Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Persberichten

Lees hier het laatste Volvo Trucks-nieuws

E-mailnieuws

Enkele keren per maand waardevolle artikelen in uw inbox

Social media

Afbeeldingen/foto's

Kennisbank

Meer weten over waterstof, elektrische trucks, LNG, brandstof besparen en meer?

Magazine Online

Achtergrondverhalen, interviews en meer

Volvo Action Service Vehicle Care Volvo Trucks Services

FAQ Corona-virus

Ú rijdend houden is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Daarnaast nemen we tijdens de Corona-crisis natuurlijk alle benodigde maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van u (onze klanten en chauffeurs) en onze medewerkers.

NIEUWSBRIEF VOLVO TRUCKS NEDERLAND

Wilt u niets missen over Volvo Trucks? Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het ontvangen van het e-mailnieuws van Volvo Trucks Nederland. U ontvangt maximaal enkele keren per maand van ons een update per e-mail met interessante artikelen die uw kennis vergroten, het laatste nieuws, ervaringen van klanten, en actuele informatie over onze modellen.

241 matches

1 of 13

 • Voor geotechnisch onderzoek nam Van der Straaten Geotechniek, gevestigd in Hansweert, onlangs een Volvo FMX 4x4 sondeertruck met rupsbanden in gebruik. Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus begeleidde de technische aanpassingen aan het chassis en leverde de truck in de huisstijl van Van der Straaten Geotechniek.

  `
 • Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor bijna 100 nieuwe Volvo FH en FM-trekkers getekend. De order bevat zowel trucks die rijden op LNG als I-Save trucks met Turbo Compound-motor. Vooral het gunstige brandstofverbruik en de lage CO2-uitstoot, het Maut-voordeel met LNG en het goede zichtveld waren voor VSDV redenen opnieuw voor Volvo-trucks te kiezen. De trucks worden ingezet voor internationaal transport en winkeldistributie.

  `
 • LNG is niet meer weg te denken uit het Nederlandse transportlandschap. Het aantal LNG-trucks is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd. Meer dan 15% van de verkochte Volvo-trucks is nu een LNG-truck. Het vloeibare aardgas wordt door steeds meer transportbedrijven ingezet als alternatief voor diesel. En niet zonder resultaat.

  `
 • Press release

  01/07/2021

  Eerste Volvo FH-trucks voor Van Werven

  Van Werven, gespecialiseerd dienstverlener op het gebied van infra en recycling, voegt drie Volvo FH-trucks toe aan het wagenpark. Het bedrijf uit Oldebroek koos na een uitgebreide oriëntatie voor twee Volvo’s FH 460 10x4 TAG XL met zeventien tonmeter Palfinger Epsilon autolaadkraan en één multi-inzetbare Volvo FH 500 8x2 met 65 tonmeter HIAB-autolaadkraan. De totaaloplossing die Volvo Trucks en dealer Nijwa Groep konden leveren, zijn voor Van Werven een belangrijke reden om te kiezen voor het merk.

  `
 • A. Roemaat Transport B.V. met vestigingen in Nederland en Duitsland heeft een nieuwe Volvo FH 460 pk 4x2-trekker met LNG-motor aan het wagenpark toegevoegd. Met de aanschaf van deze Volvo LNG wil Roemaat een bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het voor het transportbedrijf aantrekkelijk om juist nu te investeren in een schone LNG-truck.

  `
 • Kisjes Transport & Verhuur uit Apeldoorn heeft onlangs een Volvo FH 10x4 in gebruik genomen. De truck is voorzien van een 165 tonmeter kraan van Palfinger in combinatie met een flyjib en mechanische jib voor een totale lengte van 36,5 meter en een draagvermogen van 1600 kg. Vooral het maatwerk dat Volvo Trucks in samenwerking met dealer Harbers Trucks en carrosseriebouwer HSE kon leveren, was voor Kisjes reden om voor de Volvo FH te gaan.

  `
 • Press release

  12/08/2020

  Volvo FL Electric voor Oegema Transport

  Oegema Transport uit Dedemsvaart heeft de eerste Volvo FL Electric in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor de B2C distributieactiviteiten die Oegema verricht voor een grote Zweedse meubelfabrikant. Duurzaamheid staat voorop bij de keuze voor een zwaar elektrisch voertuig. Met de Volvo FL Electric verwacht Oegema 38 ton CO2 op jaarbasis te kunnen besparen.

  `
 • Willems Transport Rijkevoort heeft twee Volvo FH 460 LNG 4x2-trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor zuiveltransport voor FrieslandCampina. Milieuvoordeel in combinatie met een goede business case plus het kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsambitie van opdrachtgevers waren voor Willems Transport Rijkevoort redenen om voor LNG te kiezen.

