Trucks

De Volvo Aero-range. Uitgebreid.

Hierbij presenteren wij onze zuinigste vrachtwagen ooit. Het gestroomlijnde silhouet, met een verlengde voorkant en Camera Monitor System, geeft de vrachtwagen niet alleen een gedurfde esthetiek, maar draagt ook bij aan aanzienlijke energiebesparingen. Decennia van baanbrekende innovaties op het gebied van efficiency, comfort en veiligheid, naast uitgebreid onderzoek, ontwikkeling en testen, hebben ons hier gebracht: de nieuwe Volvo Aero-range.

Tot 5% meer brandstofbesparing

De nieuwe, aerodynamisch ontworpen verlengde voorkant en het Camera Monitor System, samen met intelligente ontwerpkenmerken zoals verbeterde cabineafdichtingen, een nieuw markeringsgebied boven de voorruit en een verlenging van de bovenste zijskirt, zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de luchtweerstand – wat leidt tot een vermindering van het brandstofverbruik tot 5% voor de Volvo FH Aero*.

 

Meer hierover in ons persbericht >

Verbeter uw energie-efficiëntie nog meer

De Volvo FH Aero en Volvo FH16 Aero zijn ontworpen voor zuinig rijden op hoge snelheden, ongeacht of u kiest voor de aandrijflijn op elektrisch, (Bio-)LNG of diesel. Naast de nieuwe aerodynamische, verlengde voorkant en het Camera Monitor System, helpen de nieuwe wrijvingsarme remschijven, het verbeterde I-See en het befaamde I-Save u energie te besparen en uw ecologische voetafdruk nog verder te verkleinen.

Afgestemd op uw routes met I-See

I-See optimaliseert de snelheid en het schakelen, uitrollen en stoppen van de motor voor de specifieke route wanneer u rijdt met ingeschakelde cruise control. De verbeterde I-See-functie houdt nu ook rekening met aankomende topografie, bochten, rotondes en realtime verkeersinformatie. Dit betekent dat u de cruise control in nog meer situaties kunt gebruiken om het brandstofverbruik te verbeteren zodra u de weg op gaat.

I-See bekijken

Camera Monitor System

Het Camera Monitor System verbetert niet alleen de aerodynamica, maar vergroot ook het zichtveld in zowel goede als uitdagende omstandigheden. De nachtmodus helpt de chauffeur in donkere omstandigheden en in de bewakingsmodus kan de chauffeur naar buiten kijken, zelfs als de gordijnen gesloten zijn.

Verbeterd zicht

Het Camera Monitor System bevat drie camera's. Het verwijderen van de spiegels resulteert in een beter direct zicht omdat er geen spiegelhuizen zijn die delen van uw zicht belemmeren. Het Camera Monitor System verbetert verder het zicht naar achteren in regenachtige en mistige omstandigheden en minimaliseert storingen veroorzaakt door direct zonlicht. Dit alles draagt bij aan een betere rijervaring.

Verbeterde chauffeurservaring

Kijk uit naar lange routes en geniet van echte quality time in uw cabine. De intuïtieve chauffeursinterface, het nieuwe infotainmentsysteem en het audiosysteem bieden een comfortabele ervaring, zowel tijdens het rijden als tijdens het rusten. Alles wat u nodig heeft, is binnen handbereik.

De Volvo Aero-range. Uitgebreid.

De Volvo Aero-range is speciaal ontworpen om energie te besparen en omvat verschillende aandrijflijnen en cabineontwerpen om de beste combinatie voor uw bedrijf te bieden. Kies uit een aandrijflijn op diesel, elektrisch of (Bio-)LNG en laat uw Volvo op maat maken voor uw activiteiten, zodat u verzekerd bent van comfort op de weg en van slimme features om de productiviteit te verhogen.

Mis geen enkel belangrijk nieuws schrijf u in voor updates. 

* Het werkelijke brandstofverbruik kan afwijken en is afhankelijk van vele factoren, zoals de rijsnelheid, het gebruik van cruise control, de voertuigspecificatie, voertuigbelading, werkelijke topografie, de ervaring van de chauffeur, het voertuigonderhoud en de weersomstandigheden.

 

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Ga met minder weerstand de weg op

Lees meer over onze nieuwe Volvo FH Aero en hoe aerodynamisch ontwerp een verschil kan maken voor uw bedrijf.