Trucks

Volvo Trucks Magazine online

Het milieu staat bij ons voorop. Aangezien de ontwikkeling van het magazine een behoorlijke impact heeft op het milieu, hebben we besloten om afscheid te nemen van de papieren versie van Volvo Trucks Magazine. We nemen echter geen afscheid van u als lezer. Vind hieronder de nieuwste artikelen. Mis ook niets via ons e-mailnieuws.

Alle artikelen

186 matches

1 of 10

 • Uitstoot verminderen

  01/25/2023 4 min.

  Wanneer en waarom vrachtwagens op waterstof? 

  Trucks op waterstof zijn op het moment veel in het nieuws. Daniel Bergstrand, de productmanager voor trucks met brandstofcellen bij Volvo Trucks, is goed op de hoogte van dit actuele onderwerp. Laten we luisteren naar zijn mening over de laatste ontwikkelingen, en waarom deze trucks nodig zijn in de transportsector.

 • Veiligheid

  01/03/2023 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Volledige crashtests met elektrische Volvo-trucks 

  Wat gebeurt er als een elektrische truck op een andere truck botst? Of als een elektrische truck bij hoge snelheid slipt en kantelt? Anna Wrige Berling, Safety Director bij Volvo Trucks, vertelt ons hoe de elektrische vrachtwagens van het bedrijf worden ontworpen op crashbestendigheid.

 • Chauffeurs

  12/20/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  De wereld over in een Volvo FMX 4x4-expeditietruck 

  Een eyecatcher, en zelfs dat is een understatement voor de bijzondere Volvo FMX die Tony Bredewold en Petra Janzweerd hebben samengesteld. Met deze truck gaan zij hun droom waarmaken: de wereld rondreizen in hun eigen huisje op wielen.

 • Chauffeurs

  12/15/2022 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  Iwona Blecharczyk wint Volvo Trucking Adventure 

  Iwona Blecharczyk uit Polen, die haar droom om professioneel vrachtwagenchauffeur te worden en haar eigen bedrijf te starten had waargemaakt, kreeg de kans van haar leven om in haar favoriete truck een epische roadtrip door Scandinavië te maken: een Volvo FH!

 • Het afslaan aan de passagierszijde is een van de moeilijkste verkeerssituaties bij het rijden met een truck in een stad. Uit ongevallenonderzoek van Volvo Trucks blijkt dat er ook een ongeval kan plaatsvinden wanneer de chauffeur heeft gekeken of er een fietser of voetganger aan kwam. Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks, vertelt ons hoe deze observaties hebben geleid tot de ontwikkeling van de dodehoekcamera aan de passagierszijde.

 • Voor een planner is een truck die naar de garage moet, een verstoring van zijn dagelijkse gang van zaken. Wagenparkbeheerder Wim Roks van Simon Loos koos voor Volvo Goldcontracten met een op maat gemaakt onderhoudsschema om zo de continuïteit van het werk optimaal te borgen.

 • Chauffeurs

  08/25/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Lady Trucker Aritha: "Gezin en werk gaat prima samen." 

  Aritha van de Gruiter (31) werkt als vrachtwagenchauffeur voor Kooiker Logistiek in Heerenveen. De Friese blondine rijdt al jaren en na verschillende werkgevers vond ze nu de balans tussen werk en privé. "Ze houden hier bij Kooiker Logistiek prima rekening met mijn privéleven en het blijkt hier uitstekend mogelijk te zijn om chauffeurswerk te combineren met een gezin met kinderen."

 • Wat is er nodig om het aantal ongevallen waarbij zware trucks zijn betrokken tot nul te brengen? Als iemand het weet dan is het wel Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks.

 • Voor internationaal hoogwaardig transport rijdt Verhoeven uit Uden met de Volvo FH I-Save. Hiermee bespaart het bedrijf zo’n 4,5 tot 5% op het brandstofverbruik. Niet alleen gunstig qua kosten, maar ook een goede stap naar een duurzamere samenleving met minder CO2-uitstoot.

 • Uitstoot verminderen

  06/14/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  St vd Brink zet zwaar in op CO2-reductie: “Volvo Trucks heeft ons daarin uitstekend begeleid” 

  In 2025 wil transporteur St vd Brink de helft minder CO2 uitstoten dan in 2020. Een ambitieuze doelstelling waarbij de vervoerder inzet op alle hulpmiddelen die er zijn. Voor de juiste energiemix heeft wagenparkbeheerder Sander Jansen daarbij heel veel steun van Volvo Trucks.

