Trucks

I-See

I-See bespaart brandstof door uw snelheid, het schakelen en het uitrollen te optimaliseren voor de topografie, bochten, rotondes en snelheidsbeperkingen die u tegenkomt. Dit betekent dat u de cruise control in meer rijsituaties dan ooit kunt gebruiken om brandstof te besparen en uw CO2-uitstoot vanaf de eerste dag te verkleinen.

Bespaar energie door u op uw routes aan te passen

Bekwame chauffeurs stemmen altijd al de snelheid en het schakelen af op de route die ze moeten rijden. Maar het is vrijwel onmogelijk om het altijd perfect en consistent te doen. I-See helpt u daarmee zodra u de cruise control activeert.

Heuvels, bochten en snelheidslimieten

I-See optimaliseert uw schakelmanoeuvres en snelheid voor de route. Wanneer u met ingeschakelde cruise control rijdt, past I-See zich aan de topografie aan om de kinetische energie van uw truck efficiënt te gebruiken. Wanneer u een bocht of rotonde nadert, past I-See de snelheid aan zodat u deze op de meest energiezuinige manier kunt passeren. Het systeem past zich ook automatisch aan de naderende snelheidslimieten aan.

Meer dan rijden op de snelweg

Aangezien I-See zich aanpast aan de topografie, bochten en snelheidslimieten, kan het op bijna elke soort openbare weg worden gebruikt, niet alleen op snelwegen. Hoe vaker u het gebruikt, hoe minder er onnodig geschakeld, geremd en geaccelereerd wordt.

Gebaseerd op de nieuwste kaarten

I-See gebruikt commerciële kaarten met een hoge resolutie met informatie over topografie, bochten en snelheidsbeperkingen. Deze worden automatisch bijgewerkt voor de truck.

Hoe I-See werkt bij heuvels

Op een helling omhoog rijden

I-See weet dat er een heuvel aankomt. De truck accelereert en blijft langer in een hogere versnelling. I-See voorkomt onnodig schakelen en maakt uw klim heuvelop soepel en brandstofbesparend. Zodra de afdaling nadert, zorgt I-See ervoor dat er niet onnodig wordt versneld.

Op een helling naar beneden rijden

Om energie te besparen, schakelt I-See de remmen van de aandrijflijn of motor tijdelijk uit om voor een helling uit te rollen.

Na de helling

I-See weet wanneer de ene heuvel ophoudt en waar de volgende begint. Als u een helling op wilt, laat I-See de truck uitlopen om snelheid en bewegingsenergie op te bouwen.

Bochten en rotondes nemen

Wanneer de truck een bocht of rotonde nadert waarvoor een lagere snelheid nodig is om veilig te passeren, past I-See de versnellingskeuze en snelheid van tevoren aan, zodat de chauffeur het rempedaal niet hoeft te gebruiken. Na het passeren ervan past I-See zich op de meest efficiënte manier aan de snelheidslimiet aan.

Omgaan met snelheidslimieten

Wanneer u een plek nadert waar de snelheidslimiet verandert, past I-See de versnellingskeuze en snelheid op de meest energiezuinige manier aan. Het helpt u onnodig remmen of snel accelereren te voorkomen.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel of maak een afspraak bij u in het bedrijf.