Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Persberichten

Lees hier het laatste Volvo Trucks-nieuws

E-mailnieuws

Enkele keren per maand waardevolle artikelen in uw inbox

Social media

Afbeeldingen/foto's

Kennisbank

Meer weten over waterstof, elektrische trucks, LNG, brandstof besparen en meer?

Magazine Online

Achtergrondverhalen, interviews en meer

NIEUWSBRIEF VOLVO TRUCKS NEDERLAND

Wilt u niets missen over Volvo Trucks? Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het ontvangen van het e-mailnieuws van Volvo Trucks Nederland. U ontvangt maximaal enkele keren per maand van ons een update per e-mail met interessante artikelen die uw kennis vergroten, het laatste nieuws, ervaringen van klanten, en actuele informatie over onze modellen.

279 matches

1 of 14

 • Logistiek dienstverlener Simon Loos gaat 22 Volvo FH 420 trekkers op LNG in gebruik nemen. Afgelopen woensdag leverde Volvo-dealer LVS Trucks de eerste, compleet in Simon Loos kleuren, uit. De trucks gaan met name ingezet worden voor landelijke netwerkdistributie vanuit Nieuwegein/Geldermalsen. De keuze voor LNG maakt voor Simon Loos een flinke CO2-reductie mogelijk.

  `
 • De klimaatdoelstellingen van de Volvo Group zijn in overeenstemming met wat de meest recente klimaatwetenschap nodig acht om de opwarming van de aarde op maximaal 1,5 °C te houden. Volvo Group’s voorstel om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te bereiken, is nu goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi).

  `
 • Met de Volvo FM X-Light 10x4 wordt een nieuwe norm voor duurzaam werken in de bouw- en infrasector geïntroduceerd. De truck combineert een extreem hoog laadvermogen van ruim 33 ton met de laagste CO2-belasting per ton/kilometer. De Volvo FM X-Light is een gezamenlijk project van Volvo Trucks-dealer LVS Trucks, Terberg Techniek en Gijsbertsen, dat de lichtgewicht, geïsoleerde kipperopbouw heeft ontwikkeld.

  `
 • DFDS - het grootste transport- en logistiekbedrijf van Noord-Europa - en Volvo Trucks bundelen hun krachten om elektrisch rijden met zware transporten mogelijk te maken. Als eerste stap zet DFDS een volledig elektrische truck in om onderdelen te leveren aan de Volvo Trucks-fabriek in de buurt van Göteborg. Het initiatief markeert een belangrijke stap voor het realiseren van een fossielvrije toeleveringsketen voor de Volvo Group.

  `
 • Sinds kort is het mogelijk om een nieuwe, zelf samengestelde Volvo-truck op een bedrijfsterrein, parkeerplaats of zelfs in de huiskamer te plaatsen. Dit kan met de nieuwe Augmented Reality-app in combinatie met de Volvo Truck Builder.

  `
 • Om de veiligheid te verbeteren, heeft Volvo Trucks een akoestisch waarschuwingssysteem met unieke geluiden ontwikkeld voor zijn elektrische voertuigen. Het door Volvo ontworpen signaal verhoogt de veiligheid door voetgangers, fietsers en andere weggebruikers bewust te maken van naderende trucks, die anders vrijwel geluidloos zouden zijn. Tegelijkertijd zijn de geluiden ontworpen om aangenaam en onopvallend te zijn, zowel voor de bestuurder als voor anderen in de buurt.

  `
 • Recentelijk heeft Cargo Service Europe (CSE) uit Oss een order getekend voor 60 nieuwe Volvo FH LNG-trucks. De order bestaat uit 20 Volvo FH 4x2 LNG-trekkers en 40 Volvo FH 6x2 LNG-trucks met naloopas. Alle trucks hebben een vermogen van 460 pk. De voertuigen worden ingezet voor het transport van lege blikken naar frisdrank- en bierfabrikanten en dienen ter verduurzaming van het huidige wagenpark van CSE. Vooral het gegeven dat er met (Bio-)LNG een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd kan worden, was voor CSE reden om over te stappen op LNG-trucks.

  `
 • Vrijbloed Transport uit Haarlem heeft onlangs een Volvo FE Electric in gebruik genomen. Het is de eerste 100% elektrische truck met knijperinstallatie die af fabriek werd geleverd. Het voertuig met autolaadkraan en tweezijdige kipper wordt voor Dura Vermeer ingezet bij binnenstedelijke wegenbouwprojecten in en rondom Amsterdam. Het is de eerste zware elektrische truck die binnen de GWW-sector wordt ingezet.

