNG zijn hier enkele voorbeelden van. Zij spelen een belangrijke rol bij het behalen van onze doelstelling van zero emissies met Volvo-trucks.

Brandstofefficiency 
Sinds 1970 is het brandstofverbruik met 40% gedaald. Maar we weten dat we het nog beter kunnen. Daarom streven we ernaar de efficiency te verbeteren. Een mooi voorbeeld is de toepassing van Turbo Compound-technologie in de Volvo FH I-Save.

Fleet management 
Onze trucks zijn zuinig. En onze slimme Fleet Management-oplossingen en Code 95-chauffeurstrainingen helpen u om het maximale uit de trucks te halen.

Alternatieve brandstoffen
We waren de eerste truckfabrikant die uitvoerig testte met Bio-DME-brandstof en die een dieselmotor presenteerde die rijdt op methaangas. Nu lopen we voorop op het gebied van LNG-trucks en elektrische trucks.

Truckemissies
Synchroon met de ontwikkeling van onze trucks op alternatieve brandstoffen, zijn onze dieselmotoren ook volop in ontwikkeling. Zo is de uitstoot van roetdeeltjes van onze Euro 6-motor gehalveerd en de emissie van stikstofoxiden met bijna 80% verlaagd.

Materialen en recycling
Circa een derde van de materialen in een nieuwe Volvo-truck is afkomstig van hergebruikt materiaal. En aan het einde van de levensduur van de truck kan tot 90% worden gerecycled.

Elektrische vrachtwagens en elektromobiliteit

(Bio-)LNG-trucks

LNG is 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Bio-LNG (vloeibaar biogas) is gemaakt van gas afkomstig uit organisch materiaal: plantaardige resten of mest bijvoorbeeld. Voor ons zijn LNG en Bio-LNG cruciaal om een grote bijdrage te leveren aan de Zero Emissions-doelstelling van zowel Volvo Trucks als de EU. We leggen u hier graag wat LNG en biogas precies zijn, waarom ze grote voordelen kunnen bieden voor zowel het milieu als uw portemonnee, en welke LNG-trucks we aanbieden.

Vrachtwagens op waterstof

Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische trucks speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. Lees hier alles over waterstof en hoe het kan worden toegepast in vrachtwagens.

Onze activiteiten

We zijn hard op weg om ons productieproces volledig duurzaam te maken. Onze productiefaciliteiten in het Belgische Gent en het Zweedse Tuve waren de eerste klimaatneutrale voertuigfabrieken ter wereld. Onze spuiterij in Umeå in Zweden heeft een van de laagste emissiewaarden van oplosmiddelen in de branche. Ook steeds meer dealers worden CO2-neutraal. En hier blijft het niet bij. Deze activiteiten worden snel en over de hele wereld uitgebreid om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk productiemethoden, fabrieken, transportdiensten en dealers erbij worden betrokken.

Verminder uw impact op het milieu

Zorg voor het milieu is een belangrijke overweging voor uw truck of wagenpark. Uw lokale Volvo Trucks-dealer staat u bij met het juiste advies voor uw situatie.