Trucks

Motorreeks van Volvo Trucks

Kies uit trucks die worden aangedreven door elektriciteit, diesel of LNG. De motoren in onze trucks op diesel en LNG zijn ontworpen om krachtige prestaties en een hoge efficiëntie te leveren terwijl ze jarenlang bestand zijn tegen zware gebruiksomstandigheden met een minimum aan onderhoud. Dit is onze aanpak.

Een gemeenschappelijk concept

Al onze dieselmotoren, behalve de kleinste D5-motor in de Volvo FL, delen hetzelfde concept. Het zijn allemaal zescilinder lijnmotoren gebaseerd op hetzelfde ontwerpprincipe, ongeacht of u kiest voor een D16-, D13-, G13-, D11-, G9- of D8-motor.

Haal het meeste uit uw vermogen

Voor uitstekende prestaties heb je niet alleen geweldige motoren nodig, maar ook een aandrijflijn die het motorvermogen optimaal benut. Onze reeks met I-Shift-uitvoeringen en -functies zorgt samen met innovaties zoals I-Save, dat u het meeste profijt heeft van wat uw motor levert.

Lange onderhoudsintervallen

Beschikbaarheid is waardevol en u koopt een truck om ermee te rijden, niet om een bezoek aan de werkplaats te brengen. Daarom bouwen we onze motoren om hoge prestaties en duurzaamheid te bieden met onderhoudsintervallen tot 150.000 km.

Delen binnen de reeks

Door ons gemeenschappelijke motorconcept voor de hele reeks kunnen we de motor voortdurend en stapsgewijs ontwikkelen. We vernieuwen onze motoren doorlopend en met elke aanpassing doen we ervaring op en leren we hoe we de volgende motor kunnen verbeteren. Elke stap die resulteert in een beter ontwerp, betekent ontwikkeling.

De duurzame prestaties van de zescilinder lijnmotor

Vergeleken met andere motorconcepten heeft de zescilinder lijnmotor veel voordelen die essentieel zijn als je een duurzame motor met een hoog vermogen wilt. Ten eerste biedt het lijnconcept meer lageroppervlak voor de krukas om de belasting te weerstaan, wat de motor duurzaam maakt. Ten tweede is het lijnconcept minder compact, waardoor het betere mogelijkheden biedt om de juiste bedrijfstemperatuur te behouden en optimale prestaties te leveren in warme omstandigheden. Bovendien wordt een Volvo-motor vervaardigd van hoogwaardige materialen zodat de motor na de levensduur kan worden gereviseerd. 

Diesel, (Bio-)LNG of elektrisch?

Bij de keuze tussen elektrisch, LNG of diesel moet uiteraard worden gekeken naar factoren als emissieniveaus, investeringskosten, geluid en actieradius. Maar daarnaast bieden deze alternatieven verschillende vermogens en rijeigenschappen die passen bij de uiteenlopende behoeften voor het vereiste laadvermogen.

Hoe zijn ze met elkaar te vergelijken?

Er is geen algemene uitspraak te doen over welke energie past bij uw vereisten. Maar er zijn wel enkele belangrijke parameters om de verschillende soorten energie in kaart te brengen. Als u langeafstandstransporten wilt zonder onderweg te tanken, is diesel moeilijk te verslaan, in vergelijking met (Bio-)LNG dat een bereik tot 1000 km biedt en elektrische trucks die vaker moeten worden opgeladen. (Bio-)LNG scoort erg goed op milieuvriendelijkheid, vooral wanneer er op biogas wordt gereden. En elektrische trucks kunnen veel vermogen leveren zonder uitlaatemissies, maar hebben een beperktere actieradius. De klimaatscores zijn gebaseerd op CO2-emissies van 'well to wheel'.

Welke alternatieven passen bij u?

Onze trucks en hun vermogensbereik

Onze truckreeks van de Volvo FL tot en met de Volvo FH16 loopt van 175 pk tot 750 pk. Elk truckmodel heeft eigen speciale eigenschappen op basis van het beschikbare vermogen, samen met andere kwaliteiten zoals laadvermogen, wendbaarheid en off-road mogelijkheden. Zoals u ziet, zijn er overlappingen in vermogen en verschillende energiealternatieven.