  `
 • Om het aantal ongevallen terug te brengen en de bewustwording voor een veiliger weggedrag op de kaart te zetten, organiseert TVM verzekeringen in samenwerking met een aantal partners waaronder Volvo Trucks Nederland opnieuw de zoektocht naar de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland. Het NK Veiligste Chauffeur 2021 gaat vandaag officieel van start.

  `
 • Voor het transport van farmaceutische producten binnen de BeNeLux heeft VTS Transport & Logistics uit Boxmeer onlangs een order voor vier nieuwe Volvo FM LNG-trucks getekend. Vooral het duurzame karakter van de trucks was voor VTS reden om voor dit model te kiezen. VTS verwacht met LNG zo’n 20% CO2 te gaan besparen.

  `
 • Dit jaar nog start de officiële verkoop van de complete range zware elektrische Volvo-trucks. Volgens Volvo Trucks is de tijd rijp voor een snelle toename van het aantal elektrische voertuigen in het zwaardere wegtransport. Deze positieve vooruitzichten zijn gebaseerd op het feit dat de elektrische Volvo-trucks een breed scala van transportbehoeften aankunnen. In de nabije toekomst kan in bijvoorbeeld de EU al bijna de helft van al het vervoer met elektrische trucks worden uitgevoerd.

  `
 • Voor asfalteerwerkzaamheden neemt Millenaar & van Schaik Transport dit jaar een korte Volvo FM 5-asser in gebruik. Doordat de truck compact is, kan de kipper binnen de wettelijke afmetingen blijven en toch een aanhanger met complete asfalt-set vervoeren. Ondanks het compacte formaat heeft de auto wel een hoog maximaal laadvermogen van 29 ton. Het concept werd in nauwe samenwerking met Millenaar & van Schaik Transport, Terberg Techniek, Vossebelt Kippers en Volvo Trucks Nederland ontwikkeld.

  `
 • Lijnrijder/exporteur Heyer Blomstergrossisten B.V. uit Rijnsburg heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG in gebruik genomen. De 6x2-truck met 460 pk wordt ingezet als ecocombi (LZV) voor het transport van de eigen bloemen en planten naar bloemisten in Scandinavië. Vooral de CO2-besparing die met LNG gerealiseerd kan worden in combinatie met de inzet als LZV was voor Heyer reden voor deze duurzame en efficiënte oplossing te kiezen.

  `
 • Voor het geconditioneerd transport van bloemen, planten en levensmiddelen heeft Schrier Int. Transport uit Rilland onlangs twee Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik genomen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus

  `
 • De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat.

  `
 • Sinds deze week beschikt iedere Volvo Trucks-dealer in Nederland over zowel een Volvo FH als een Volvo FM-demo. Transporteurs kunnen een proefrit boeken en het nieuwe model nu zelf ervaren.

  `
 • GVT Transport & Logistics heeft onlangs de order getekend voor een serie van tien nieuwe Volvo FM 430 pk 4x2-trekkers. Deze trekkers worden ingezet voor de transport- en distributieactiviteiten van GVT binnen de Benelux en worden in het najaar geleverd door BAS Truck Center Tilburg.

  `
 • Hoe kunnen we onze impact op het milieu verkleinen en het brandstofverbruik verlagen? Die vraag legde Inter-Logistics bij Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center neer toen een deel van het wagenpark aan vervanging toe was. Het bedrijf koos na een uitvoerige oriëntatie voor vijf Volvo FH LNG-trekkers en zes Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor.

  `
 • Rens Transport heeft een Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en HMF-autolaadkraan in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het transport van transformatoren. Rens koos voor deze configuratie vanwege het hoge laadvermogen.

  `
 • De Jong Zuurmond heeft onlangs een rondom luchtgeveerde Volvo FH 8x4 Globetrotter met een dieplader van Nooteboom in ontvanst genomen. De truck wordt toegevoegd aan het grote wagenpark van de specialist in infrabeheer, onderhoud en groenbeheer. Volvo Trucks-dealer, Van Dijk Trucks Culemborg, leverde de truck.

  `

279 matches

1 of 14

Schrijf u in en ontvang de persberichten van Volvo Trucks