Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Laatste persberichten

322 matches

1 of 17

 • In verschillende onafhankelijke tests die zijn uitgevoerd door Duitse truckmagazines is de Volvo FH I-Save als winnaar naar voren gekomen. Hoewel de geteste Volvo-truck niet over de nieuwste updates voor brandstofefficiëntie beschikte, was de combinatie diesel- en AdBlue-verbruik de beste tot nog toe.

 • Volvo Trucks opent zijn allereerste assemblagefabriek voor accu’s. De fabriek, gelegen in het Belgische Gent gaat kant-en-klare batterijen leveren voor de volledig elektrische zwaardere vrachtwagens van Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks en Deutsche Post DHL Group hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de overgang naar emissievrije voertuigen te versnellen. DHL is van plan in totaal 44 nieuwe elektrische Volvo-trucks in te zetten op routes in Europa. Het bedrijf intensiveert daarmee de transitie naar zwaardere elektrische vrachtwagens.

 • De intelligente en automatisch schakelende I-Shift-versnellingsbak van Volvo Trucks is nu verder verbeterd en geeft een snellere respons dan ooit. Dit zorgt voor nog betere rijeigenschappen en een soepele rijervaring bij het rijden met zowel diesel- als elektrische zwaardere vrachtwagens.

 • Vandaag start officieel de verkoop van de zwaardere serie elektrische vrachtwagens van Volvo Trucks.

 • Harry van Dalen uit het Gelderse Kekerdom heeft onlangs een nieuwe Volvo FH16 met 750 pk in gebruik genomen. Net als zijn vorige trucks heeft ook deze Volvo een thema: het spuitwerk en interieur staan in het teken van de Bruce Springsteen song ‘No Surrender’. Met zijn vorige Volvo FH16 met het thema ‘Bon Jovi’ won Harry in 2017 de Mooiste Truckverkiezing tijdens het Truckstar Festival in Assen.

 • Volvo Trucks in Noord-Amerika heeft een order gekregen voor 110 Volvo VNR Electric-trucks van het wereldwijde logistieke bedrijf Maersk. De deal is een aanvulling op een eerdere bestelling van 16 voertuigen van hetzelfde model en markeert de grootste commerciële bestelling tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks.

 • Combex Bouwlogistiek heeft onlangs een Volvo FH16 650 8x4-trekker in gebruik genomen voor exceptioneel transport. De truck is in nauwe samenwerking met Volvo Trucks Nederland en dealer LVS Trucks op maat gespecificeerd voor de werkzaamheden van Combex Bouwlogistiek.

 • Voor pendeltrajecten tussen de distributiecentra van Hoogvliet supermarkten in de regio Bleiswijk en Zoeterwoude wil Duivenvoorde Transport dit najaar een Volvo FH Electric inzetten. Vooral het efficiënte, schone en veilige karakter van de truck was voor Duivenvoorde Transport reden om voor de Volvo FH te kiezen. De transporteur wil voortrekker zijn in de transitie naar duurzaam transport en tekende daarom onlangs een intentieverklaring bij Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center.

 • Met de aanschaf van tien Volvo’s FH I-Save met de zuinige Turbo Compound-motor zet St vd Brink in op brandstofreductie en C02-besparing. Dat draagt bij aan het doel van het transportbedrijf om de CO2-uitstoot de komende jaren te halveren.

 • Maximaal laadvermogen, optimale aslastverdeling en zeer wendbaar. Dat zijn voor Snoei Tuinmaterialen uit Ridderkerk belangrijke redenen om sierbestrating en tuinaccessoires te gaan bezorgen met een Volvo FH 460 8x2 tridem met TAG-XL asconfiguratie. Het is de eerste Volvo-truck voor Snoei Tuinmaterialen. De Volvo FH is in nauwe samenwerking met dealer Volvo Group Truck Center samengesteld naar de wens van de chauffeur.

 • Voor het vervoer van ruwbouw betonproducten gaat Combex Bouwlogistiek eind dit jaar een Volvo FMX Electric inzetten. Doorslaggevend in het besluit om een batterij-elektrische truck te gaan inzetten, was het gegeven dat deze nu ook voor zwaardere toepassingen kan worden gebruikt. Combex wil hiermee samen met IJB Groep een nieuwe stap zetten in de beperking van uitstoot van schadelijke stoffen binnen de bouwlogistiek.

 • Er worden nieuwe verfijningen toegevoegd aan het I-Save-concept van Volvo Trucks, dat is ontworpen om het brandstofverbruik te verlagen en een aanzienlijke besparing op de CO2-uitstoot te genereren, terwijl tegelijkertijd de rijeigenschappen worden verbeterd voor een aangenamere rit. De nieuwe versie van I-Save omvat optimalisaties van de motortechnologie, de besturingssoftware en voorzieningen om de luchtweerstand te verminderen, allemaal met één gemeenschappelijk doel: het zoveel mogelijk verhogen van de energie-efficiëntie.

 • Nieuwe statistieken tonen aan dat Volvo Trucks met een marktaandeel van 42% in Europa in 2021 marktleider is voor het segment zwaardere volledig elektrische vrachtwagens. In 2021 schreef de fabrikant wereldwijd meer dan 1.100 orders of intentieverklaringen voor elektrische trucks uit.

 • Voor het vervoer van tankbier tussen de brouwerij in Den Bosch, stadions, events en binnensteden zoals Amsterdam gaat Heineken dit jaar een Volvo FM Electric inzetten. Het is de eerste elektrische truck voor zwaardere inzet over langere afstand voor de bierbrouwer in Nederland. Het vervoer wordt verzorgd door logistiek dienstverlener en partner van Heineken, Abrex Logistics uit Udenhout. Onlangs tekenden zij een intentieverklaring van Volvo Trucks en dealer BAS Truck Center.

 • Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, heeft een order getekend voor 11 Volvo’s FM Electric. De trucks worden eind dit jaar geleverd. Unicon en Volvo Trucks zijn een langdurige samenwerking overeengekomen die gericht is op het ontwikkelen en implementeren van complete elektrische oplossingen voor vrachtwagens en carrosserieën voor de betonindustrie.

 • VTS Transport & Logistics uit Boxmeer heeft onlangs een order getekend voor twee Volvo’s FH Electric. De 4x2-trekkers worden na de zomer geleverd door BAS Truck Center. De elektrische trucks worden ingezet voor de duurzame distributie van medicijnen door Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied.

 • Voor rangeerwerkzaamheden en de distributie van pakketten voor DPD heeft Rebro Transport uit Rucphen onlangs een Volvo FE Electric in gebruik genomen. Vooral het duurzame karakter van de emissievrije FE Electric was voor Rebro reden om in een elektrische oplossing te investeren. Bovendien is de truck af fabriek geproduceerd waardoor alles optimaal op elkaar is afgestemd. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus in Roosendaal: een partner waar Rebro al jarenlang mee samenwerkt.

 • Volvo Trucks introduceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsfunctie voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie verbetert de stabiliteit, acceleratie en het remmen in gladde omstandigheden.

 • In Duitsland is onlangs de eerste onafhankelijke energie-efficiëntietest gedaan met een volledig beladen, zware elektrische Volvo-truck. De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel.

322 matches

1 of 17