Bekijk de motoralternatieven

Bekijk de verschillende energie- en vermogensalternatieven die beschikbaar zijn per truckmodel. Vergelijk de opties en ontdek welke oplossing het beste bij uw behoeften past.

 

Ontdek de verschillende motoropties voor onze trucks

Volvo FH 16Volvo FHVolvo FMXVolvo FMVolvo FEVolvo FL

Motoren voor de Volvo FH16

De Volvo FH16 is leverbaar met dieselmotoren tot 750 pk. Dit betekent dat de Volvo FH16 de zwaarste en meest veeleisende transportopdrachten aankan.

Bekijk de Volvo FH16

D16K

De D16K is verkrijgbaar met een vermogen van 550 pk, 650 pk of 750 pk, waardoor de Volvo FH16 een van de krachtigste trucks is. Het topmodel levert een koppel tot 3.550 Nm, wat efficiënt vervoer van extreme ladingen mogelijk maakt met een uitstekende controle over uw voertuigcombinatie.

Motoren voor de Volvo FH

De Volvo FH is verkrijgbaar met een elektromotor, of een motor op LNG of diesel, met vermogens van 420 pk tot 666 pk. U kunt kiezen uit twee elektrische opties en twee opties op gas. Dieselmotoren zijn verkrijgbaar met vier verschillende vermogens. Op drie vermogensniveaus voor de dieselmotor is Turbo Compound-technologie beschikbaar om brandstof te besparen, als onderdeel van het I-Save-pakket

Bekijk de Volvo FH

  Heavy Duty Electric

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisende, regionale transporten. Ze leveren direct een hoog koppel, stille werking en geen uitlaatemissies. Ze zijn leverbaar met een vermogen van 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk).

  G13C

  De G13C-motor op LNG levert prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de D13K-motoren, maar met een kleinere ecologische voetafdruk, vooral bij gebruik van biogas. Het is een populaire keuze voor veeleisende regionale transporten. Hij is er in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk.

  D13K TC

  De D13K TC maakt gebruik van Turbo Compound-technologie, wat betekent dat de energie uit de uitlaatgassen wordt teruggevoerd naar de krukas voor extra efficiëntie. Dit is een uitstekende keuze voor veeleisende langeafstandstransporten waar aanzienlijke brandstofbesparingen zijn te behalen. De motor is leverbaar in de uitvoeringen met een vermogen van 420 pk, 460 pk en 500 pk, als onderdeel van het I-Save-pakket.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte en uiterst krachtige keuze voor veeleisende opdrachten. De motor levert meer vermogen en koppel over het hele bereik en is leverbaar in de uitvoeringen met 420 pk, 460 pk, 500 pk en 540 pk voor de Volvo FH.

Motoren voor de Volvo FMX

De Volvo FMX is leverbaar met een aandrijflijn op elektriciteit of diesel. Keuze uit twee elektrische opties en twee dieselmotoren met in totaal acht vermogensniveaus. De reeks loopt van 330 pk tot 666 pk.

Bekijk de Volvo FMX

  Heavy Duty Electric

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisende, regionale transporten. Ze leveren direct een hoog koppel, stille werking en geen uitlaatemissies. De motoren zijn leverbaar in uitvoeringen met 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk) continu vermogen.

  D11K

  De D11K-motor is een efficiënte keuze wanneer uw opdrachten iets minder vermogen en koppel vereisen dan de D13K-motor levert. Zo kunt u uw voertuiggewicht optimaliseren. De D11K is er in de uitvoeringen met een vermogen van 330 pk, 380 pk, 430 pk en 460 pk.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte en uiterst krachtige keuze voor zwaardere en meer veeleisende taken. Vergeleken met de D11K biedt de motor een hoger vermogen en koppel over het hele bereik; leverbaar in uitvoeringen met 420 pk, 460 pk, 500 pk en 540 pk voor de Volvo FMX.

