Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Laatste persberichten

272 matches

1 of 14

 • Vrijbloed Transport uit Haarlem heeft onlangs een Volvo FE Electric in gebruik genomen. Het is de eerste 100% elektrische truck met knijperinstallatie die af fabriek werd geleverd. Het voertuig met autolaadkraan en tweezijdige kipper wordt voor Dura Vermeer ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten in en rondom Amsterdam. Het is de eerste zware elektrische truck die binnen de GWW-sector wordt ingezet.

  `
 • Om het aantal ongevallen terug te brengen en de bewustwording voor een veiliger weggedrag op de kaart te zetten, organiseert TVM verzekeringen in samenwerking met een aantal partners waaronder Volvo Trucks Nederland opnieuw de zoektocht naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland. Het NK Veiligste Chauffeur 2021 gaat vandaag officieel van start.

  `
 • Voor het transport van farmaceutische producten binnen de BeNeLux heeft VTS Transport & Logistics uit Boxmeer onlangs een order voor vier nieuwe Volvo FM LNG-trucks getekend. Vooral het duurzame karakter van de trucks was voor VTS reden om voor dit model te kiezen. VTS verwacht met LNG zo’n 20% CO2 te gaan besparen.

  `
 • Dit jaar nog start de officiële verkoop van de complete range zware elektrische Volvo-trucks. Volgens Volvo Trucks is de tijd rijp voor een snelle toename van het aantal elektrische voertuigen in het zwaardere wegtransport. Deze positieve vooruitzichten zijn gebaseerd op het feit dat de elektrische Volvo-trucks een breed scala van transportbehoeften aankunnen. In de nabije toekomst kan in bijvoorbeeld de EU al bijna de helft van al het vervoer met elektrische trucks worden uitgevoerd.

  `
 • Voor asfalteerwerkzaamheden neemt Millenaar & van Schaik Transport dit jaar een korte Volvo FM 5-asser in gebruik. Doordat de truck compact is, kan de kipper binnen de wettelijke afmetingen blijven en toch een aanhanger met complete asfalt-set vervoeren. Ondanks het compacte formaat heeft de auto wel een hoog maximaal laadvermogen van 29 ton. Het concept werd in nauwe samenwerking met Millenaar & van Schaik Transport, Terberg Techniek, Vossebelt Kippers en Volvo Trucks Nederland ontwikkeld.

  `
 • Lijnrijder/exporteur Heyer Blomstergrossisten B.V. uit Rijnsburg heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG in gebruik genomen. De 6x2-truck met 460 pk wordt ingezet als ecocombi (LZV) voor het transport van de eigen bloemen en planten naar bloemisten in Scandinavië. Vooral de CO2-besparing die met LNG gerealiseerd kan worden in combinatie met de inzet als LZV was voor Heyer reden voor deze duurzame en efficiënte oplossing te kiezen.

  `
 • Voor het geconditioneerd transport van bloemen, planten en levensmiddelen heeft Schrier Int. Transport uit Rilland onlangs twee Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus

  `
 • De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat.

  `
 • Sinds deze week beschikt iedere Volvo Trucks-dealer in Nederland over zowel een Volvo FH als een Volvo FM-demo. Transporteurs kunnen een proefrit boeken en het nieuwe model nu zelf ervaren.

  `
 • GVT Transport & Logistics heeft onlangs de order getekend voor een serie van tien nieuwe Volvo FM 430 pk 4x2-trekkers. Deze trekkers worden ingezet voor de transport- en distributieactiviteiten van GVT binnen de Benelux en worden in het najaar geleverd door BAS Truck Center Tilburg.

  `
 • Hoe kunnen we onze impact op het milieu verkleinen en het brandstofverbruik verlagen? Die vraag legde Inter-Logistics bij Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center neer toen een deel van het wagenpark aan vervanging toe was. Het bedrijf koos na een uitvoerige oriëntatie voor vijf Volvo FH LNG-trekkers en zes Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor.

  `
 • Rens Transport heeft een Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en HMF-autolaadkraan in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het transport van transformatoren. Rens koos voor deze configuratie vanwege het hoge laadvermogen.

  `
 • De Jong Zuurmond heeft onlangs een rondom luchtgeveerde Volvo FH 8x4 Globetrotter met een dieplader van Nooteboom in ontvanst genomen. De truck wordt toegevoegd aan het grote wagenpark van de specialist in infrabeheer, onderhoud en groenbeheer. Volvo Trucks-dealer, Van Dijk Trucks Culemborg, leverde de truck.

  `
 • Portena Logistiek uit Heerenveen heeft zijn eerste twee Volvo FH LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener kiest voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de sluitende business case. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks in Heerenveen.

  `
 • Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik voor de inzameling van PMD-afval binnen de gemeente Meierijstad. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid en dat waren voor Van Kaathoven en de gemeente Meierijstad redenen voor een zware elektrische truck te gaan. Daarnaast vormde de af fabriek productie een belangrijke motivatie om te kiezen voor Volvo Trucks.

  `
 • Press release

  03/18/2021

  Maatwerk voor AB Texel Group

  AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo-trucks. De trucks worden vooral in het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel ingezet. De gezamenlijke focus op maatwerk en CO2-besparing en de wil om op te trekken als elkaar versterkende business partners waren voor AB Texel Group de voornaamste motivatie voor deze overeenkomst.

  `
 • LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460 pk 4x2-trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering in Volvo Trucks en LNG worden beide speerpunten ingevuld.

  `
 • Press release

  03/15/2021

  Nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

  Een primeur voor MixTrans. Het bedrijf uit Steenwijk heeft als een van de eersten in Nederland het nieuwe model Volvo FMX in gebruik genomen en dat is de eerste Volvo-truck voor MixTrans. De Volvo FMX 460 10x4 TAG-XL betonmixer is geleverd door de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Koeman Berkhout heeft zijn wagenpark uitgebreid met een Volvo FH 540 10x4 bakwagen/trekker die is voorzien van een 165 tonmeter Palfinger autolaadkraan. De hijsspecialist koos voor deze configuratie omdat LVS Trucks en Volvo Trucks het gewenste chassis konden leveren voor de volledig elektrisch aangedreven autolaadkraan. Daarmee loopt Koeman Berkhout voorop in Nederland. De Volvo FH is geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks in Zwaag.

  `
 • Na al geruime tijd goede ervaringen te hebben opgedaan met Volvo LNG heeft Schenk Tanktransport uit Papendrecht onlangs wederom Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De voertuigen worden onder andere ingezet voor het transport van LNG naar Shell-tankstations in de Benelux en Duitsland. LNG-trucks zijn door de dubbelwandige RVS-tank zwaarder dan dieseltrucks met een aluminium tank. Voordeel van Volvo LNG is echter dat de 700 kg extra gewicht van een LNG-trekker binnen een EU-regeling voor internationaal vervoer gecompenseerd kan worden. Hierdoor hoeven transporteurs die een Volvo LNG inzetten in het internationaal transport niet in te leveren op laadvermogen.

  `

272 matches

1 of 14