Trucks

Volvo FMX. Onze sterkste truck voor de bouw.

De Volvo FMX is een robuuste truck voor de bouw, boordevol technologie die de meest veeleisende opdrachten vereenvoudigt. Aandrijving met elektriciteit of diesel, een aangedreven vooras, royale bodemvrijheid en assen om zware ladingen te vervoeren. Deze truck is gemaakt om u te brengen waar anderen niet kunnen komen of er nu een weg is of niet.

  Volvo FMX

  Toepassingen: bouw en bouwtransporten, transporten voor mijnbouw en steengroeve, openbare diensten en nutsbedrijven
  Vermogen: 330–540 pk

  Lees alle specificaties

  Volvo FMX Electric

  Toepassingen: de bouw en bouwtransporten, openbaar vervoer en nutsbedrijven
  Combinatiegewicht: tot 44 ton
  Vermogen: 490 kW
  Actieradius: tot 300 km


  Meer lezen over de Volvo FMX Electric 

Gebouwd voor echte werk in de bouw

Stem uw Volvo FMX af om uw uitdagingen met gemak aan te kunnen. Het robuuste truckchassis wordt geleverd met functies die zijn gemaakt om uw beschikbaarheid en productiviteit te vergroten, of u nu op de weg rijdt of op onverhard terrein. Bekijk onze chassisopties eens nader in de onderstaande galerij.

Aangedreven vooras

Bestel uw Volvo FMX met een aangedreven vooras voor maximale tractie. De Automatic Traction Control zorgt ervoor dat die alleen wordt ingeschakeld wanneer u die nodig heeft. En schakelt die uit wanneer u het niet meer nodig heeft.

300 mm bodemvrijheid

De luchtvering op de achterassen, speciaal afgestemd op vrachtwagens voor de bouw, biedt ongeëvenaard comfort en tractie in combinatie met een bodemvrijheid van 300 mm.

38 tons tandemstel

Verhoog uw productiviteit met een duurzame oplossing. Onze heavy duty-tandemstel kan met gemak tot 38 ton aan. Een perfecte match voor de Volvo FMX.

Stel uw ideale Volvo FMX samen

Een robuust exterieur dat bestand is tegen zwaar gebruik. Een iconische heavy-duty bumper, vervaardigd van 3 mm dik hoogwaardig staal, die het front beschermt tegen deuken en kapotte koplampen op elk terrein. Assen die uw lading vervoeren en voor tractie zorgen. Door een brede reeks elektro- en dieselmotoren kunt u de Volvo FMX afstemmen op uw vereisten.

Controle over vermogen met I-Shift

I-Shift is leverbaar op een reeks automatische transmissies waarmee u het beste uit de aandrijflijn kunt halen en de energie optimaal kunt benutten. Keuze voor kruipversnellingen en afgestemde software voor extreem startvermogen. Rijden met één pedaal is beschikbaar wanneer u op zwaar terrein rijdt en schakelt tussen vooruit en achteruit. I-Shift verlicht elke dag bij zware omstandigheden.
 

Ontdek I-Shift 

Stabiel met Volvo Dynamic Steering

Met Volvo Dynamic Steering kunt u stabiel en nauwkeurig manoeuvreren met minder inspanning. Dit neemt oneffenheden door hobbels, schokken en verdraaiingen weg zodat uw schouders worden ontlast. Het systeem voegt functies toe aan de ondersteuningssystemen voor de chauffeur ter verbetering van de veiligheid en productiviteit. Bovendien maakt Volvo Dynamic Steering externe besturing (External Steering) mogelijk, zodat u de truck kunt besturen met een afstandsbediening, wat de productiviteit ten goede komt.

Over Volvo Dynamic Steering 

Klaar voor het lastige werk

De Volvo FMX is een efficiënt hulpmiddel voor professionals. Een chassis dat eenvoudig is af te stemmen op uw vereisten. Functies die zware taken vereenvoudigen en waarmee u het meeste haalt wat erin zit. Klik op de galerij met afbeeldingen voor meer informatie over het werken met de Volvo FMX.

Voorbereid voor de opbouw

Het chassis van de Volvo FMX is gereed voor uw toepassing. Door de reeks keuzes en specificatieopties kunt u de truck eenvoudig afstemmen op uw exacte vereisten.
 

Meer informatie over de opbouw 

Work Remote

Houd de regie over opbouwfuncties, werklampen, portiersloten en meer terwijl u rondom de truck bezig bent. De Work Remote vergroot uw bereik buiten de cabine.
 

Ontdek onze chassis 

Aslastindicator voor controle

Goed gebruikmaken van de truck en binnen de limieten blijven. Met de aslastindicator op het chauffeursdisplay kunt u de belasting op elke as in realtime in de gaten houden.
 

De specificaties van de Volvo FMX nauwkeuriger bekijken 

Cabineopties

De Volvo FMX-cabine is uw onderdak onder zware omstandigheden en is leverbaar in een reeks cabinemodellen om aan uw vereisten te voldoen. Keuze uit Camera Monitor System en zijspiegels. Bekijk de onderstaande opties eens nader.

  Dagcabine

  De Volvo FMX met dagcabine biedt een veilige, comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabinelengte is geoptimaliseerd voor maximale lengte van de laadbak.

  Lage dagcabine

  De Volvo FMX met de lage dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving met een hoge mate van veiligheid. Dit is een goede keuze als de opbouw ruimte boven de cabine nodig heeft, of als de werkomgeving de voertuighoogte beperkt.

  Slaapcabine

  De Volvo FMX met de slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort met veiligheid en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FMX met de lage slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort met veiligheid en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte. Het is een perfecte keuze als een opbouw ruimte nodig heeft boven de cabine.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FMX met de Globetrotter-cabine combineert veiligheid met uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen. De truck biedt veel opbergmogelijkheden en volledige stahoogte op de vloer.

  Crew cab

  De Volvo FMX met crew cab biedt plaats aan totaal maximaal negen personen. De wagen is ontworpen voor veilig en snel in- en uitstappen.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FMX?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-specialist beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.