Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Persberichten

Lees hier het laatste Volvo Trucks-nieuws

E-mailnieuws

Enkele keren per maand waardevolle artikelen in uw inbox

Social media

Afbeeldingen/foto's

Kennisbank

Meer weten over waterstof, elektrische trucks, LNG, brandstof besparen en meer?

Magazine Online

Achtergrondverhalen, interviews en meer

NIEUWSBRIEF VOLVO TRUCKS NEDERLAND

Wilt u niets missen over Volvo Trucks? Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het ontvangen van het e-mailnieuws van Volvo Trucks Nederland. U ontvangt maximaal enkele keren per maand van ons een update per e-mail met interessante artikelen die uw kennis vergroten, het laatste nieuws, ervaringen van klanten, en actuele informatie over onze modellen.

264 matches

1 of 14

 • De nieuwe Volvo FM heeft de Red Dot Award 2021 gewonnen in de categorie Product Design voor bedrijfsvoertuigen. De truck is ontworpen met een compromisloos doel: het optimale werkinstrument zijn voor een breed scala aan transportopdrachten, waarbij de chauffeur altijd centraal staat.

  `
 • Sinds deze week beschikt iedere Volvo Trucks-dealer in Nederland over zowel een Volvo FH als een Volvo FM-demo. Transporteurs kunnen een proefrit boeken en het nieuwe model nu zelf ervaren.

  `
 • Hoe kunnen we onze impact op het milieu verkleinen en het brandstofverbruik verlagen? Die vraag legde Inter-Logistics bij Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center neer toen een deel van het wagenpark aan vervanging toe was. Het bedrijf koos na een uitvoerige oriëntatie voor vijf Volvo FH LNG-trekkers en zes Volvo FH I-Save-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor.

  `
 • Rens Transport heeft een Volvo FM 500 8x2 TAG-XL met open laadbak en HMF-autolaadkraan in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het transport van transformatoren. Rens koos voor deze configuratie vanwege het hoge laadvermogen.

  `
 • De Jong Zuurmond heeft onlangs een rondom luchtgeveerde Volvo FH 8x4 Globetrotter met een dieplader van Nooteboom in ontvanst genomen. De truck wordt toegevoegd aan het grote wagenpark van de specialist in infrabeheer, onderhoud en groenbeheer. Volvo Trucks-dealer, Van Dijk Trucks Culemborg, leverde de truck.

  `
 • Portena Logistiek uit Heerenveen heeft zijn eerste twee Volvo FH LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener kiest voor Volvo LNG-trucks vanwege het milieuvoordeel en de sluitende business case. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks in Heerenveen.

  `
 • Recentelijk nam Van Kaathoven een Volvo FE Electric in gebruik voor de inzameling van PMD-afval binnen de gemeente Meierijstad. Een 100% elektrisch aangedreven truck zorgt voor minder fijnstof, minder CO2-uitstoot en minder geluid en dat waren voor Van Kaathoven en de gemeente Meierijstad redenen voor een zware elektrische truck te gaan. Daarnaast vormde de af fabriek productie een belangrijke motivatie om te kiezen voor Volvo Trucks.

  `
 • Press release

  03/18/2021

  Maatwerk voor AB Texel Group

  AB Texel Group en Volvo Trucks Nederland hebben recent een overeenkomst getekend voor de levering van 50 Volvo-trucks. De trucks worden vooral in het specialistisch transport van onder andere aardappelen, veevoer en vloeibare zuivel ingezet. De gezamenlijke focus op maatwerk en CO2-besparing en de wil om op te trekken als elkaar versterkende business partners waren voor AB Texel Group de voornaamste motivatie voor deze overeenkomst.

  `
 • LB-Logistics B.V. in Veghel heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG 460 pk 4x2-trekker in gebruik genomen. De truck werd geleverd door BAS Truck Center in Veghel. LB-Logistics zet zich actief in voor duurzaamheid en veiligheid in de volle breedte. Met de investering in Volvo Trucks en LNG worden beide speerpunten ingevuld.

