Volvo Trucks

NEDERLAND

×

Persberichten

Lees hier het laatste Volvo Trucks-nieuws

FAQ Corona-virus

Welke maatregelen neemt Volvo Trucks en hoe kunnen we u helpen?

E-mailnieuwsbrief

Social media

Kennisbank

Meer weten over waterstof, elektrische trucks, LNG en meer?

Magazine Online

Achtergrondverhalen, interviews en meer

Volvo Action Service Vehicle Care Volvo Trucks Services

FAQ Corona-virus

Ú rijdend houden is prioriteit nummer 1 voor Volvo Trucks. Daarnaast nemen we tijdens de Corona-crisis natuurlijk alle benodigde maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van u (onze klanten en chauffeurs) en onze medewerkers.

NIEUWSBRIEF VOLVO TRUCKS NEDERLAND

Wilt u niets missen over Volvo Trucks? Met onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor het ontvangen van het e-mailnieuws van Volvo Trucks Nederland. U ontvangt maximaal enkele keren per maand van ons een update per e-mail met interessante artikelen die uw kennis vergroten, het laatste nieuws, ervaringen van klanten, en actuele informatie over onze modellen.

216 matches

1 of 11

 • Press release

  07/16/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Maatwerk Volvo Trucks 'doorslaggevend' voor Fihuma Groep

  Fihuma Groep uit Rotterdam heeft een Volvo FH 460 10x4 tridem met zuig-/blaasopbouw in gebruik genomen. De totaalleverancier voor de bouw koos voor deze configuratie omdat Volvo Trucks maatwerk kon leveren om de gecompliceerde opbouw mogelijk te maken. Dealer Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het nieuwe concept in samenwerking met Amphitec daadwerkelijk gerealiseerd werd.

  `
 • Press release

  07/14/2020 Leestijd: 3 min Leestijd: 3 min

  Bijzondere Volvo FM met Erkin-kraan voor Jan van Dam Machine Transport

  Jan van Dam Machine Transport heeft onlangs een gloednieuwe Volvo FM500 in gebruik genomen. Bijzonder aan de nieuwste telg binnen de Van Dam-familie is het gewicht, in combinatie met de hoogte en het laadvermogen. De door CCH ontwikkelde Erkin-kraan met accupakket maakt de truck tot een uniek voertuig.

  `
 • Peinemann Hoogwerksystemen uit Hoogvliet heeft onlangs een Volvo FMX 8x4 in gebruik genomen. Het voertuig is opgebouwd met een Ruthmann hoogwerker waarvan de werkhoogte 75 meter is en het maximale zijdelings werkbereik 41 meter. Vooral het manoeuvreervermogen, de wendbaarheid en flexibiliteit van truck en opbouw waren voor Peinemann redenen om voor deze maatwerkoplossing te kiezen. De truck wordt ingezet in de verhuurvloot van Peinemann en werd geleverd door Volvo Group Truck Center uit Rotterdam.

  `
 • Onlangs nam BQ Duiker, gespecialiseerd in onder andere exceptioneel transport en (binnenstedelijk) hijswerk, twee gloednieuwe Volvo's FH in ontvangst. Naast een Volvo FH 8x2 tridem-trekker, werd een uniek concept ontwikkeld: een Volvo FH 8x2 TAG-XL bakwagen met elektrische kraan en vlakke laadbak. Om te komen tot een vrachtwagen met kraan met zo min mogelijk emissie, zal BQ Duiker de 8x2 TAG-XL op HVO100 laten rijden. Afhankelijk van de klantwens kunnen ook de andere voertuigen, waaronder de 8x2 tridem-trekker, op HVO100 rijden.

  `
 • Met een order van 36 Volvo FH 420 4x2-trekkers zet transportbedrijf Van der Lee - Vervaeke Group in op vernieuwing en verdere verduurzaming van het wagenpark. De focus op brandstofefficiency en veiligheid zijn belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo Trucks. Dealer Volvo Group Truck Center zorgt ervoor dat de trucks aan alle gewenste eisen voldoen.

  `
 • Met de ingebruikname van drie Volvo FH 500 6x2-trekkers heeft Zwatra Transport uit Delft multi-inzetbare trucks toegevoegd aan het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center.