  `
 • Press release

  11/30/2020

  100 Volvo-trucks voor Nijhof-Wassink

  Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Polen en Hongarije, heeft onlangs een order getekend voor honderd Volvo-trucks. De levering omvat onder andere FH en FM-modellen uit de nieuwe Volvo Trucks-reeks, maar ook het huidige model FH maakt deel uit van de order. De trucks worden in 2021 afgeleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

  `
 • Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen in het wagenpark. Multi-inzetbaarheid en maatwerk waren de voornaamste redenen om voor Volvo Trucks te kiezen. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Weert.

  `
 • De Hartman Groep heeft onlangs vier Volvo FH 460 Globetrotter LNG-trucks in bedrijf genomen. Twee Volvo’s werden in de kleuren van Hartman Expeditie uitgevoerd en twee in de kleuren van J.P. Vis & Zn. Met de vier LNG-trekkers zetten deze transportbedrijven een nieuwe stap in de verduurzaming van het wegtransport van en naar Scandinavië.

  `
 • GVT Group of Logistics uit Tilburg is winnaar geworden van de TVM Award Veilig Transport. Het Brabantse familiebedrijf heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de GVT Academy. In het eigen opleidingscentrum worden werknemers opgeleid en getraind.

  `
 • Vanaf deze week is Nederland een zware elektrische truck rijker. De Volvo FE Electric 6x2 met elektrische kraakpersopbouw wordt door internationaal waste-to-productbedrijf Renewi ingezet voor het inzamelen van bedrijfsafval in Amsterdam. Het actief kunnen terugdringen van emissies, het verder verduurzamen van de vloot en het leveren van een concrete bijdrage aan een schonere leefomgeving waren voor Renewi de voornaamste redenen om te investeren in een zwaar elektrisch voertuig.

  `
 • Hoe creëren we toegevoegde waarde voor onze opdrachtgever? In de bedrijfsvoering van ITC Holland Transport speelt dat een belangrijke rol. De aanschaf van tien brandstofzuinige Volvo FH I-Save-trekkers en twee Volvo’s FH LNG helpt bij het waarmaken van die ambitie.

  `
 • Vanaf volgend jaar zijn volledig elektrische uitvoeringen van zware Volvo-trucks beschikbaar voor Europese transporteurs. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een complete heavy duty-reeks met elektrische aandrijflijn biedt. De enorme inzet van Volvo Trucks voor elektrificatie markeert een belangrijke stap vooruit, op weg naar CO2-neutrale transporten.

  `
 • Volvo Trucks en ICA Zweden, de grootste supermarktketen van het land, bundelen hun krachten om te onderzoeken welke transportstromen van het bedrijf elektrisch kunnen worden. Op lange termijn zal de samenwerking worden uitgebreid naar andere gebieden die kunnen bijdragen aan het verminderen van de milieugevolgen van het transport.

  `
 • Press release

  11/02/2020

  Nijwa vijftig jaar Volvo Trucks-dealer

  Op 1 november 1970 werd Nijwa Groep officieel dealer van Volvo Trucks. Dit jaar is het dochterbedrijf van de Nijhof-Wassink Groep vijftig jaar Volvo Trucks-dealer met zeven vestigingen in Overijssel, Drenthe en Groningen. Nijwa richt zich op `one stop shopping`: een totaalaanbod voor de transportondernemer, eigen vervoerder en eigen rijder. Van verkoop en financiële diensten tot tankcleaning, brandstofmanagement en werkplaatsservices, voor zowel trekkend als getrokken materieel.

  `
 • Mens en milieu zijn leidend bij Hurkmans Transport. Reductie van de CO2-uitstoot is daarom een belangrijk doel. Het bedrijf uit Someren zet die ambitie kracht bij met de inzet van een Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker.

  `
 • Transportbedrijf VSDV (Van Straalen de Vries) uit Zwaagdijk heeft een order voor zes nieuwe Volvo FM LNG-trekkers getekend. De trucks worden ingezet voor regionale winkeldistributie. Daarnaast bestelde het bedrijf nog eens twee nieuwe Volvo’s FH op LNG die voornamelijk worden ingezet voor ritten naar Duitsland. Het zijn de eerste LNG-trucks in het wagenpark van VSDV. Vooral de toenemende vraag naar schonere transportoplossingen onder haar opdrachtgevers en het verlagen van de CO2-uitstoot was voor VSDV reden in LNG te investeren.

  `
 • Van der Maat Logistiek uit Son heeft recentelijk vijf Volvo FH I-Save 500 4x2-trekkers met de Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Doorslaggevend in de keuze voor Volvo FH I-Save is de brandstofbesparing die deze trucks opleveren. Eigenaar William van der Maat is zo tevreden over de resultaten dat er volgend jaar nog tien identieke trucks aan de vloot worden toegevoegd. De voertuigen zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center Veghel.

  `

241 matches

1 of 13

Schrijf u in en ontvang de persberichten van Volvo Trucks