  `
 • Press release

  03/15/2021

  Nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

  Een primeur voor MixTrans. Het bedrijf uit Steenwijk heeft als een van de eersten in Nederland het nieuwe model Volvo FMX in gebruik genomen en dat is de eerste Volvo-truck voor MixTrans. De Volvo FMX 460 10x4 TAG-XL betonmixer is geleverd door de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Koeman Berkhout heeft zijn wagenpark uitgebreid met een Volvo FH 540 10x4 bakwagen/trekker die is voorzien van een 165 tonmeter Palfinger autolaadkraan. De hijsspecialist koos voor deze configuratie omdat LVS Trucks en Volvo Trucks het gewenste chassis konden leveren voor de volledig elektrisch aangedreven autolaadkraan. Daarmee loopt Koeman Berkhout voorop in Nederland. De Volvo FH is geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks in Zwaag.

  `
 • Na al geruime tijd goede ervaringen te hebben opgedaan met Volvo LNG heeft Schenk Tanktransport uit Papendrecht onlangs wederom Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De voertuigen worden onder andere ingezet voor het transport van LNG naar Shell-tankstations in de Benelux en Duitsland. LNG-trucks zijn door de dubbelwandige RVS-tank zwaarder dan dieseltrucks met een aluminium tank. Voordeel van Volvo LNG is echter dat de 700 kg extra gewicht van een LNG-trekker binnen een EU-regeling voor internationaal vervoer gecompenseerd kan worden. Hierdoor hoeven transporteurs die een Volvo LNG inzetten in het internationaal transport niet in te leveren op laadvermogen.

  `
 • BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag van opdrachtgevers naar duurzaam transport, reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo LNG-trucks. De trucks zijn geleverd door de Groningse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Volvo Trucks’ nieuwe generatie zware vrachtwagens - de Volvo FH, FH16, FM en FMX - is binnenkort te zien op de Nederlandse wegen. De trucks gaan nu in serieproductie in de Volvo-fabrieken in Zweden, België en Rusland.

  `
 • Duurzaam ondernemen is de sleutel om als bedrijf je bestaansrecht te verzekeren. Daar is Roy Rens van Rebro Transport uit Rucphen van overtuigd. Het bedrijf heeft weer twee Volvo FH 460 LNG 6x2-bakwagens in gebruik genomen, geleverd door Bluekens Truck en Bus. Rebro Transport beschikt nu over dertien LNG-trucks en gaat voor meer. “Wij willen vooroplopen en zoeken daarvoor de samenwerking met Volvo Trucks en de dealer bewust op. Zij hebben de kennis over duurzaam transport.”

  `
 • Exintra Group uit Roosendaal heeft onlangs twee Volvo FH LNG-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden voornamelijk ingezet voor het transport van kleding voor Primark in Nederland en Frankrijk. Maximale verlaging van de CO2-uitstoot was de voornaamste reden om voor de Volvo FH LNG te kiezen. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

  `
 • DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand.

  `
 • Volvo Trucks’ I-Shift bestaat dit jaar 20 jaar. De automatisch schakelende versnellingsbak heeft een revolutie teweeg gebracht op het gebied van brandstofverbruik, prestaties en chauffeurscomfort. Eind 2020 had Volvo Trucks wereldwijd meer dan een miljoen trucks met I-Shift verkocht waarvan zo’n 50.000 in Nederland. En ook twintig jaar na de introductie staat de ontwikkeling niet stil.

  `
 • PAX Bouw- en Industrieservice uit Heerenveen heeft onlangs twee nieuwe Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Het gaat om zwaartransport trekkers met 540 pk. De beide trekkers konden af fabriek worden geleverd in de juiste specificatie zoals PAX dat op het wensenlijstje had. Dat Volvo Trucks en dealer LVS Trucks snel en op maat konden leveren, gaf de doorslag.

  `
 • De eerste Volvo FL Electric voor Circulus-Berkel is onlangs afgeleverd. De elektrische 4×2-bakwagen wordt ingezet voor het uitleveren van containers in steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Vooral de wil en de must om het wagenpark te gaan verduurzamen en het gegeven dat Volvo Trucks een elektrische oplossing voor het zwaardere segment af fabriek kan bieden, waren voor Circulus-Berkel redenen voor de Volvo FL Electric te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

  `

264 matches

1 of 14

Schrijf u in en ontvang de persberichten van Volvo Trucks