Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Laatste persberichten

249 matches

1 of 13

 • Exintra Group uit Roosendaal heeft onlangs twee Volvo FH LNG-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van kleding voor Primark in Nederland en Frankrijk. Maximale verlaging van de CO2-uitstoot was de voornaamste reden om voor de Volvo FH LNG te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

  `
 • DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand.

  `
 • Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, prestaties en chauffeurscomfort. Eind 2020 had Volvo Trucks wereldwijd meer dan een miljoen trucks met I-Shift verkocht waarvan zo’n 50.000 in Nederland. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil.

  `
 • PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransport trekkers met 540 pk. De beide trekkers konden af fabriek worden geleverd in de juiste specificatie zoals PAX dat op het wensenlijstje had. Dat Volvo Trucks en dealer LVS Trucks snel en op maat konden leveren, gaf de doorslag.

  `
 • De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

  `
 • Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf ziet mogelijkheden om met deze nieuwste brandstof besparende technologie het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

  `
 • Internationaal transportbedrijf W. Daemen uit Maasbree heeft onlangs twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. Het verduurzamen van transport en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren de belangrijkste redenen om te kiezen voor LNG-trucks. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Venlo.

  `
 • Press release

  01/26/2021

  Nieuwe Crew Cab voor Volvo FM en FMX

  De nieuwe Volvo FM en Volvo FMX zijn nu beschikbaar met een Crew Cab voor maximaal negen personen. Deze nieuwe cabinevariant werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met carrosseriebouwers en hulpdiensten. De Crew Cab beschikt over verschillende verbeteringen die speciaal zijn ontworpen voor brandweer- en reddingsvoertuigen.

  `
 • Voor geotechnisch onderzoek nam Van der Straaten Geotechniek, gevestigd in Hansweert, onlangs een Volvo FMX 4x4 sondeertruck met rupsbanden in gebruik. Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus begeleidde de technische aanpassingen aan het chassis en leverde de truck in de huisstijl van Van der Straaten Geotechniek.

  `
 • Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna 100 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor. Vooral het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot, het Maut-voordeel met LNG en het goede zichtveld waren voor VSDV redenen opnieuw voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks worden ingezet voor internationaal transport en winkeldistributie.

  `
 • LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Meer dan 15% van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.

  `
 • Press release

  01/07/2021

  Eerste Volvo FH-trucks voor Van Werven

  Van Werven, gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van infra en recycling, voegt drie Volvo FH-trucks toe aan het wagenpark. Het bedrijf uit Oldebroek koos na een uitgebreide oriëntatie voor twee Volvo’s FH 460 10x4 TAG XL met zeventien tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan en één multi-inzetbare Volvo FH 500 8x2 met 65 tonmeter HIAB-autolaadkraan. De totaaloplossing die Volvo Trucks en dealer Nijwa Groep konden leveren, zijn voor Van Werven een belangrijke reden om te kiezen voor het merk.

  `
 • A. Roemaat Transport B.V. met vestigingen in Nederland en Duitsland heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

  `
 • Kisjes Transport & Verhuur uit Apeldoorn heeft onlangs een Volvo FH 10x4 in gebruik genomen. De truck is voorzien van een 165 tonmeter kraan van Palfinger in combinatie met een flyjib en mechanische jib voor een totale lengte van 36,5 meter en een draagvermogen van 1600 kg. Vooral het maatwerk dat Volvo Trucks in samenwerking met dealer Harbers Trucks en carrosseriebouwer HSE kon leveren, was voor Kisjes reden om voor de Volvo FH te gaan.

  `
 • Press release

  12/08/2020

  Volvo FL Electric voor Oegema Transport

  Oegema Transport uit Dedemsvaart heeft de eerste Volvo FL Electric in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor de B2C distributieactiviteiten die Oegema verricht voor een grote Zweedse meubelfabrikant. Duurzaamheid staat voorop bij de keuze voor een zwaar elektrisch voertuig. Met de Volvo FL Electric verwacht Oegema 38 ton CO2 op jaarbasis te kunnen besparen.

  `
 • Willems Transport Rijkevoort heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor zuiveltransport voor FrieslandCampina. Milieuvoordeel in combinatie met een goede business case plus het kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van opdrachtgevers waren voor Willems Transport Rijkevoort redenen om voor LNG te kiezen.

  `
 • Press release

  11/30/2020

  100 Volvo-trucks voor Nijhof-Wassink

  Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Polen en Hongarije, heeft onlangs een order getekend voor honderd Volvo-trucks. De levering omvat onder andere FH en FM-modellen uit de nieuwe Volvo Trucks-reeks, maar ook het huidige model FH maakt deel uit van de order. De trucks worden in 2021 afgeleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen in het wagenpark. Multi-inzetbaarheid en maatwerk waren de voornaamste redenen om voor Volvo Trucks te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Weert.

  `
 • De Hartman Groep heeft onlangs vier Volvo FH 460 Globetrotter LNG-trucks in bedrijf genomen. Twee Volvo’s werden in de kleuren van Hartman Expeditie uitgevoerd en twee in de kleuren van J.P. Vis & Zn. Met de vier LNG-trekkers zetten deze transportbedrijven een nieuwe stap in de verduurzaming van het wegtransport van en naar Scandinavië.

  `
 • GVT Group of Logistics uit Tilburg is winnaar geworden van de TVM Award Veilig Transport. Het Brabantse familiebedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de GVT Academy. In het eigen opleidingscentrum worden werknemers opgeleid en getraind.

  `

249 matches

1 of 13