Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Laatste persberichten

303 matches

1 of 16

 • Volvo Trucks introduceert een nieuwe, gepatenteerde veiligheidsfunctie voor elektrische vrachtwagens: Active Grip Control. Deze nieuwe technologie verbetert de stabiliteit, acceleratie en het remmen in gladde omstandigheden.

 • In Duitsland is onlangs de eerste onafhankelijke energie-efficiëntietest gedaan met een volledig beladen, zware elektrische Volvo-truck. De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel.

 • Het komt regelmatig voor: de batterij in de telefoon verliest stroom wanneer de echte kou intreedt. Om hetzelfde lot bij vrachtwagens te vermijden, heeft Volvo Trucks zijn elektrische trucks getest in extreem koud weer dicht bij de poolcirkel. Het resultaat? Een functie om de batterijprestaties te behouden, zelfs als de temperatuur ver onder nul is.

 • DHL Parcel zet verder in op duurzaam transport. Onlangs nam het bedrijf drie Volvo’s FL Electric in ontvangst. De 4x2-bakwagens worden ingezet voor de bevoorrading van CityHubs en het vervoer van palletzendingen voor zakelijke klanten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam: steden waar steeds strengere milieunormen gelden. Vooral het gegeven dat de elektrische oplossing af fabriek wordt geleverd, was voor DHL doorslaggevend in de keuze voor Volvo Trucks.

 • Jan Schouten is per 1 januari 2022 benoemd tot Director Volvo Trucks Vehicle Sales bij Volvo Trucks Nederland. Hij neemt de rol van Roeland Ruygt over die is aangesteld als Algemeen Directeur bij Volvo Group Truck Center.

 • Press release

  11/30/2021

  Volvo FE Electric voor KWS 

  KWS Infra Amsterdam-Utrecht heeft onlangs in samenwerking met Vrijbloed Transport een Volvo FE 6x2 Electric in gebruik genomen.

 • Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de Volvo-organisatie waarvan de laatste 20 jaar als Algemeen Directeur van Volvo Group Truck Center (VGTC), gaat Kees Visser per 1 januari 2022 met pensioen. Hij wordt opgevolgd door de huidige commercieel directeur van Volvo Trucks Nederland, Roeland Ruygt.

 • Voor het geconditioneerd vervoer van bloemen en planten naar verschillende distributiecentra door heel Nederland gaat Bernhard Transport een Volvo FH Electric LZV inzetten. Het bedrijf uit Luttelgeest kweekt zijn orchideeën energieneutraal. Door de keuze voor een Volvo FH Electric wordt in 2022 ook het transport tot de eindklant fossielvrij.

 • Volvo Trucks introduceert verschillende nieuwe updates voor zijn 11- en 13-litermotoren die zorgen voor een nog lager brandstofverbruik in combinatie met gunstige rijeigenschappen.

 • Van der Werff Logistics heeft onlangs een order getekend voor 22 Volvo-trucks. Naast duurzaamheid en veiligheid was de chauffeurstevredenheid de voornaamste reden om voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks van het type FH en FM worden voornamelijk ingezet voor bouwlogistiek vanaf de Brabantse standplaats in Elshout. Vanaf volgend jaar verhuist Van der Werff naar een nieuwe en grotere vestiging in Waalwijk. Het bedrijf behoudt daarnaast zijn vestiging in Heerenveen.

 • DFDS, de grootste logistieke dienstverlener van Noord-Europa heeft 100 Volvo’s FM Electric besteld. De deal is de grootste commerciële order tot nu toe voor elektrische Volvo-trucks en een van de grootste ooit voor zware elektrische trucks wereldwijd.

 • Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat dit jaar vier nieuwe, volledig elektrische vrachtwagens inzetten. De trucks van het type Volvo FE Electric zijn aangeschaft door Jan Bakker en Vrijbloed Transport en worden voor Van Gelder ingezet bij diverse projecten in heel Nederland. Hiermee zetten zowel Van Gelder, Jan Bakker als Vrijbloed Transport een belangrijke stap richting de verdere verduurzaming van haar materieel en het realiseren van hun duurzame ambities.

