Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Volvo Trucks Magazine online

Het milieu staat bij ons voorop. Aangezien de ontwikkeling van het magazine een behoorlijke impact heeft op het milieu, hebben we besloten om afscheid te nemen van de papieren versie van Volvo Trucks Magazine. We nemen echter geen afscheid van u als lezer. Vind hieronder de nieuwste artikelen. Mis ook niets via ons e-mailnieuws.

Alle artikelen

164 matches

1 of 9

 • Veiligheid

  01/26/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Elektrische Volvo-trucks getest in extreme winterse omstandigheden 

  Een elektrische Volvo-truck moet in elk klimaat perfect presteren. Om dit te garanderen, testen we onze vrachtwagens in extreme weersomstandigheden, zoals de besneeuwde koude winternachten in Arjeplog bij de poolcirkel in het noorden van Zweden.

 • Uitstoot verminderen

  01/11/2022 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  Chauffeur H. van Wijk Transport over elektrisch rijden: “Ik wil nooit meer wat anders’’ 

  H. van Wijk Transport uit Aalsmeer zet sinds kort een volledig elektrische Volvo FE in voor transporten in met name de binnenstad van Amsterdam. De 6x2-truck is voorzien van een twee zijden kipper en een 19-tons autolaadkraan en ook die werken volledig elektrisch. Wat zijn de ervaringen met dit duurzame voertuig, maar vooral: wat betekent het voor de chauffeur? Online magazine BIG Truck reed een dag mee.

 • Overzicht

  01/05/2022 Leestijd: 10 min Leestijd: 10 min

  Het beste van 2021: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen jaar nog eens lezen? Dit is het beste van 2021.

 • Het beleid van veel Nederlandse steden is kraakhelder: in 2025 mogen er uitsluitend nog emissievrije trucks het centrum in. Amsterdam is een van de voorlopers in die duurzaamheidsslag. Om te ervaren waar vervoerders binnen de stadsdistributie dagelijks tegenaan lopen, stuurden wij TTM.nl hoofdredacteur Arjan Velthoven samen met verkeersdeskundige Walter Ploos van Amstel een dag de stad in met een Volvo FL Electric. Lees hier hoe zij dat hebben ervaren en wat tijdens die rit ter sprake kwam.

 • Overzicht

  12/02/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van november: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van november.

 • Uitstoot verminderen

  11/23/2021 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Ook uitstootvrij in 2040? Bekijk de CO2-roadmap van Volvo Trucks 

  Klimaatverandering verandert in snel tempo de manier waarop we leven. Er worden wereldwijd strenge doelen gesteld om de impact op het klimaat te verminderen. Hoe komen we er? En welke brandstof gaat de transportsector in de toekomst gebruiken? Volvo Trucks maakte een CO2-roadmap die richting geeft. Lees er hier meer over.

 • Overzicht

  11/03/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van oktober: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van oktober.

 • De nieuwste serie Volvo FH-trucks zijn weer zuiniger dan de vorige. Dat ondervinden ze ook bij Adri & Zn uit Yerseke. “Deze trucks met het FuelECO + pakket passen bij het groene karakter van ons bedrijf”, aldus Sjaak van der Jagt, die verantwoordelijk is voor de logistiek bij de Zeeuwse totaalleverancier van vis, schelp- en schaaldieren.

 • Uitstoot verminderen

  10/26/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  De uitdaging: 300 kilometer elektrisch rijden in poolklimaat met een lading van 14 ton ijzererts  

  Elektrificatie van zwaar transport is een belangrijke sleutel in de klimaattransitie. Maar is dat in het gure klimaat van Norrbotten in Noord-Zweden eigenlijk wel mogelijk? Vattenfall testte het samen met Volvo Trucks.

 • Overzicht

  09/05/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van september: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van september.

 • Overzicht

  08/31/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van augustus: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van augustus.

 • Overzicht

  08/03/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van juli: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van juli.

 • Overzicht

  07/05/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van juni: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van juni.

 • Over de kwetsbare Amsterdamse kademuren en bruggen rijdt sinds kort een relatief lichte Volvo FE Electric: een 100% elektrische truck met knijperinstallatie die af fabriek geproduceerd werd. De truck wordt door Vrijbloed Transport ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten voor opdrachtgever Dura Vermeer. Lees hier hoe zij de eerste weken met de elektrische truck hebben ervaren.

 • Bij bulk- en tankvervoerder Nijhof-Wassink draait alles om efficiënt transport. Maar dat is niet het hele plaatje. Ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zit bij Nijhof-Wassink diep in het DNA. Dat levert continu een zoektocht op naar de balans tussen laadvermogen en brandstof en dus CO2 besparen. Zowel de inzet van zo licht mogelijk materieel als toch het toevoegen van een dakspoiler helpt daarbij.

 • Uitstoot verminderen

  06/11/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Waarom kiest Volvo Trucks voor LNG in combinatie met diesel? 

  Hoewel dieseltrucks meer en meer worden gezien als grote uitstoters en milieuvervuilers hebben ze de hoogste efficiëntie van alle verbrandingsmotoren die beschikbaar zijn voor de transportbranche. Om die hoge efficiëntie te benutten, heeft Volvo er voor gekozen de LNG-motor te laten werken volgens het dieselprincipe. Manager Product Jan Schouten legt uit waarom. En halen transportbedrijven met LNG echt een verbruik van 1:5 en zelfs 1:6? Lees er hier meer over.

 • Overzicht

  06/03/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van mei: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van mei.

 • Overzicht

  05/06/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van april: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van april.

 • Uitstoot verminderen

  04/29/2021 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  Oegema over elektrische truck (Volvo FL Electric): “De prestaties zijn boven verwachting” 

  Stiller, zuiniger, comfortabeler én natuurlijk duurzamer: de voordelen van het rijden met de eerste in serie geproduceerde Volvo FL Electric zijn voor Oegema Transport uit Dedemsvaart groot. “Naast de CO2-besparing doen we nu een vracht aan waardevolle ervaring op”, vertelt Manager Wagenpark Erwin Jacobs.

 • Maatwerk en techniek

  04/28/2021 Leestijd: 7 min Leestijd: 7 min

  I-Shift Dual Clutch: efficiënt rijden en ongeëvenaard rijcomfort 

  Volvo Trucks I-Shift Dual Clutch is de eerste automatisch schakelende versnellingsbak voor zware voertuigen met een dubbele koppeling. Het systeem zorgt voor soepel schakelen, zonder verlies aan vermogen. Alles bij elkaar levert het een fantastische en ongeëvenaarde rijervaring op met constantere snelheden.

164 matches

1 of 9