Trucks

Volvo FH. Het originele langeafstandsicoon.

De Volvo FH is de iconische langeafstandstruck, gebouwd om u comfortabel en veilig houden, zelfs op de langste afstanden. De wagen zit boordevol technologie om uw efficiëntie te vergroten. Kies uit een ruime reeks elektrische, (Bio-)LNG en dieselmotoren die het rijden vanaf de eerste dag tot een genot zullen maken.

  Volvo FH

  Toepassingen: Langeafstands- en regionale transportopdrachten, bouw- en constructietransporten, bosbouw- en houttransporten, mijnbouw- en steengroevetransporten
  Vermogen: 420 –540 pk

  Lees de volledige specificaties

  Volvo FH Electric

  Toepassingen: Regionale transporten en containertransporten, bouw- en constructietransporten
  Combinatiegewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Actieradius: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FH Electric

  Volvo FH op (Bio-)LNG

  Toepassingen: Langeafstands- en regionale transporten, containertransporten
  Vermogen: 420–500 hp
  Actieradius: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FH op (Bio-)LNG

Ontdek het comfort en de veiligheidsvoorzieningen van de Volvo FH

Een kenmerkende koplampvorm en een rechtopstaand cabineprofiel, gemakkelijk te herkennen vanaf een afstand. Een reeks comfortabele cabines boordevol oplossingen die uw leven onderweg nog verder kunnen veraangenamen. Blader door de onderstaande galerij en ervaar meer over wat deze truck tot een efficiënte en comfortabele werkplek maakt.

Gevormd voor efficiëntie

De LED-koplampen, strakkere openingen en het Camera Monitor System zijn voorbeelden van de efficiënte ontwerpkenmerken van de Volvo FH die de luchtweerstand verminderen en energie besparen. Bovendien optimaliseert het adaptieve grootlicht uw zicht zonder anderen te hinderen, wat de verkeersveiligheid verbetert.

Het perfecte cabineklimaat

Een goed gekalibreerd klimaatsysteem verdeelt en circuleert de lucht in de Volvo FH-cabine wanneer u onderweg bent. Wanneer u de motor uitzet om even uit te rusten, activeert u eenvoudigweg I-Park Cool om tijdens de nachtrust een comfortabel cabineklimaat te behouden, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van accuvermogen.

Alledaags comfort

De Volvo FH-cabines zijn gemaakt om uw dagen onderweg soepel te laten verlopen. Er is voldoende opbergruimte, twee koelkastjes om eten en drinken vers te houden zowel als een magnetron om uw favoriete snacks op te warmen. En natuurlijk een erg comfortabel bed.

Stel uw ideale Volvo FH samen

Elektrisch, (Bio-)LNG of diesel. Vijf cabineformaten. Een reeks afwerkingsniveaus voor exterieur en interieur. En een ruime keuze aan opties, zoals wrijvingsarme schijfremmen en I-Save, om het rijden nog efficiënter, veiliger en productiever te laten verlopen.

I-Save werkt efficiënt en soepel

Een nog soepeler, stiller rijgedrag en een lager brandstofverbruik. I-Save maakt gebruik van de D13-motor met turbocompound-technologie en verhoogd koppel bij lage toeren, efficiënte achterassen en geoptimaliseerde softwareoplossingen om brandstof te besparen en uw marges te vergroten.

Ontdek Volvo FH met I-Save

Vooruit plannen om energie te besparen met I-See

Met I-See optimaliseert de truck de snelheid, het schakelen, het uitrollen en het stoppen van de motor op basis van het komende weggedeelte, bochten en realtime verkeersinformatie. Vooruit plannen en energie besparen. U kunt I-See gebruiken zodra u op weg gaat.

Meer lezen over I-See

Adaptive Cruise Control

Het aanhouden van een gelijkmatige snelheid bespaart energie. Met Adaptive Cruise Control kunt u dit veilig en comfortabel doen. Dit werkt bij alle snelheden tot aan stilstand en start weer automatisch, zodat u dit voor veel meer kunt gebruiken dan alleen op de snelweg.

Meer over de ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Maak de Volvo FH tot uw perfecte rijomgeving

Of u nu de Volvo FH gebruikt voor langeafstandsvervoer of bouwopdrachten, u kunt perfect schakelen en scherp en gecontroleerd manoeuvreren met I-Shift en Volvo Dynamic Steering. Bekijk de onderstaande galerij voor meer informatie over I-Shift, Volvo Dynamic Steering en andere opties voor uw truck.

De juiste versnelling met I-Shift

I-Shift biedt een reeks transmissies die op maat kunnen worden gemaakt voor alles, van langeafstandsvervoer tot bouwtransport en zwaar transport. De I-Shift Dual Clutch schakelt zonder onderbreking in het geleverde vermogen. Dankzij de kruipversnellingen kunt u met I-Shift extreme belastingen vanuit stilstand aan, zonder dat dit ten koste gaat van de brandstofefficiëntie bij hoge toeren.

Meer informatie over I-Shift

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering ondersteunt u bij het sturen als een vaste hand, om het rijden te vergemakkelijken en de inspanning te verlichten. Dit voegt ook functionaliteit toe aan de ondersteuningssystemen voor de chauffeur met actieve besturing in verschillende situaties. Daarnaast is er de mogelijkheid uw truck te besturen met een afstandsbediening.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Liftbare tandemas

Minder energie nodig, betere tractie en een krappere draaicirkel. Met de liftbare tandemas kunt u één van de aandrijfassen uitschakelen en omhoogbrengen. De tractie en laadcapaciteit van een tandemaandrijving met de rijeigenschappen en efficiëntie van een enkele aandrijving.

Bekijk onze chassisopties

Een belevenis op het gebied van infotainment

Benut uw tijd in de cabine optimaal. Met het infotainmentsysteem kunt u uw smartphone integreren. Keuze uit twee verschillende niveaus audiosystemen met een extra subwoofer onder de stoel voor uw favoriete muziek en podcasts.

Veiligheid rondom de truck

Cabineopties

Stem uw Volvo FH af met het juiste cabinemodel voor uw eisen. U heeft de keuze uit het energiebesparende Camera Monitor Systeem en zijspiegels. Bekijk de onderstaande alternatieven eens nader.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH met Globetrotter XXL-cabine biedt uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderste bed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH Globetrotter XL-cabine is het origineel en de maatstaf in de branche voor langeafstandsvervoer en andere toepassingen met hoge behoeften aan comfort. Handige en ruime leefruimte voor maximaal twee personen.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH met Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen met stahoogte op de motortunnel.

  Slaapcabine

  De Volvo FH met slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor maximaal twee personen met een beperktere stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH met de lage slaapcabine biedt een lagere cabinehoogte gecombineerd met uitstekend rijcomfort, comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-specialist beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.