Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Back-up wanneer u dat nodig heeft

VEILIGHEIDSSYSTEMEN VAN VOLVO TRUCKS

Met onze veiligheidssystemen voor de chauffeur bieden we u, uw truck en andere weggebruikers onze beste bescherming tot dusver.

Strekrem

Bij het afdalen op een gladde, bochtige weg treedt de strekrem in werking om scharen te voorkomen. De trailer wordt pulserend afgeremd, waardoor de voertuigcombinatie als het ware wordt uitgerekt. U kunt de strekrem activeren bij snelheden tot 40 km/u. De strekrem is leverbaar voor zowel bakwagens als trekkers.

Downhill Cruise Control

Zijn uw routes zo heuvelachtig dat u het rempedaal moet gebruiken om de snelheid heuvelaf te verlagen? De downhill cruise control schakelt de hulpremmen in, zoals de motorrem en retarder, om de snelheid te behouden die u op uw cruise control heeft ingesteld.

Lane Keeping Assist

Volvo Dynamic Steering met Lane Keeping Assist maakt gebruik van een camera om rijstrookmarkeringen en de positie van de truck in de rijstrook in de gaten te houden. Als de truck onbedoeld over een rijstrookmarkering rijdt, stuurt het systeem de truck automatisch terug naar het midden van de rijstrook. De chauffeur wordt ook gewaarschuwd met een trilling in het stuur. 

Adaptive Cruise Control

In druk verkeer zorgt de op radar gebaseerde Adaptive Cruise Control voor een veilige afstand tot het voertuig vóór u door het gaspedaal en alle beschikbare remmen automatisch te bedienen. De functie Stop&Go zorgt ervoor dat dit werkt tot aan een volledige stop. Trap gewoon op het gaspedaal of druk op de knop voor hervatten om weer door te gaan. Dit maakt de Adaptive Cruise Control een handige functie in druk verkeer en bij verkeersopstoppingen.

Distance Alert

Bij snelheden boven de 60 km/u als de Adaptive Cruise Control niet wordt gebruikt, wordt Distance Alert geactiveerd. Wanneer u een ander voorliggend voertuig nadert, wordt er een visuele waarschuwing op de voorruit weergegeven. Distance Alert geeft u de kans te vertragen en afstand te houden tot de voorligger.

Lane Change Support

Wanneer Lane Change Support is ingeschakeld, wordt gebruikgemaakt van radartechnologie om de passagierszijde te scannen op andere weggebruikers. Als u uw richtingaanwijzer gebruikt en het systeem detecteert dat de rijstrook niet vrij is, wordt u gewaarschuwd met een zoemer en een knipperend pictogram naast de passagiersspiegel.

Electronic Stability Control

Electronic Stability Control (ESC/ESP) verkleint op effectieve wijze het risico op slippen en kantelen. Wanneer het systeem een kritieke situatie detecteert, grijpt hij onmiddellijk in door het motorvermogen te verlagen en elk wiel van de truck en de trailer afzonderlijk af te remmen.

Noodremlicht

Wanneer u het rempedaal hard intrapt, gaan de remlichten snel knipperen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen – een eenvoudige manier om levensbedreigende kop-staartbotsingen te voorkomen.

Forward Collision Warning met noodremfunctie

Wanneer gevaar van een botsing wordt gedetecteerd, waarschuwt ons intuïtieve noodremsysteem u door een waarschuwingslamp op de voorruit te projecteren. De noodrem wordt automatisch geactiveerd, waardoor het risico op ernstig letsel aanzienlijk vermindert.

Beschikbaar voor deze trucks

BENT U OP ZOEK NAAR EEN VEILIGE UPGRADE?

Neem contact op met uw Volvo Trucks-dealer over uw veiligheidssystemen.