Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Persberichten

Lees hier het laatste Volvo Trucks-nieuws

FAQ Corona-virus

Welke maatregelen neemt Volvo Trucks en hoe kunnen we u helpen?

E-mailnieuwsbrief

Social media

Kennisbank

Meer weten over waterstof, elektrische trucks, LNG en meer?

Magazine Online

Achtergrondverhalen, interviews en meer

Volvo Action Service Vehicle Care Volvo Trucks Services

FAQ Corona-virus

Ú rijdend houden is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Daarnaast nemen we tijdens de Corona-crisis natuurlijk alle benodigde maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van u (onze klanten en chauffeurs) en onze medewerkers.

NIEUWSBRIEF VOLVO TRUCKS NEDERLAND

Wilt u niets missen over Volvo Trucks? Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het ontvangen van het e-mailnieuws van Volvo Trucks Nederland. U ontvangt maximaal enkele keren per maand van ons een update per e-mail met interessante artikelen die uw kennis vergroten, het laatste nieuws, ervaringen van klanten, en actuele informatie over onze modellen.

223 matches

1 of 12

 • Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers getekend. De trucks worden ingezet voor regionale winkeldistributie. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

  `
 • Van der Maat Logistiek uit Son heeft recentelijk vijf Volvo FH I-Save 500 4x2-trekkers met de Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Doorslaggevend in de keuze voor Volvo FH I-Save is de brandstofbesparing die deze trucks opleveren. Eigenaar William van der Maat is zo tevreden over de resultaten dat er volgend jaar nog tien identieke trucks aan de vloot worden toegevoegd. De voertuigen zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center Veghel.

  `
 • Deze maand start Volvo Trucks met het in de praktijk testen van een volledig elektrische transportoplossing voor de bouwsector. Er worden twee zware trucks geleverd aan bouwtransporteur Swerock: een Volvo FM Electric en een Volvo FMX Electric. Volvo Trucks probeert zo te voldoen aan de groeiende vraag naar voertuigen met minder lawaai en uitstoot, vooral in kwetsbare, stedelijke gebieden.

  `
 • Tien jaar geleden introduceerde Volvo Trucks de Volvo FMX: een truck specifiek voor het bouwsegment. Dankzij de vele innovatieve features is deze truck al tien jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld. Om dit te vieren, biedt Volvo Trucks nu tot eind 2020 gratis het Unlimited-pakket (met onder andere Volvo Dynamic Steering) aan bij iedere Volvo FMX (classic/huidige model).

  `
 • Transportbedrijven en verladers zijn in sterk toenemende mate geïnteresseerd in het terugdringen van hun CO2-uitstoot en het verlagen van brandstofkosten door het gebruik van LNG (Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas) als alternatief voor diesel. En ook Europees gezien ontstaan steeds meer initiatieven om voorzieningen op te zetten voor LNG als brandstof voor zware trucks. De nieuwe Volvo FH en FM zijn daarom meteen vanaf de productiestart beschikbaar met motoren die zowel LNG als Bio-LNG ondersteunen, terwijl ze dezelfde rijprestaties bieden als hun tegenhangers op diesel. Door Bio-LNG te gebruiken, is het mogelijk om CO2-neutraal transport te realiseren en de CO2-uitstoot tot 100% te verminderen.

  `
 • De nieuwe vestiging van LVS Trucks in Leeuwarden is operationeel. Het nieuwe bedrijfspand is gevestigd op industrieterrein Zwette V, aan de Haak, en is voorbereid op de toekomst, waarbij efficiency voor de klant voorop staat. LVS Trucks is officieel dealer van Volvo Trucks en Renault Trucks voor Friesland en Noord-Holland.

  `
 • Vandaag start de verkoop van de nieuwe range van Volvo Trucks in Nederland. De vier nieuwe modellen – de Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM en Volvo FMX – zijn ontwikkeld om chauffeurs in staat te stellen hun taken nog effectiever, veiliger en duurzamer uit te voeren. Alle modellen hebben een nieuwe, flexibele gebruikersinterface met een digitaal instrumentendisplay dat de chauffeur in elke situatie relevante informatie geeft. Bovendien hebben de Volvo FM en FMX nieuwe cabines voor meer ruimte en een beter direct zicht.

  `
 • De Volvo FH I-Save wordt nu uitgebracht in een nog zuinigere uitvoering die de brandstofkosten tot 10% kan verlagen. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van 3% ten opzichte van de huidige generatie.

  `
 • Press release

  07/16/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Maatwerk Volvo Trucks 'doorslaggevend' voor Fihuma Groep

  Fihuma Groep uit Rotterdam heeft een Volvo FH 460 10x4 tridem met zuig-/blaasopbouw in gebruik genomen. De totaalleverancier voor de bouw koos voor deze configuratie omdat Volvo Trucks maatwerk kon leveren om de gecompliceerde opbouw mogelijk te maken. Dealer Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het nieuwe concept in samenwerking met Amphitec daadwerkelijk gerealiseerd werd.

