Volvo Trucks

NEDERLAND

×

WAT IS LNG? EN WAAROM IS HET BELANGRIJKER DAN OOIT?

LNG is 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Voor ons is LNG een cruciaal middel om een grote bijdrage te leveren aan de Zero Emissions-doelstelling van zowel Volvo Trucks als de EU. We leggen u hier graag wat LNG precies is, waarom het grote voordelen kan bieden voor zowel het milieu als

Wat is lng?

LNG staat voor 'Liquefied Natural Gas', oftewel vloeibaar aardgas. Aardgas is een van 's werelds snelst groeiende energiebronnen en het is de schoonste fossiele brandstof. Het gas komt uit ondergrondse reservoirs van over de hele wereld en is in een grotere mate aanwezig dan olie, wat het een duurzaam alternatief maakt.

Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan, maar ook uit kleine hoeveelheden ethaan, propaan, butaan en onbrandbare stoffen. Deze overige stoffen worden verwijderd wanneer het aardgas wordt omgezet naar een brandstof. Vervolgens wordt het gas verkoeld tot -161 °C. Het resultaat? LNG.

Waarom lng?

Er zijn tal van goede redenen voor transportbedrijven om over te schakelen op LNG. Maar uiteindelijk staat voor ons één reden centraal: de planeet. Naast de uitputting van oliebronnen voorspellen wetenschappers dat de gemiddelde temperatuur wereldwijd tegen het jaar 2100 met 5-6 °C zal zijn gestegen. Met alle gevolgen van dien voor mens, dier en milieu.

Het is niet voor niks dat de EU de doelstelling heeft om in 2030 het aantal CO2-emissies als gevolg van trucktransport met 30% te hebben teruggedrongen ten opzichte van 2005. We zullen allemaal moeten bijdragen aan de realisatie hiervan. Om die reden werd in Nederland op 11 december 2019 een definitief vervolg gegeven aan de subsidieregeling voor LNG. Niet alleen Nederland, maar ook de landen om ons heen werken aan een schoner milieu. Zo hoeven vrachtwagens die op LNG rijden de komende twee jaar geen Maut (de Duitse tol) te betalen in Duitsland.

Mythen Lng Ontkracht

Is lng giftig? Ben je met een lng-truck niet een rijdende bom? En wat als je omslaat met je truck?

Waar kun je lng tanken?

In Nederland zijn er op dit moment al 25 LNG-tankstations operationeel en dit aantal blijft maar groeien. Zo is er sinds juli ook de mogelijkheid om op de strategische locatie Zwolle LNG te tanken met uw Volvo LNG-truck. Ook in de buurlanden komen er steeds meer LNG-tankstations bij.

Overzicht van alle LNG-tankstations in Europa >

Waarom Lng Meer Oplevert Dan De Investering

LNG is hot. Veel transporteurs hechten tegenwoordig veel waarde aan duurzaam, milieubewust rijden. Of het nu de eigen idealen zijn of de wensen van verladers, het kiezen van een LNG-truck voor de lange afstand of regionale distributie wordt steeds vaker overwogen. De hogere investering die een LNG-truck vereist kan sommigen echter onnodig afschrikken. We leggen u graag uit waarom LNG om twee redenen juist meer oplevert dan de investering.

Waarom LNG meer oplevert dan de investering >

 

Welke lng-trucks heeft volvo trucks?

Volvo Trucks heeft twee LNG-modellen: de Volvo FH LNG voor internationaal transport en de Volvo FM LNG voor regionale distributie/internationaal transport. Beide modellen beschikken over een LNG-motor die tot 20% minder CO2 uitstoot dan de dieselvariant. Aangezien we dit niet ten koste wilden laten gaan van de prestaties van de trucks, leveren ze exact dezelfde prestaties als hun tegenhangers op diesel. Hierdoor krijgt u alles wat u gewend bent van de Volvo FH en FM.

Volvo Fh Lng

20% minder CO2-uitstoot bij uw internationale transportwerkzaamheden, met exact dezelfde rijprestaties.

"Wij hebben hier nu twee nieuwe FH LNG-trucks lopen en de eerste resultaten zijn veelbelovend. Het lijkt erop dat het gemiddelde LNG-verbruik bij onze inzet (nationaal koelvervoer, red.) ruim onder de 20 kg per 100 km blijft."
John van Os, Kivits Drunen

Meer informatie over de Volvo FH LNG >

Volvo Fm Lng

20% minder CO2-uitstoot bij uw regionale transportwerkzaamheden, met exact dezelfde rijprestaties.

“We hebben maar één aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. De CO2-uitstoot van Volvo LNG-trucks is 20% lager in vergelijking met dieseltrucks dus dat sluit perfect aan bij onze ambitie."
Alex van den Brink, St van den Brink

Meer informatie over de Volvo FM LNG >

Business Case

Benieuwd naar uw rendement op lng?

Ieder transportbedrijf is anders, dus het is begrijpelijk dat u graag ontdekt hoeveel LNG voor uw bedrijf kan betekenen, zeker gezien de nieuwe subsidieregeling voor LNG van 18,7 eurocent per kg. Een van onze vertegenwoordigers komt graag bij u langs om in samenspraak met u de terugverdientijd te berekenen en hoeveel LNG u de komende jaren zal opleveren. Vraag via het onderstaande formulier vrijblijvend een persoonlijke business case voor uw bedrijf aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.