Trucks

Back-up wanneer u dat nodig heeft

VEILIGHEIDSSYSTEMEN VAN VOLVO TRUCKS

Met onze veiligheidssystemen voor de chauffeur bieden we u, uw truck en andere weggebruikers onze beste bescherming tot dusver.

Side Collision Avoidance Support

Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie om kwetsbare weggebruikers en andere voertuigen naast de truck te detecteren. We streven ernaar om ongevallen bij het afslaan en het wisselen van rijstrook te voorkomen. Ons systeem dekt beide zijden van de truck, terwijl de regelgeving alleen dekking aan de passagierszijde vereist. De chauffeur krijgt een waarschuwing als er een object wordt gedetecteerd in het gecontroleerde gebied. Als de truck is uitgerust met Lane Keeping Assist, kan de truck ook worden bijgestuurd.

Forward Collision Warning met noodremfunctie

Minimaliseer het risico op aanrijdingen met voorliggende voertuigen. Forward Collision Warning met noodremfunctie waarschuwt u wanneer de afstand tot het voorliggende voertuig kleiner wordt en het systeem een bepaald risico op een aanrijding detecteert. Als u niet onmiddellijk actie onderneemt en het risico van een aanrijding als dreigend wordt beschouwd, worden de voertuigremmen automatisch geactiveerd om uw truck te stoppen.

Lane Keeping Assist

Profiteer van de ondersteuning om uw truck stabiel in de rijbaan te houden. Lane Keeping Assist maakt gebruikt van de naar voren gerichte camera om de rijbaanmarkeringen te volgen. Als de truck buiten de rijstrook komt, waarschuwt het systeem en wordt de truck teruggeleid naar het midden van de rijstrook. Het systeem is actief bij snelheden boven 55 km/u en is bedoeld om ongevallen te voorkomen waarbij de truck de rijstrook verlaat, voornamelijk op snelwegen.

Dodehoekcamera aan de passagierszijde

Ontdek verborgen hoeken en krijg een uitstekend zicht op de gebieden aan de passagierszijde en vóór de truck. De dodehoekcamera aan de passagierszijde is geplaatst aan de voet van de zijspiegel aan de passagierszijde. De camera wordt automatisch geactiveerd door de richtingaanwijzer en het camerabeeld wordt geprojecteerd op uw secundaire display. Dit biedt een perfecte ondersteuning in drukke straten, volle snelwegen en bouwlocaties.

Stretch Brake

Bij het afdalen op een gladde, bochtige weg kan de Stretch Brake helpen om scharen te voorkomen. De trailer wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt de strekrem activeren bij snelheden tot 40 km/u. De strekrem is leverbaar voor zowel vrachtwagens als trekkers.

Downhill Cruise Control

Leidt uw route door heuvelachtig terrein en wilt u bij het afdalen oververhitting van de wielremmen voorkomen? Met Downhill cruise control kunt u de voertuigsnelheid tot onder de ingestelde snelheid te begrenzen. Er wordt gebruik gemaakt van de hulprem in combinatie met een optimaal gekozen versnelling en de wielremmen worden alleen gebruikt als dat echt nodig is. Indien nodig kunt u nog steeds het rempedaal gebruiken om de snelheid verder te verlagen zonder de Downhill Cruise Control uit te schakelen. 

Electronic Stability Control

Electronic Stability Control (ESC) van Volvo verkleint op effectieve wijze het risico op slippen en kantelen. Wanneer het systeem een kritieke situatie detecteert, grijpt dit onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel afzonderlijk af te remmen. Het systeem remt ook de wielen van de trailer en zorgt zo voor stabiliteit van de gehele voertuigcombinatie.

Driver Alert Support

Als u achter het stuur vermoeid raakt of onoplettend wordt, is er een verhoogd risico op ongevallen. Driver Alert Support probeert dit te voorkomen door het rijgedrag en de positie van de truck ten opzichte van rijbaan en wegkanten in de gaten te houden. Detecteert het systeem tekenen van slaperigheid of onoplettendheid, dan wordt u gealarmeerd met een hoorbare waarschuwing en een bericht dat u aanraadt een pauze te nemen. De functie werkt bij snelheden boven 65 km/u.

Distance Alert

Distance Alert is actief bij snelheden boven de 60 km/u als u geen gebruik maakt van Adaptive Cruise Control. Als u te dicht op het voorliggende voertuig rijdt, wordt er een visuele waarschuwing op de voorruit weergegeven. Distance Alert geeft u de kans te vertragen en een veilige afstand aan te houden tot het voorliggende voertuig.

Noodremlicht

Kop-staartbotsingen kunnen grote schade aanrichten en levensgevaarlijk zijn. Als u hard op de rem trapt, laat de functie Noodremlicht de remlichten snel knipperen om de voertuigen achter u te waarschuwen.

Forward Collision Warning met noodremfunctie

Wanneer gevaar van een botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt ons intuïtieve noodremsysteem u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. De noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

Lane Keeping Support

Blijf in uw eigen baan. De functie Lane Keeping Support waarschuwt u als u onbedoeld buiten de rijstrook raakt, wat tot ongevallen kan leiden. Het systeem maakt gebruik van een camera die in de voorruit is geplaatst, en waarschuwt u met een geluid als het voorwiel van de truck de zichtbare rijstrookmarkeringen kruist. Het systeem werkt bij snelheden vanaf 60 km/u en hoger.

BENT U OP ZOEK NAAR EEN VEILIGE UPGRADE?

Neem contact op met uw Volvo Trucks-dealer over uw veiligheidssystemen.