Motoren voor de Volvo FM

De Volvo FM is leverbaar met aandrijflijn op elektriciteit, gas of diesel. Keuze uit twee elektrische opties, twee opties op gas en twee dieselmotoren met in totaal zeven vermogensniveaus. De reeks loopt van 330 pk tot 666 pk.

Bekijk de Volvo FM

  Heavy Duty Electric

  De elektrische aandrijflijnen met twee of drie motoren zijn een uitstekende keuze voor veeleisende, regionale transporten. Ze leveren direct een hoog koppel, stille werking en geen uitlaatemissies. De motoren zijn leverbaar in uitvoeringen met 330 kW (450 pk) of 490 kW (666 pk) continu vermogen.

   

  G13C

  De G13C-motor op LNG levert prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de D13K-motoren, maar met een kleinere ecologische voetafdruk, vooral bij gebruik van biogas. Het is een populaire keuze voor veeleisende regionale transporten. Hij is er in versies van 420 pk, 460 pk en 500 pk.

  D11K

  De D11K-motor is een efficiënte keuze wanneer uw opdrachten iets minder vermogen en koppel vereisen dan de D13K-motor levert. Zo kunt u uw voertuiggewicht optimaliseren. De D11K is er in de uitvoeringen met een vermogen van 330 pk, 380 pk, 430 pk en 460 pk.

  D13K

  De D13K-motor is een efficiënte, krachtige keuze voor zwaardere en meer veeleisende taken. Vergeleken met de D11K levert de motor een hoger vermogen en koppel over het hele bereik; leverbaar in uitvoeringen van 420 pk, 460 pk en 500 pk voor de Volvo FM.

Motoren voor de Volvo FE

De Volvo FE is leverbaar met aandrijflijn op elektriciteit, gas of diesel. Er is één elektrische optie, één op benzine en één op diesel. De reeks loopt van 250 pk tot 350 pk.

Bekijk de Volvo FE

  Medium Duty Electric

  De dubbele elektromotor is een uitstekende keuze voor veeleisende toepassingen met combinatiegewichten tot 27 ton in steden en stedelijke gebieden, met een gering geluidsniveau en geen uitlaatemissies. De motor levert een vermogen van 225 kW (300 pk).

  G9K

  De zescilinder 9-liter G9K-motor op LNG is een efficiënte, duurzame keuze voor veeleisende toepassingen in steden en stedelijke gebieden, vooral wanneer er op biogas wordt gereden. De motor levert een vermogen van 320 pk.

  D8K

  De zescilinder 8-liter D8K-motor is dé keuze voor de meer veeleisende toepassingen en hogere combinatiegewichten. Keuze uit 250 pk, 280 pk, 320 pk en 350 pk zodat u de optimale truck krijgt voor uw vereisten.

Motoren voor de Volvo FL

De Volvo FL is leverbaar met aandrijflijn op zowel elektrisch als diesel. Er is één elektrische optie en twee uitvoeringen op diesel: de viercilinder D5K-motor en de zescilinder D8K. De reeks loopt van 175 pk tot 280 pk.

Bekijk de Volvo FL

  Medium Duty Electric

  Deze elektromotor is een uitstekende keuze voor deur-tot-deur leveringen met voertuiggewichten tot 16,7 ton in steden en stedelijke gebieden, met een gering geluidsniveau en geen uitlaatemissies. De motor levert een vermogen van 130 kW (175 pk).

  D5K

  De viercilinder 5-liter D5K-motor is een efficiënte keuze voor lagere voertuiggewichten en minder veeleisende toepassingen tot 16 ton. Keuze uit 210 pk en 240 pk zodat u de optimale truck krijgt voor uw vereisten.

  D8K

  De zescilinder 8-liter D8K-motor is de keuze voor de meer veeleisende toepassingen en hogere voertuiggewichten tot 18 ton. Keuze uit 250 pk en 280 pk zodat u de optimale truck krijgt voor uw vereisten.

Nog vragen?

Uw lokale dealer van Volvo Trucks beantwoordt ze graag. Uiteraard geheel vrijblijvend.