Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Focus op rijden

I-SHIFT DOOR VOLVO TRUCKS

I-Shift is de automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo Trucks die is ontworpen om het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks nieuwe rijprogramma's kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. En afhankelijk van het truckmodel zijn er uitvoeringen van I-Shift die nieuwe mogelijkheden bieden, zoals I-Shift met kruipversnellingen en I-Shift Dual Clutch.

Hoe werkt I-Shift?

I-Shift is gebaseerd op een 'klassieke' ongesynchroniseerde, handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de hoge efficiency. De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door constant gegevens over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling uiterst precies uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor de toerentallen en de remmen worden aangepast voor optimale prestaties.
 

I-Shift is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX en Volvo FE.

I-Shift met kruipversnellingen – wegrijden waar dan ook

Moet u zware ladingen trekken? Vormt wegrijden vanuit stilstand een probleem op heuvelachtig terrein of bij een slechte toestand van het wegdek? Rust uw truck uit met I-Shift met kruipversnellingen en u heeft een zorg minder. Het startvermogen is verbeterd en de belasting op de koppeling tot 75% verminderd. Keuze uit een of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie voor extra achteruitversnellingen. Door de overbrengingsverhouding kunt u heel traag, van 0,5-2 km/u, rijden met totale controle over uw motorkoppel.
 

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Met I-Shift met kruipversnellingen hoeft u geen concessies te doen aan brandstofverbruik of startvermogen. U krijgt het allebei. Kies een snellere achterasoverbrenging, waarmee u ook bij lagere toeren de kruissnelheid kunt aanhouden op goede wegen. Dat rijdt comfortabeler en is beter voor de brandstofefficiency.
 

I-Shift met kruipversnellingen is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX.

I-Shift Dual Clutch: een nieuwe manier van rijden

Vereisen uw taken een hoge gemiddelde snelheid en moet u vaak schakelen? Kies dan I-Shift Dual Clutch voor echt soepel accelereren met naadloos schakelen. Er wordt geschakeld in een fractie van een seconde.

U krijgt een stabiele krachtoverbrenging die uw manier van rijden verandert en uw productiviteit verhoogt. Het koppel is constant, dus u kunt met een gerust hart halverwege een bocht schakelen. Het vermogen zonder merkbare overgangen houdt ook de lading stabiel. Het vermogen wordt continu op de wielen overgebracht. Dat betekent een minimale kans dat u vast komt te zitten of grip verliest bij gladde omstandigheden. Zelfs als u terugschakelt bij het gebruik van de motorrem bij een afdaling, kunt u zeker zijn van een stevige grip en veiliger rijgedrag.
 

Een constante krachtoverbrenging

I-Shift Dual Clutch kan de volgende versnelling alvast selecteren, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Één koppeling staat in zijn vrij terwijl de ander is geactiveerd. Dankzij de twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen er dan twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd. Het resultaat? Naadloze schakelovergangen in een fractie van een seconde, zonder onderbreking in het geleverde vermogen.

I-Shift Dual Clutch is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

BESCHIKBAAR VOOR DEZE TRUCKS

KLAAR OM TE SCHAKELEN?

Overleg met ons over automatisch schakelen.