 • Vrachtwagenchauffeur René de Baat uit Klaaswaal is winnaar geworden van het NK Veiligste Chauffeur. Op het TT circuit van Assen was de 39-jarige Zuid-Hollander zaterdag 25 september jl. de sterkste van 25 finalisten. Danny Henskens (Berghem) en Pieter Jacobs (Beuningen) legden beslag op de tweede en de derde plaats.

 • Voor het legen van glascontainers heeft de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) een Volvo FM 420 8x2 tridem in gebruik genomen. Bij een openbare aanbesteding scoorde de Volvo FM het beste op prijs-kwaliteit. Vooral manoeuvreerbaarheid, het goede zichtveld en de lage instap scoorden daarbij hoog. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealers Bluekens Truck en Bus en VGTC Hulst.

 • Afval- en grondstoffenbeheerder Circulus-Berkel heeft drie bijzondere Volvo FM 6x2 TAG-XL kraan-containervoertuigen in gebruik genomen. Bijzonder omdat door de as-configuratie 2,5 ton extra laadvermogen gecreëerd wordt. Daardoor kan het restafval efficiënt worden ingezameld. De voertuigen werden in nauwe samenwerking met Volvo Trucks Nederland en dealer Harbers Trucks ontwikkeld en geleverd.

 • Op zaterdag 25 september is het TT Circuit van Assen wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een deelnemersveld van circa 1000 vrachtwagenchauffeurs hebben 25 mannen en vrouwen zich gekwalificeerd voor de landelijke finale. Zij gaan hun kennis en kunde tonen en moeten onder andere een aantal uitdagende praktijkproeven afleggen. Martin Kolff was in 2019 de winnaar van het laatste NK.

 • H. van Wijk Transport heeft een Volvo FE Electric 6x2 met kipperopbouw en autolaadkraan in gebruik genomen. De volledig elektrisch aangedreven truck wordt ingezet voor het transport van bestrating en grondstoffen voor infraprojecten in Amsterdam. Dat Volvo Trucks de truck af fabriek produceert en levert, was voor H. van Wijk Transport de belangrijkste reden om voor de Volvo FE Electric te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Aalsmeer.

 • Logistiek dienstverlener Sanders|Fritom uit Uden heeft onlangs twee nieuwe Volvo’s FM in gebruik genomen. Twee anderen volgen later dit jaar. De 4x2-trekkers met 13-liter motor en 420 pk worden ingezet als LZV of voor de 24-uurs distributie aan particulieren en bedrijven. Vooral de lage instap, het goede zichtveld en het gunstige verbruik waren voor Sanders|Fritom redenen voor de nieuwe Volvo FM te kiezen. De trekkers werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.

 • Volvo Trucks introduceert een online bestuurdershandleiding. Chauffeurs kunnen daarmee altijd en overal kennis opdoen over hun truck. Doordat de handleiding online staat, hoeven chauffeurs niet te wachten totdat hun truck is geleverd: ze kunnen voor aflevering al heel veel te weten komen over allerlei functionaliteiten. Na aflevering en tijdens gebruik dient de bestuurdershandleiding als naslagwerk. Het eenvoudig up-to-date kunnen aanbieden van de allerlaatste informatie was voor Volvo Trucks de voornaamste reden om het handboek te digitaliseren.

 • De gemeente Rotterdam heeft onlangs de eerste Volvo FE Electric met elektrische kraakpersopbouw in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het emissie- en geruisloos inzamelen van huisvuil in de binnenstad van Rotterdam. De belangrijkste motivatie om de openbare aanbesteding te gunnen aan Volvo Trucks was het feit dat de Volvo FE Electric af fabriek geproduceerd wordt waardoor alle onderdelen optimaal op elkaar afgestemd zijn en een efficiënte én duurzame productie gerealiseerd kan worden.

303 matches

1 of 16