Trucks

Camera Monitor System

Het Camera Monitor Systeem verbetert de aerodynamica van de truck en verlaagt het energieverbruik. Het biedt verbeterd direct zicht, beter zicht in de nacht en minder dode hoekgebieden dichtbij de truck.

Gestroomlijnd voor efficiëntie

Achteruitkijkspiegels hebben invloed op de aerodynamica, ongeacht hoe gestroomlijnd ze zijn. Met camera's is de vorm van de truck gestroomlijnder, voor een lager energieverbruik.

Beter zicht

Verbeterd zicht

Het verwijderen van de spiegels resulteert in een beter direct zicht omdat er geen spiegelhuizen zijn die delen van uw zicht belemmeren. Het Camera Monitor Systeem betekent ook beter zicht naar achteren tijdens regen en minder verstoring door direct zonlicht. Dit alles draagt bij aan een betere rijervaring.

Uitzoomen

Wanneer nauwkeurige manoeuvres nodig zijn, helpt het Camera Monitor System u door u te laten inzoomen voor een gerichter beeld, of uit te zoomen voor een bredere hoek. Met een slimme schakelaar kunt u schakelen tussen verschillende gezichtsvelden: smal of groothoek.

Beter zicht in de nacht

Bij nacht of in schemerige omstandigheden kan infrarood lichtondersteuning worden geactiveerd. Het biedt beter zicht in de nacht dan traditionele spiegels zouden bieden bij werkzaamheden in het donker.

Camera's en displays

Camera's die voor u kijken

Op het Camera Monitor System kunnen maximaal drie camera's worden aangesloten. Eén aan de chauffeurskant, één aan de passagierskant en een optionele hoekcamera voor de passagier aan de passagierskant. De camera's bieden een hoofdbeeld naar achteren en een groothoekbeeld naar achteren. De cameralenzen warmen automatisch op in koude omstandigheden om ijs of sneeuw te laten smelten en mist en vocht te verwijderen.

Meerdere displays

Het systeem biedt meerdere weergaven op verschillende schermen. Op de monitoren worden het hoofdbeeld naar achteren en het groothoekbeeld naar achteren weergegeven. De voorste trottoirspiegel bevindt zich precies waar u hem verwacht en biedt een perfect zicht op het gebied bij de truck voor de cabine.

Bewakingsmodus

Als de truck geparkeerd staat, kan het Camera Monitor System in de bewakingsmodus worden gezet, zodat de chauffeur kan zien wat er rondom de truck gebeurt.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nog vragen?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt ze graag. Loop er eens binnen, bel of maak een afspraak bij u in het bedrijf.