Trucks

Inzicht in uw routes om brandstof te besparen

I-See: intelligente Predictive Cruise Control

Weet u hoe u op basis van de topografie van uw routes de snelheid en schakelmomenten kunt optimaliseren om brandstof te besparen? Onze intelligente Predictive Cruise Control 'I-See' weet dit en deze kennis is gebaseerd op echte data. Dit kan u helpen het brandstofverbruik meteen vanaf het begin aanzienlijk te verlagen.

I-See uitgelegd

Hoe u brandstof bespaart met I-See

Als u een helling nadert, wordt informatie gedownload van een commerciële topografische kaart in hoge resolutie, die online beschikbaar is. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt, in een proces met zes stappen, om de kinetische energie van de truck optimaal te benutten en uw brandstofverbruik tot wel 5% te verminderen, vergeleken met een truck zonder I-See. Wanneer de weg niet op de kaart staat, of de verbinding met de server wordt verbroken, wordt de gedeelde database-oplossing gebruikt.

Altijd ondersteuning, zelfs onderweg 

I-See maakt voornamelijk gebruik van gegevens van een commerciële topografische kaart met hoge resolutie, die automatisch in de truck wordt bijgewerkt wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is. Vervolgens maakt het systeem gebruik van gedeelde gegevens, opgeslagen in de cloud. En indien nodig gebruikt het systeem lokaal opgeslagen gegevens. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot topografische gegevens, een vloeiender rijstijl krijgt en weet dat het systeem voortdurend op afstand wordt bijgewerkt.  

Zelfs nog beter met I-Torque

I-See heeft biedt u de mogelijkheid nog meer brandstof te besparen door de I-Torque-functie toe te voegen. I-Torque gebruikt gegevens van I-See om het beschikbare motorkoppel te optimaliseren, bijvoorbeeld bij bergopwaarts rijden. Het rijden wordt aangepast op basis van de route, zowel waar je je bevindt als wat er om de hoek komt.

 1. De bewegingsenergie opbouwen
  I-See weet dat er verderop een heuvel komt, dus de truck versnelt en blijft langer in een hogere versnelling.

 2. Terugschakelen wordt vermeden
  Door onnodig schakelen te voorkomen, zorgt I-See dat de beklimming van de heuvel soepeler en zuiniger verloopt.

 3. Snelheid beperken op de top
  Zodra de afdaling nadert, zorgt I-See dat de truck niet onnodig accelereert.

 4. Uitrollen vóór de afdaling
  Om energie te besparen en het remmen te verminderen, schakelt I-See tijdelijk de aandrijflijn uit, of remt de motor vlak voor een helling af.

 5. Tijdens de afdaling op tijd remmen
  I-See weet waar de ene helling ophoudt en waar de volgende begint en remt indien nodig af voor maximale efficiency.

 6. Onder aan de helling voorbereiden op de volgende klim
  Wanneer u op het punt staat om weer een heuvel op te rijden, laat I-See de truck uitrollen om vaart te maken en bewegingsenergie op te bouwen zodat de heuvel moeiteloos wordt beklommen.

Beschikbaar voor deze trucks

DE HELLINGEN DE BAAS?

Wij kunnen uw brandstofverbruik verlagen.