 • J. Vernooy Tuin- en Bestratingsmaterialen heeft vier Volvo-trucks voor het vervoer van de eigen producten. De jongste is een Volvo FH540 8x2 Tridem met een NCH-afzetsysteem en een fraai lederen interieur. Vaste chauffeur op deze auto is Dirk Nagtegaal. Online magazine BIG Truck reed een dag met hem mee.

 • Sinds 1969 onderzocht Volvo’s Accident Research Team (ART) duizenden verkeersongevallen. De uitkomsten hebben een grote impact vanwege de nauwe samenwerking tussen het ART-team en de afdeling productontwikkeling van Volvo Trucks: zowel bij het ontwikkelen van technische oplossingen ter verhoging van de veiligheid als bij de mondiale verspreiding van de veiligheidsgedachte van Volvo Trucks.

 • Het aantal dodelijke ongevallen met zware trucks is de afgelopen decennia aanzienlijk verminderd. Ze vormen echter nog steeds ongeveer 15% van alle verkeersdoden in de EU. Het Volvo Trucks Accident Research Team (ART) heeft grondige kennis over welke ongevallen het meest voorkomen en waarom ze plaatsvinden.

 • Brandstof besparen

  04/25/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  De aerodynamische verbeteringen aan de Volvo FH 

  Het vernieuwde aerodynamische ontwerp van de Volvo FH verbetert de luchtstroom rondom de cabine van de vrachtwagen en vermindert wervelingen. Hierdoor kan vooral in het langeafstandstransport nog meer brandstof worden bespaard.

 • Veiligheid

  04/05/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Top 7 functies voor beter zicht in de Volvo FM 

  Drukke, overvolle straten in de stad kunnen een nachtmerrie zijn voor vrachtwagenchauffeurs. Ze delen niet alleen smallere, krappere ruimtes met meer automobilisten, ze moeten ook uitkijken voor fietsers en voetgangers - van wie sommigen zich misschien niet bewust zijn van de bewegingen van een truck.

 • Zijn 10-jarig jubileum als zelfstandige was voor Harry de Jong de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe truck voor dieplader-, asfalt- en zandtransport. Het moest een zuinige korte 5-asser met 30 ton laadvermogen worden die ook een dieplader kan trekken. Hiermee kan meer lading worden vervoerd in minder ritten en hoeven geen concessies te worden gedaan.

 • Veiligheid

  04/02/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Hoe werken de Volvo FM veiligheidscamera's? 

  Of het nu gaat om binnensteden, snelwegen of bouwplaatsen, goed zicht is essentieel voor vrachtwagenchauffeurs. De Volvo FM kan worden uitgerust met maximaal acht camera's, met maximaal vier weergaven tegelijk, wat zorgt voor een hoge mate van zicht in elke situatie.

 • Uitstoot verminderen

  03/29/2022 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Supertest Volvo FH Electric op Green Truck-route 

  Voor het eerst is de Volvo FH Electric getest in een onafhankelijke energie-efficiëntietest. Het Duitse magazine TRUCKER zette de elektrische vrachtwagen voor zwaardere transportopdrachten in op hun Green Truck testroute. Het resultaat? De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel. Lees hier een samenvatting van de test, download de volledige reportage of bekijk het interview met TRUCKER.

 • Veiligheid

  03/07/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Veiligheid als kostenbesparing 

  Investeren in veiligheidssystemen kan bijdragen aan een kostenbesparing. Vooral als hoogwaardige en betrouwbare systemen worden gebruikt door chauffeurs die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid, kunnen veiligheidssystemen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en lagere kosten. Investeren in veiligheid loont. Oftewel: safety as a cost saver.

 • Chauffeurs

  03/07/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Chauffeurstekort: hoe kunnen we het vak aantrekkelijker maken?  

  Tekort aan personeel is volgens het CBS momenteel een van de grootste belemmeringen voor economische groei. Ook het chauffeurstekort in het wegtransport is groter dan ooit. Veel transportbedrijven ervaren dat dit zorgt voor een rem op de groei. Chauffeurstekort bepaalt momenteel het groeitempo van bedrijven. Hoe kunnen we het vak aantrekkelijker maken?

186 matches

1 of 10