Trucks

Bereken uw ecologische voetafdruk

Milieuzorg is een van onze kernwaarden. We helpen u dan ook graag om de juiste keuzes te maken door u een totaalbeeld te geven van uw milieu-impact. Door u een op feiten gebaseerd plaatje van de impact van de hele levenscyclus te presenteren, nemen we onze verantwoordelijkheid.

Waarom doe ik er goed aan om mijn ecologische voetafdruk te berekenen?


Als u denkt aan duurzaam transport, weet u waarschijnlijk dat de totale ecologische voetafdruk van uw trucks niet beperkt is tot de CO2-uitstoot die samenhangt met de inzet van de trucks. Van grondstofwinning en hulpbronnengebruik voor de fabricage tot uitstoot bij de recycling: u moet ook rekening houden met al de rest.


Gebruik de calculator bij het plannen van uw toekomstige wagenpark. U krijgt een totaalbeeld van hoe verschillende keuzes uw ecologische voetafdruk kunnen veranderen. De calculator maakt het u gemakkelijk om de beschikbare alternatieven te vergelijken. Bekijk hoe een elektrische Volvo-truck het er voor uw activiteiten van afbrengt in vergelijking met een Volvo-truck met een benzine- of een dieselmotor. De berekening gebeurt op basis van uw kilometrage en uw energiemix. Als uw klanten duurzaamheid belangrijk vinden, kan de calculator een duidelijke indicatie geven van hoe uw trucks de ecologische voetafdruk in hun transportketen minimaliseren. En u kunt meer contracten in de wacht slepen.

De impact wordt geanalyseerd op basis van drie gebieden

Productie

Deze berekening omvat de hele productie, van het winnen van grondstoffen, het vervoer van materialen en onderdelen, en de assemblage.

Gebruik

Hier gaat het om de impact op het milieu van de levensduur van een truck, inclusief de productie van brandstoffen, brandstofverbruik en onderhoud.

Einde levensduur

Deze berekeningen omvatten de emissies van recycling, afvalverwerking en de positieve effecten van recycling

Met trots kan Volvo Trucks de feiten presenteren van de impact van de hele levenscyclus. Op die manier kunnen we verantwoordelijkheid nemen.

Hoe we onze berekeningen uitvoeren

Het doel van de calculator is om u te helpen bij het berekenen van de CO2-uitstoot van uw truck. De berekeningen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en tests van trucks. Er zijn levenscyclusbeoordelingen uitgevoerd, die de basis vormen voor de berekeningen. Deze berekeningen omvatten de materiaalproductie van het winnen van grondstoffen tot het fabriceren van de gebruikte onderdelen in de fabrieken van leveranciers en in onze eigen fabrieken in Europa.

Onderhoud is ook opgenomen in de vorm van recycling van materiaal, transport tussen de fabrieken, de productie van brandstof en de uitlaatgasemissies. In de afdankfase worden pluspunten geboekt als kan worden voorkomen dat nieuw metaal moet worden geproduceerd voor de volgende truck.

Nog vragen?

Uw lokale Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel hem of maak een afspraak bij u in het bedrijf.