Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Volvo Trucks Magazine online

Het milieu staat bij ons voorop. Aangezien de ontwikkeling van het magazine een behoorlijke impact heeft op het milieu, hebben we besloten om afscheid te nemen van de papieren versie van Volvo Trucks Magazine. We nemen echter geen afscheid van u als lezer. Vind hieronder de nieuwste artikelen. Mis ook niets via ons e-mailnieuws.

Alle artikelen

143 matches

1 of 8

 • Overzicht

  04/09/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van maart: de belangrijkste artikelen in één overzicht

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van maart.

  `
 • BIGtruck-journalist Iep van der Meer ging op pad met de nieuwe Volvo FH16: een truck die zelfs tot 325 ton aankan. Lees hier hoe hij alle unieke features heeft ervaren.

  `
 • Maatwerk en techniek

  03/12/2021 Leestijd: 9 min Leestijd: 9 min

  De geheimen achter het succes van 20 jaar I-Shift

  De baanbrekende automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo Trucks bestaat dit jaar 20 jaar. Nog altijd wordt I-Shift verder vernieuwd en blijft het een maatstaf voor de sector. Maar wat zijn de geheimen achter het wereldwijde succes?

  `
 • Maatwerk en techniek

  03/12/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Twintig jaar I-Shift, de automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo Trucks

  Bekijk de innovatie van dichtbij en ervaar hoe transportbedrijven de afgelopen 20 jaar van I-Shift hebben geprofiteerd.

  `
 • Veiligheid

  03/09/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Welke veiligheidssystemen biedt Volvo Trucks aan?

  Het is een onontkoombaar feit dat zo´n 90% van de huidige verkeersongevallen wordt veroorzaakt door menselijk handelen. Hoe kunnen we dit verontrustende cijfer positief beïnvloeden? En welke veiligheidssystemen helpen de chauffeur om zoveel mogelijk zijn of haar werk te kunnen doen?

  `
 • Druk verkeer, voetgangers, fi¬etsers, nauwe straten en weinig ruimte: dat zijn slechts een paar van de uitdagingen voor vrachtwagenchauffeurs in binnensteden. Naast waarschuwingssystemen en camera’s blijft een goed zichtveld met beperkte dode hoeken uitermate belangrijk voor de veiligheid. Wat doet Volvo Trucks om het zichtveld te verbeteren en dode hoeken te verminderen?

  `
 • Vrachtwagenchauffeur Bas Peerdeman kreeg een klapband tijdens het rijden. Volvo Dynamic Steering (VDS) voorkwam dat hij de vangrail raakte. Lees hier zijn verhaal.

  `
 • Overzicht

  03/05/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van februari: de belangrijkste artikelen in één overzicht

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van februari.

  `
 • Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Hoewel 2020 een raar en zwaar jaar was, zijn wij net als u doorgegaan en hebben we verschillende artikelen gepubliceerd. Belangrijkste nieuws nog eens teruglezen? Dit is onze top 20.

  `
 • Beschikbaarheid

  01/22/2021 Leestijd: 7 min Leestijd: 7 min

  Een nieuwe norm voor uptime en realtime monitoring van trucks

  Meer dan 600.000 Volvo-trucks zijn nu online en het aantal stijgt met de dag. Realtime monitoring is een dagelijkse realiteit geworden. Stap voor stap verbetert Volvo Trucks de uptime van trucks door gestroomlijnd onderhoud, waardoor transportbedrijven elke keer opnieuw hun belofte om op tijd te leveren, kunnen nakomen.

  `
 • Maatwerk en techniek

  01/21/2021 Leestijd: 7 min Leestijd: 7 min

  Transportbedrijf EG Eriksson test de Volvo FMX in de praktijk

  De nieuwe Volvo FMX is speciaal ontworpen om het werk van een chauffeur in de bouw eenvoudiger, veiliger en comfortabeler te maken. De Zweedse firma voor bouwtransporten EG Eriksson stelt de truck op de proef.

  `
 • Maatwerk en techniek

  01/14/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Krachtigere trucks voor meer capaciteit en een groter laadvermogen

  Met een breed scala aan upgrades die een totaalgewicht (GCW) van tot wel 150 ton mogelijk maken, bieden de nieuwe Volvo FMX, Volvo FH en Volvo FH16 een hogere productiviteit dan ooit tevoren.

  `
 • Chauffeurs

  01/12/2021 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Chauffeur centraal bij ontwikkeling nieuwe truckrange

  De vier nieuwe Volvo-trucks hebben een sterke focus op de chauffeursomgeving, veiligheid en productiviteit. Wat is er per model vernieuwd en wat zijn de belangrijkste nieuwe features?

  `
 • Chauffeurs

  01/10/2021 Leestijd: 1 min Leestijd: 1 min

  Nieuw instrumentendisplay vereenvoudigt interacties en vermindert afleidingen

  Het 12-inch instrumentendisplay in de nieuwe Volvo Trucks-reeks is zo ontworpen dat de chauffeur zijn handen aan het stuur en ogen op de weg kan houden.

  `
 • Uitstoot verminderen

  01/08/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  “Onze zuinigste truckreeks ooit”

  Met zuinige aandrijflijnen en chassisconfiguraties maakt de nieuwe Volvo Trucks-reeks aanzienlijke brandstofbesparingen en een lagere CO2-uitstoot mogelijk. De nieuwe trucks maken ook onderdeel uit van de langetermijnvisie voor zero emissie.

  `
 • Trucks worden steeds veiliger. Maar toch gebeuren er nog altijd fatale ongelukken. “Dus moeten we de veiligheid in en rond trucks nóg verder verhogen. Dan kan gedeeltelijk met elektronica. In de praktijk bestaat er een delicate balans tussen wat een systeem moet doen, hoe betrouwbaar het is en in hoeverre de chauffeur het accepteert. Want alle elektronica ten spijt, de chauffeur blijft de grootste veiligheidsfactor aan boord van een truck.”

  `
 • Chauffeurs

  01/04/2021 Leestijd: 6 min Leestijd: 6 min

  Het cabine-interieur van de Volvo FM: het ultieme chauffeurscomfort

  Carina Byström, Chief Designer Interior bij Volvo Trucks, legt uit wat haar en haar collega's inspireerde bij het ontwerp van de Volvo FM-cabine.

  `
 • Chauffeurs

  01/03/2021 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Het cabine-interieur van de Volvo FH: gebouwd vanuit het oogpunt van de chauffeur

  Feedback van chauffeurs vormde de sleutel tot het gemoderniseerde cabine-interieur van de Volvo FH- en FH16. Zodra je achter het stuur plaatsneemt, wordt duidelijk dat de verbeteringen bijdragen aan een rijervaring die veiliger en gebruiksvriendelijker is.

  `
 • Chauffeurs

  01/01/2021 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Undercover onderweg: klanten bekijken de nieuwe truckreeks

  Al maanden voor de introductie kregen geselecteerde klanten de kans een proefrit te maken met de nieuwe Volvo FH16, Volvo FH en Volvo FM over de bochtige wegen in het Spaanse Sierra de los Filabres. Dit zijn de eerste indrukken.

  `
 • Internationaal waste-to-productbedrijf Renewi rijdt met de eerste in serie geproduceerde zware elektrische truck. De vrachtwagen met elektrische kraakpersopbouw wordt ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval in de binnenstad van Amsterdam. Waarom koos Renewi voor deze oplossing en wat komt er allemaal kijken bij het inzetten van een zwaar elektrisch voertuig? Managing Director Meinderdjan Botman vertelt er alles over.

  `

143 matches

1 of 8