Trucks

Focus op rijden

I-SHIFT DOOR VOLVO TRUCKS

I-Shift is de automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo Trucks die is ontworpen om het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks nieuwe rijprogramma's kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. En afhankelijk van het truckmodel zijn er uitvoeringen van I-Shift die nieuwe mogelijkheden bieden, zoals I-Shift met kruipversnellingen en I-Shift Dual Clutch.

Hoe werkt I-Shift?

I-Shift is gebaseerd op een 'klassieke' ongesynchroniseerde, handgeschakelde versnellingsbak, vandaar de compacte vormgeving en de hoge efficiency. De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Door constant gegevens over de snelheid, het gewicht, de hellingshoek en het vereiste koppel te analyseren, wordt elke schakeling uiterst precies uitgevoerd. Het systeem communiceert bovendien met de motor, waardoor de toerentallen en de remmen worden aangepast voor optimale prestaties.
 

I-Shift is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX en Volvo FE.

I-Shift met kruipversnellingen – wegrijden waar dan ook

Moet u zware ladingen trekken? Vormt wegrijden vanuit stilstand een probleem op heuvelachtig terrein of bij een slechte toestand van het wegdek? Rust uw truck uit met I-Shift met kruipversnellingen en u heeft een zorg minder. Het startvermogen is verbeterd en de belasting op de koppeling tot 75% verminderd. Keuze uit een of twee kruipversnellingen, plus de aanvullende optie voor extra achteruitversnellingen. Door de overbrengingsverhouding kunt u heel traag, van 0,5-2 km/u, rijden met totale controle over uw motorkoppel.
 

Langzaam kruipen, zuinig rijden

Met I-Shift met kruipversnellingen hoeft u geen concessies te doen aan brandstofverbruik of startvermogen. U krijgt het allebei. Kies een snellere achterasoverbrenging, waarmee u ook bij lagere toeren de kruissnelheid kunt aanhouden op goede wegen. Dat rijdt comfortabeler en is beter voor de brandstofefficiency.
 

I-Shift met kruipversnellingen is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX.

I-Shift Dual Clutch: een nieuwe manier van rijden

Vereisen uw taken een hoge gemiddelde snelheid en moet u vaak schakelen? Kies dan I-Shift Dual Clutch voor echt soepel accelereren met naadloos schakelen. Er wordt geschakeld in een fractie van een seconde.

U krijgt een stabiele krachtoverbrenging die uw manier van rijden verandert en uw productiviteit verhoogt. Het koppel is constant, dus u kunt met een gerust hart halverwege een bocht schakelen. Het vermogen zonder merkbare overgangen houdt ook de lading stabiel. Het vermogen wordt continu op de wielen overgebracht. Dat betekent een minimale kans dat u vast komt te zitten of grip verliest bij gladde omstandigheden. Zelfs als u terugschakelt bij het gebruik van de motorrem bij een afdaling, kunt u zeker zijn van een stevige grip en veiliger rijgedrag.
 

Een constante krachtoverbrenging

I-Shift Dual Clutch kan de volgende versnelling alvast selecteren, terwijl in de huidige versnelling wordt gereden. Één koppeling staat in zijn vrij terwijl de ander is geactiveerd. Dankzij de twee prise-assen en een ingenieuze opstelling van tandwielen en selectie-elementen, kunnen er dan twee versnellingen tegelijk worden geselecteerd. Het resultaat? Naadloze schakelovergangen in een fractie van een seconde, zonder onderbreking in het geleverde vermogen.

I-Shift Dual Clutch is beschikbaar voor de Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX.

Terreinrem met One Pedal Drive

Als u met lage snelheden op ruw terrein rijdt en nauwkeurige controle over zowel het motorkoppel als het remvermogen nodig hebt, is de terreinrem een handige optie. Die geeft uw truck de functionaliteit van rijden met één pedaal doordat u zowel de gasklep van de motor als de wielremmen kunt bedienen met alleen het gaspedaal. Dit helpt u uw truck te stoppen en te positioneren met een wiel op een rots of een ander obstakel zonder weg te glijden. De terreinrem is leverbaar voor de Volvo FH16 en Volvo FMX en is actief tot 4 km/u.

Van richting veranderen met One Pedal Drive

Als u vaak manoeuvreert en schakelt tussen vooruit en achteruit, wordt de functie Veranderen van rijrichting voor I-Shift uw beste vriend. Hiermee kunt u vooruit rijden, naar achteruit schakelen en het remvermogen regelen met het gaspedaal zonder het rempedaal te gebruiken. Vanzelfsprekend werkt het ook andersom bij het schakelen van achteruit naar vooruit rijden. Deze functie is actief bij snelheden tot 20 km/u.

Active Grip Control onder alle omstandigheden

I-Shift biedt een geavanceerd tractiesysteem dat de tractie en het startvermogen verbetert, zowel op de weg als off-road. Dit wordt mogelijk gemaakt door het motorkoppel snel aan te passen om wielspin te verminderen. Het systeem werkt voor zowel achterassen met sperdifferentieel als achterassen zonder sperdifferentieel.

Beschikbaar voor deze trucks

KLAAR OM TE SCHAKELEN?

Overleg met ons over automatisch schakelen.