Trucks

Gewoon een opbouw toevoegen

VOORBEREID VOOR DE OPBOUW

Kipper of tanker? Kraan of autotransporter? Misschien een bakwagen of een brandweerwagen? Ongeacht de toepassing waarvoor u de truck u nodig heeft, het Volvo-chassis is er klaar voor. Het flexibele chassis en de lange lijst specificatieopties zorgen dat u de truck eenvoudig kunt aanpassen aan uw exacte vereisten.

Wanneer u een Volvo-truck bestelt, bieden we de carrosseriebouwer direct toegang tot de online VBI-portal (Volvo Bodybuilder Instruction). Dankzij de nauwkeurige 3D-tekeningen kan de carrosseriebouwer al aan het werk gaan terwijl wij de truck bouwen. Deze komt volledig voorbereid uit de fabriek en er zijn geen onnodige reconstructies nodig. De aflevering van de truck verloopt daarmee sneller en kostenefficiënter. Bovendien kan de truck direct worden ingezet.

Opbouwvoorzieningen

Volvo Bodybuilder Instructions (VBI)
VBI is 24/7 toegankelijk en beschikbaar in 12 talen. Het is een essentiële hulpbron voor carrosseriebouwers en werkplaatsen. Opbouwinstructies omvatten chassistekeningen, bedradingsschema's, informatiebladen en accessoires.

PTO's
Er is een breed scala aan koppelingsonafhankelijke en koppelingsafhankelijke PTO's beschikbaar voor de krachtige aandrijflijn van allerlei opbouwonderdelen.

Recht chassis
Het Volvo-chassis is helemaal recht en loopt parallel achter de cabine, waardoor het werk van de carrosseriebouwer veel gemakkelijker wordt.

Gebied van carrosseriebouwer
Onze ingenieurs plaatsen nooit iets bovenop het chassis. Dat is helemaal het gebied van de carrosseriebouwer, waardoor deze veel flexibiliteit heeft.

Speciale gaten
Het frame wordt geleverd met bovenop een rij gaten die zijn bedoeld voor de opbouw. Aangezien we geen klinknagels gebruiken, kan de carrosseriebouwer de uitrusting eenvoudig bevestigen.

Exacte achteroverbouw
Het achterste framegedeelte kan nu in de fabriek precies worden aangepast aan uw wensen, in stappen van 50 mm, waardoor het perfect aansluit op uw opbouw.

Specificatie-opties

Er zijn veel mogelijke combinaties, waardoor de truck eenvoudig kan worden aangepast. Daarom bieden we een uitgebreide reeks aan opties voor asconfiguraties, chassishoogten en wielbases.

 

 

Vier chassisuiteinden voor achter
We kunnen uw chassis in de fabriek voorbereiden met vier verschillende chassisuiteinden achter: boven (voor kippers, haakarmen en vuilniswagens), onder (voor middenasaanhangers), afgeschuind (voor trekkers) of recht (voor vrachtwagens).

Positie onderrijbeveiliging achter
Om de mogelijkheden voor het achteruiteinde nog verder te vergroten, kan de onderrijbeveiliging achter op verschillende posities worden geplaatst.

Twee chassishoogten
Keuze uit een chassis van 266 mm of 300 mm afhankelijk van de eisen van uw opbouw.

Bodybuilder Module
Met deze module kan de carrosseriebouwer eenvoudig verbinding maken met het elektrische systeem van de truck om functies aan te passen. U krijgt gemakkelijk toegang tot de Bodybuilder Module via de flexibele dashboardschakelaars en de Work Remote.

Perfect voor wissellaadbakken
De verstelmogelijkheid van 295 mm van de luchtvering achter in combinatie met het extra lage chassis is de perfecte oplossing als u tijdelijke bakken vervoert.

Opbouwbevestigingen
Het chassis kan in de fabriek worden voorbereid met opbouwbevestigingen, die op het chassis worden gemonteerd. Nu zijn ze niet alleen beschikbaar in het wielbasisgedeelte maar ook op de achteroverbouw.

Voorbereid voor een kraan
Een laag chassis en hoge asbelastingen staan op het verlanglijstje van elke kraanbouwer. Ons chassis wordt met allebei geleverd. We kunnen ook een framegedeelte bij de cabine vrij laten en uw truck leveren met af fabriek gemonteerde kraanplaten.

Extra versterkte onderdelen
Een aantal zware toepassingen zorgt voor veel druk op het frame. Daarom bieden we een uitgebreide reeks aan innerliners om alle benodigde versterking te bieden.

Beschikbaar voor deze trucks

Klaar voor een nieuwe opbouw?

Uw maatwerk begint bij de dealer