  `
 • Press release

  07/14/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Bijzondere Volvo FM met Erkin-kraan voor Jan van Dam Machine Transport

  Jan van Dam Machine Transport heeft onlangs een gloednieuwe Volvo FM500 in gebruik genomen. Bijzonder aan de nieuwste telg binnen de Van Dam-familie is het gewicht, in combinatie met de hoogte en het laadvermogen. De door CCH ontwikkelde Erkin-kraan met accupakket maakt de truck tot een uniek voertuig.

  `
 • Peinemann Hoogwerksystemen uit Hoogvliet heeft onlangs een Volvo FMX 8x4 in gebruik genomen. Het voertuig is opgebouwd met een Ruthmann hoogwerker waarvan de werkhoogte 75 meter is en het maximale zijdelings werkbereik 41 meter. Vooral het manoeuvreervermogen, de wendbaarheid en flexibiliteit van truck en opbouw waren voor Peinemann redenen om voor deze maatwerkoplossing te kiezen. De truck wordt ingezet in de verhuurvloot van Peinemann en werd geleverd door Volvo Group Truck Center uit Rotterdam.

  `
 • Onlangs nam BQ Duiker, gespecialiseerd in onder andere exceptioneel transport en (binnenstedelijk) hijswerk, twee gloednieuwe Volvo's FH in ontvangst. Naast een Volvo FH 8x2 tridem-trekker, werd een uniek concept ontwikkeld: een Volvo FH 8x2 TAG-XL bakwagen met elektrische kraan en vlakke laadbak. Om te komen tot een vrachtwagen met kraan met zo min mogelijk emissie, zal BQ Duiker de 8x2 TAG-XL op HVO100 laten rijden. Afhankelijk van de klantwens kunnen ook de andere voertuigen, waaronder de 8x2 tridem-trekker, op HVO100 rijden.

  `
 • Met een order van 36 Volvo FH 420 4x2-trekkers zet transportbedrijf Van der Lee - Vervaeke Group in op vernieuwing en verdere verduurzaming van het wagenpark. De focus op brandstofefficiency en veiligheid zijn belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo Trucks. Dealer Volvo Group Truck Center zorgt ervoor dat de trucks aan alle gewenste eisen voldoen.

  `
 • Met de ingebruikname van drie Volvo FH 500 6x2-trekkers heeft Zwatra Transport uit Delft multi-inzetbare trucks toegevoegd aan het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center.

  `
 • Voor de distributie naar haar winkels heeft ALDI onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks volgen later dit jaar. Naast kwaliteit en duurzaamheid speelde vooral veiligheid een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo Trucks.

  `
 • Van Dijk Trucks heeft het 40-jarig jubileum van haar klant Lelieveld Transporten B.V. uit Hazerswoude extra glans gegeven met de levering van een Volvo FH 6x2 trekker sleepas. De broers Maurice en Vincent Lelieveld verrasten hun vader Lon - die het succesvolle bedrijf in geconditioneerd transport opzette - met deze bijzondere vrachtwagen.

  `
 • BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter-kraan. Daarmee kan BRL Berging ook zware bergingsklussen zelfstandig op locatie uitvoeren. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en Volvo Group Truck Center in Rijnsburg.

  `
 • De Maut-vrijstelling voor LNG-trucks is verlengd. Tot eind 2023 hoeven trucks op LNG en CNG geen Maut te betalen op Duitse wegen. Dat heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, definitief besloten. Op 5 juni 2020 heeft ook de Bondsraad het voorstel definitief goedgekeurd. De besparing voor transportbedrijven kan, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.

  `
 • PitPoint.LNG heeft haar volledig vernieuwde LNG-station in Zwolle geopend. Het station beschikt over de nieuwste innovaties en vier keer zoveel LNG-opslag als voorheen om aan de toenemende vraag naar LNG te kunnen voldoen. Ook kan er nu extra koud LNG worden getankt: hierdoor kunnen de Volvo FH en FM LNG nog sneller tanken en neemt de actieradius toe.

  `
 • VTB uit Veenendaal heeft onlangs drie Volvo’s FH I-Save in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het langeafstandstransport voor verschillende opdrachtgevers van VTB naar met name Italië en Zweden. Vooral de kostenbesparing die VTB verwacht te realiseren door het gunstige brandstofverbruik van I-Save was doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen werden geleverd door dealer Harbers Trucks.

  `

223 matches

1 of 12

Schrijf u in en ontvang de persberichten van Volvo Trucks