Trucks

×

Volvo Trucks Magazine online

Het milieu staat bij ons voorop. Aangezien de ontwikkeling van het magazine een behoorlijke impact heeft op het milieu, hebben we besloten om afscheid te nemen van de papieren versie van Volvo Trucks Magazine. We nemen echter geen afscheid van u als lezer. Vind hieronder de nieuwste artikelen. Mis ook niets via ons e-mailnieuws.

Alle artikelen

182 matches

1 of 10

 • Het afslaan aan de passagierszijde is een van de moeilijkste verkeerssituaties bij het rijden met een truck in een stad. Uit ongevallenonderzoek van Volvo Trucks blijkt dat er ook een ongeval kan plaatsvinden wanneer de chauffeur heeft gekeken of er een fietser of voetganger aan kwam. Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks, vertelt ons hoe deze observaties hebben geleid tot de ontwikkeling van de dodehoekcamera aan de passagierszijde.

 • Voor een planner is een truck die naar de garage moet, een verstoring van zijn dagelijkse gang van zaken. Wagenparkbeheerder Wim Roks van Simon Loos koos voor Volvo Goldcontracten met een op maat gemaakt onderhoudsschema om zo de continuïteit van het werk optimaal te borgen.

 • Chauffeurs

  08/25/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  Lady Trucker Aritha: "Gezin en werk gaat prima samen." 

  Aritha van de Gruiter (31) werkt als vrachtwagenchauffeur voor Kooiker Logistiek in Heerenveen. De Friese blondine rijdt al jaren en na verschillende werkgevers vond ze nu de balans tussen werk en privé. "Ze houden hier bij Kooiker Logistiek prima rekening met mijn privéleven en het blijkt hier uitstekend mogelijk te zijn om chauffeurswerk te combineren met een gezin met kinderen."

 • Wat is er nodig om het aantal ongevallen waarbij zware trucks zijn betrokken tot nul te brengen? Als iemand het weet dan is het wel Anna Wrige Berling, Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks.

 • Voor internationaal hoogwaardig transport rijdt Verhoeven uit Uden met de Volvo FH I-Save. Hiermee bespaart het bedrijf zo’n 4,5 tot 5% op het brandstofverbruik. Niet alleen gunstig qua kosten, maar ook een goede stap naar een duurzamere samenleving met minder CO2-uitstoot.

 • Uitstoot verminderen

  06/14/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  St vd Brink zet zwaar in op CO2-reductie: “Volvo Trucks heeft ons daarin uitstekend begeleid” 

  In 2025 wil transporteur St vd Brink de helft minder CO2 uitstoten dan in 2020. Een ambitieuze doelstelling waarbij de vervoerder inzet op alle hulpmiddelen die er zijn. Voor de juiste energiemix heeft wagenparkbeheerder Sander Jansen daarbij heel veel steun van Volvo Trucks.

 • J. Vernooy Tuin- en Bestratingsmaterialen heeft vier Volvo-trucks voor het vervoer van de eigen producten. De jongste is een Volvo FH540 8x2 Tridem met een NCH-afzetsysteem en een fraai lederen interieur. Vaste chauffeur op deze auto is Dirk Nagtegaal. Online magazine BIG Truck reed een dag met hem mee.

 • Sinds 1969 onderzocht Volvo’s Accident Research Team (ART) duizenden verkeersongevallen. De uitkomsten hebben een grote impact vanwege de nauwe samenwerking tussen het ART-team en de afdeling productontwikkeling van Volvo Trucks: zowel bij het ontwikkelen van technische oplossingen ter verhoging van de veiligheid als bij de mondiale verspreiding van de veiligheidsgedachte van Volvo Trucks.

 • Het aantal dodelijke ongevallen met zware trucks is de afgelopen decennia aanzienlijk verminderd. Ze vormen echter nog steeds ongeveer 15% van alle verkeersdoden in de EU. Het Volvo Trucks Accident Research Team (ART) heeft grondige kennis over welke ongevallen het meest voorkomen en waarom ze plaatsvinden.

 • Brandstof besparen

  04/25/2022 Leestijd: 4 min Leestijd: 4 min

  De aerodynamische verbeteringen aan de Volvo FH 

  Het vernieuwde aerodynamische ontwerp van de Volvo FH verbetert de luchtstroom rondom de cabine van de vrachtwagen en vermindert wervelingen. Hierdoor kan vooral in het langeafstandstransport nog meer brandstof worden bespaard.

