Trucks

Stop Look Wave

Stop Look Wave is een eenvoudige, leuke manier om kinderen over de hele wereld te leren hoe ze veilig kunnen blijven op de weg. Lees hier meer en download het trainingsmateriaal.

Stop 

Stop bij de oversteekplaats en wacht tot er geen voertuigen meer aankomen.

Kijk

Kijk beide kanten op en maak oogcontact met de chauffeur bij jou in de buurt.

Zwaai

Zwaai naar de chauffeur en wacht op een zwaai terug. Steek dan over.

Voor kinderen wereldwijd


Stop Look Wave verhoogt het bewustzijn, moedigt veilig gedrag aan en kan levens helpen redden. Tot nu toe heeft het initiatief kinderen in meer dan 30 landen wereldwijd bereikt. Als onderdeel van Stop Look Wave hebben we dit nummer en deze videoclip gemaakt om de boodschap te helpen verspreiden. Kunt u een klaslokaal vol kinderen op de been krijgen en laten dansen op het liedje?
 

Over het initiatief

Deze korte film is gemaakt om precies uit te leggen waarom het zo belangrijk is om te stoppen, te kijken en te zwaaien, en om het concept van verkeersveiligheid op een leuke, gedenkwaardige en vooral kindvriendelijke manier te introduceren. Download de video's, zowel in de versie voor links- als rechtsrijdend verkeer, hieronder of bekijk ze op ons YouTube-kanaal

Rijbewijs voor verkeersveiligheid

Een leuk rijbewijs kan worden uitgeprint en uitgereikt aan elke leerling die leert stoppen, kijken en zwaaien.

Maak een verschil, waar je ook bent

Het aantal kinderen dat deelneemt aan de Volvo Trucks-campagne Stop Look Wave blijft toenemen. Het is bedoeld kinderen om over de hele wereld te laten zien hoe ze zich veilig kunnen gedragen in het verkeer. Eerst stoppen. Dan om zich heen kijken. En ten slotte naar de chauffeur zwaaien om ervoor te zorgen dat ze worden gezien.

We hebben onze medewerkers over de hele wereld aangemoedigd om mee te doen en de veiligheid te vergroten voor hun eigen kinderen en kinderen in hun omgeving. Steeds meer landen doen nu mee met Stop Look Wave.

Maak een verschil door mee te doen.

Volvo Trucks ontwikkelde het inspirerende Stop Look Wave-trainingsmateriaal in een gebruiksvriendelijk formaat. Het grappige interactiemateriaal en de praktische trainingen kunnen door ouders, leerkrachten, organisaties en instanties worden ingezet.


Al het campagnemateriaal is gratis en kan door iedereen worden gebruikt.

Instructies/handleiding (rechts rijden, PDF)Downloaden
Instructies/handleiding (links rijden, PDF)Downloaden
Interactief verhaal (rechts rijden, PowerPoint)Downloaden
Interactief verhaal (links rijden, PowerPoint)Downloaden
Animatiefilm (rechts rijden)Downloaden
Animatiefilm (links rijden)Downloaden
Straatmat - voor afdrukken op vinyl* (rechts rijden, PDF)Downloaden
Straatmat - voor afdrukken op vinyl* (links rijden, PDF)Downloaden
Straatmat - voor afdrukken op papier** (rechts rijden, PDF)Downloaden
Straatmat - voor afdrukken op papier** (links rijden, PDF)Downloaden
Figuren voor straatmat (PDF)Downloaden
Stop Look Wave-rijbewijs (PDF)Downloaden
Stop Look Wave-liedDownloaden
Stop Look Wave-muziekvideoDownloaden

Belangrijk: Het is niet de verantwoordelijkheid van de kinderen om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken gebeuren. De verantwoordelijkheid ligt bij de chauffeurs, vrachtwagenfabrikanten en infrastructuuraanbieders. Stop Look Wave gaat niet over verantwoordelijkheid, het gaat over het verspreiden van kennis. Kennis om een ​​veiligere interactie tussen verschillende groepen weggebruikers mogelijk te maken.

VEILIGHEID AAN DEN LIJVE ONDERVINDEN

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-dealer kan u alle veiligheidsvoorzieningen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.