Trucks

Volvo FH16. Aandrijving voor zwaar transport.

De Volvo FH16 is onze krachtigste truck, gemaakt voor zware transportopdrachten die vragen om extra vermogen en koppel. De wagen biedt de uitdagingen het hoofd die andere trucks niet aankunnen. De efficiënte D17-motor en het verbeterde chauffeurscomfort voldoen aan uw eisen voor productiviteit.

Volvo FH16

Toepassingen: Zware transportopdrachten, bosbouw- en houttransporten, transporten in de mijnbouw en steengroeve
Vermogen: 600 pk, 700 pk of 780 pk

Lees de volledige specificaties

Een truck met aandrijving voor uw productiviteit

De Volvo FH16 biedt geavanceerd vermogen voor productiviteit en tegelijk het hoogste niveau aan cabinecomfort. Welke uitvoering u ook kiest, het is duidelijk dat dit iets extra's brengt. Bekijk meer van de Volvo FH16 in de onderstaande galerij.

Optimaal zicht met adaptief grootlicht

Een koplampontwerp met een zwart thema is uniek voor de Volvo FH16. De LED-verlichting biedt uitstekend zicht en een kenmerkend profiel. Gebruik het adaptief grootlicht voor maximaal zicht zonder andere weggebruikers te verblinden.

Lees meer over de ondersteuningssystemen voor chauffeurs

Heavy duty-bumper

De heavy duty-bumper is er om uitdagende omstandigheden aan te kunnen. Vervaardigd van 3 mm dik hoogwaardig staal, waardoor uw front wordt beschermd tegen deuken en kapotte koplampen. Het is net zo sterk als het eruitziet.

Een afgestemd interieur

Of u nu gaat voor de Volvo FH16-afwerking of de leren afwerking, het is duidelijk dat deze wagen de rest voor blijft.

Alles over de leefruimte in de cabine

Stel uw ideale Volvo FH16 samen

Een iconisch ontwerp met veel vermogen en koppel, in combinatie met een uitgebreide reeks opties waarmee u dit hulpmiddel bij uitstek kunt afstemmen op uw vereisten. Tot 780 pk, stevige assen en comfortabele cabines met verschillende uitrustingsniveaus; samen met brandstofbesparende functies zoals wrijvingsarme schijfremmen. Het is tijd om uw vermogen vorm te geven.

Volvo Dynamic Steering

Zware ladingen aankunnen bij manoeuvres op lage snelheid, of rijden met hoge snelheid door sporen en kuilen? Als een vaste hand is Volvo Dynamic Steering er om het rijden te vergemakkelijken en de inspanning te verlichten.

Lees meer over Volvo Dynamic Steering

Brandstof besparen met I-See

I-See optimaliseert de snelheid, schakelmomenten, het uitrollen en stoppen van de motor voor de naderende weggedeelten zodat brandstof wordt bespaard. Het systeem houdt in realtime rekening met komende weggedeelten, bochten, rotondes en verkeersinformatie. Dit betekent dat u I-See kunt gebruiken om brandstof te besparen zodra u op weg gaat. 

Ontdek I-See

Assen voor maximaal laadvermogen

Voor extreem laadvermogen kunt u uw Volvo FH16 rechtstreeks af fabriek bestellen met maximaal vijf assen. Klaar om te rijden, met garantie en aftermarketondersteuning. Zodra u de truck heeft gelost, kunt u de tandemaslift gebruiken om een van de aandrijfassen uit te schakelen en omhoog te brengen.

Bekijk onze chassisopties

De D17-motor levert.

Met 780 pk is de D17 de krachtigste motor die ooit in een Volvo-truck werd geplaatst. Maar het is vooral de brandstofefficiëntie en het hoge koppel waardoor de Volvo FH16 perfect is voor zware transporten en andere veeleisende opdrachten.

Drie vermogensniveaus voor de D17

De D17-motor wordt geleverd met alle gewenste vermogen en efficiëntie voor zware transportopdrachten. Keuze uit 600 pk, 700 pk en 780 pk. Om uw CO2-uitstoot te verkleinen en aan speciale vereisten te voldoen, kunt u alle vermogensniveaus met HVO verkrijgen. Bovendien kan de uitvoering met 700 pk ook op biodiesel rijden.

Bekijk alle specificaties van de Volvo FH16

Meer koppel

De D17-motor levert meer vermogen, tot 3800 Nm koppel en meer motorremvermogen bij lage motortoerentallen. Hiermee kunt u een efficiënte aandrijflijn afstemmen die precies op het juiste niveau presteert, zelfs als uw opdracht de hoogste eisen stelt.

Lees meer over de motoren van Volvo

Meer controle met I-Shift

Met I-Shift voert u de regie, of u nu tractie nodig heeft om te starten of koppel wilt behouden bij lage snelheden. Bekijk de voordelen van I-Shift eens nader in deze galerij met afbeeldingen.

Kruipversnellingen

Wegrijden met een zware lading is een uitdaging voor zowel de tractie als de koppeling. I-Shift met kruipversnellingen verbetert het startvermogen en vermindert de belasting op uw koppeling aanzienlijk.

Rijden met één pedaal

Met de functie Veranderen van rijrichting kunt u schakelen tussen vooruit en achteruit met alleen het gaspedaal. Bij snelheden tot 4 km/u kunt u met de terreinrem het gaspedaal gebruiken om zowel de gasklep van de motor als de wielremmen te regelen.

Intelligente software

De ware magie zit in de intelligente elektronische regeleenheid, die de koppeling bedient en voor het schakelen zorgt. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Er is een speciaal heavy-duty pakket beschikbaar waarmee u extreme belastingen kunt beheersen.

Camera Monitor System

Het Camera Monitor System verbetert de aerodynamica zodat energie wordt bespaard. Het vergroot bovendien uw zichtveld en beschikt over bewakingsfuncties die spiegels niet hebben. Voor langere combinaties zijn zijspiegels echter een geschiktere keuze.

Bekijk ons Camera Monitor System

Infotainment en audio

De intuïtieve chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en drie niveaus van het audiosysteem maken de Volvo FH16 tot een comfortabele beleving, of u nu rijdt of rust.

Cabineopties

Wij bieden de Volvo FH16 met een reeks cabines om aan uw vereisten te voldoen. U heeft de keuze uit het energiebesparende Camera Monitor Systeem en zijspiegels. Bekijk de onderstaande opties eens nader.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Globetrotter XXL-cabine voor de Volvo FH16 biedt uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderste bed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Globetrotter XL-cabine voor de Volvo FH16 combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen met veel opbergmogelijkheden en ruimte.

  Globetrotter-cabine

  De Globetrotter-cabine voor de Volvo FH16 met combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen met stahoogte op de motortunnel.

  Slaapcabine

  De slaapcabine voor de Volvo FH16 biedt uitstekend rijcomfort en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor maximaal twee personen met een beperktere stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De lage slaapcabine voor de Volvo FH16 biedt een lagere cabinehoogte gecombineerd met uitstekend rijcomfort, comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH16?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-specialist beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.