 • Veiligheid

  04/05/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Top 7 functies voor beter zicht in de Volvo FM 

  Drukke, overvolle straten in de stad kunnen een nachtmerrie zijn voor vrachtwagenchauffeurs. Ze delen niet alleen smallere, krappere ruimtes met meer automobilisten, ze moeten ook uitkijken voor fietsers en voetgangers - van wie sommigen zich misschien niet bewust zijn van de bewegingen van een truck.

 • Zijn 10-jarig jubileum als zelfstandige was voor Harry de Jong de aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe truck voor dieplader-, asfalt- en zandtransport. Het moest een zuinige korte 5-asser met 30 ton laadvermogen worden die ook een dieplader kan trekken. Hiermee kan meer lading worden vervoerd in minder ritten en hoeven geen concessies te worden gedaan.

 • Veiligheid

  04/02/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Hoe werken de Volvo FM veiligheidscamera's? 

  Of het nu gaat om binnensteden, snelwegen of bouwplaatsen, goed zicht is essentieel voor vrachtwagenchauffeurs. De Volvo FM kan worden uitgerust met maximaal acht camera's, met maximaal vier weergaven tegelijk, wat zorgt voor een hoge mate van zicht in elke situatie.

 • Uitstoot verminderen

  03/29/2022 Leestijd: 2 min Leestijd: 2 min

  Supertest Volvo FH Electric op Green Truck route 

  Voor het eerst is de Volvo FH Electric getest in een onafhankelijke energie-efficiëntietest. Het Duitse magazine TRUCKER zette de elektrische vrachtwagen voor zwaardere transportopdrachten in op hun Green Truck testroute. Het resultaat? De Volvo FH Electric overtrof de officiële opgegeven actieradius en verbruikte 50% minder energie dan zijn tegenhanger op diesel. Lees hier een samenvatting van de test, download de volledige reportage of bekijk het interview met TRUCKER.

 • Veiligheid

  03/07/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Veiligheid als kostenbesparing 

  Investeren in veiligheidssystemen kan bijdragen aan een kostenbesparing. Vooral als hoogwaardige en betrouwbare systemen worden gebruikt door chauffeurs die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid, kunnen veiligheidssystemen zorgen voor een verhoogde verkeersveiligheid en lagere kosten. Investeren in veiligheid loont. Oftewel: safety as a cost saver.

 • Chauffeurs

  03/07/2022 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Chauffeurstekort: hoe kunnen we het vak aantrekkelijker maken?  

  Tekort aan personeel is volgens het CBS momenteel een van de grootste belemmeringen voor economische groei. Ook het chauffeurstekort in het wegtransport is groter dan ooit. Veel transportbedrijven ervaren dat dit zorgt voor een rem op de groei. Chauffeurstekort bepaalt momenteel het groeitempo van bedrijven. Hoe kunnen we het vak aantrekkelijker maken?

 • Overzicht

  03/01/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van februari: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van februari.

 • Al in 2013 introduceerde Volvo Trucks VDS, oftewel Volvo Dynamic Steering. Het systeem werd in 2018 uitgebreid met ondersteunende opties voor nog meer veiligheid. Een meer ontspannen chauffeur én ongevalspreventie door een betere stabiliteit en meer controle: voor Van Veluw Transport uit Barneveld was de keuze voor VDS snel gemaakt.

 • Beschikbaarheid

  02/22/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Stilstand voorkomen? Volvo Trucks voorspelt toekomst met artificial intelligence 

  Ongeplande stilstand is een van de grootste frustraties van transportbedrijven. Naast veel extra kosten brengt het reputatieschade door het niet op tijd kunnen leveren. Met behulp van machine learning en artificial intelligence, kan ver van tevoren worden bepaald of er uitval gaat plaatsvinden zodat een ongeplande stop of werkplaatsbezoek wordt voorkomen. Door verhoogde inzet van de modernste technologie kunnen Volvo Trucks-dealers daarnaast het onderhoud nauwgezet afstemmen op de inzet van de trucks, wat de inzetbaarheid of uptime ook vergroot.

 • Overzicht

  02/10/2022 Leestijd: 5 min Leestijd: 5 min

  Het beste van januari: de belangrijkste artikelen in één overzicht 

  Als Volvo Trucks proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Naast het specificeren van de juiste truck doen we dit door zoveel mogelijk nieuws en kennis met u te delen. Wilt u de populairste artikelen van afgelopen maand nog eens lezen? Dit is het beste van januari.

182 matches

1 of 10