  `
 • Voor de distributie naar haar winkels heeft ALDI onlangs 25 Volvo’s FM in gebruik genomen. Nog eens 18 nieuwe Volvo-trucks volgen later dit jaar. Naast kwaliteit en duurzaamheid speelde vooral veiligheid een belangrijke rol bij de keuze voor Volvo Trucks.

  `
 • Van Dijk Trucks heeft het 40-jarig jubileum van haar klant Lelieveld Transporten B.V. uit Hazerswoude extra glans gegeven met de levering van een Volvo FH 6x2 trekker sleepas. De broers Maurice en Vincent Lelieveld verrasten hun vader Lon - die het succesvolle bedrijf in geconditioneerd transport opzette - met deze bijzondere vrachtwagen.

  `
 • BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter-kraan. Daarmee kan BRL Berging ook zware bergingsklussen zelfstandig op locatie uitvoeren. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en Volvo Group Truck Center in Rijnsburg.

  `
 • De Maut-vrijstelling voor LNG-trucks is verlengd. Tot eind 2023 hoeven trucks op LNG en CNG geen Maut te betalen op Duitse wegen. Dat heeft de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, definitief besloten. Op 5 juni 2020 heeft ook de Bondsraad het voorstel definitief goedgekeurd. De besparing voor transportbedrijven kan, afhankelijk van de gewichtsklasse, oplopen tot 18,7 eurocent per kilometer.

  `
 • PitPoint.LNG heeft haar volledig vernieuwde LNG-station in Zwolle geopend. Het station beschikt over de nieuwste innovaties en vier keer zoveel LNG-opslag als voorheen om aan de toenemende vraag naar LNG te kunnen voldoen. Ook kan er nu extra koud LNG worden getankt: hierdoor kunnen de Volvo FH en FM LNG nog sneller tanken en neemt de actieradius toe.

  `
 • Tien jaar geleden introduceerde Volvo Trucks de Volvo FMX: een truck specifiek voor het bouwsegment. Dankzij de vele innovatieve features is deze truck al tien jaar één van de belangrijkste spelers in de constructiewereld. Om dit te vieren, biedt Volvo Trucks nu tot september gratis Volvo Dynamic Steering en het Visibility-pakket - met de opties Bi-Xenon verlichting met koplampsproeiers, een regensensor en een automatische lichtschakelaar - bij iedere nieuwe Volvo FMX.

  `
 • VTB uit Veenendaal heeft onlangs drie Volvo’s FH I-Save in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het langeafstandstransport voor verschillende opdrachtgevers van VTB naar met name Italië en Zweden. Vooral de kostenbesparing die VTB verwacht te realiseren door het gunstige brandstofverbruik van I-Save was doorslaggevend bij de keuze voor Volvo Trucks. De voertuigen werden geleverd door dealer Harbers Trucks.

  `
 • Press release

  05/01/2020

  Volvo Trucks start productie weer op

  De fabrieken van Volvo Trucks in Zweden en België, die sinds half maart zijn gesloten, starten momenteel langzaam weer op.

  `
 • Voor het vervoer van vleesproducten en vleesvervangers heeft Jan Zandbergen uit Veenendaal onlangs een Volvo FH LNG aangeschaft. Vooral het gegeven dat de LNG-truck een CO2-besparing van zo’n 20% oplevert, was voor Jan Zandbergen reden om een Volvo FH LNG te kiezen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks.

  `
 • In verband met het coronavirus is besloten om de derde editie van het NK Veiligste Chauffeur uit te stellen.

  `
 • Met het oog op de toekomst heeft ITC Holland geïnvesteerd in twee nieuwe Volvo FH 460pk 4x2 LNG-trekkers. De voertuigen worden ingezet voor het intra vervoer van Friesland Campina. Met deze LNG-trucks wordt de CO2-uitstoot met 20% gereduceerd. Dit past perfect bij de kernwaardes en toekomstvisie van zowel ITC Holland als Friesland Campina. De trucks zijn geleverd door BAS Truck Center.

  `
 • Emons Group heeft onlangs nieuwe Volvo FH LNG-trucks in gebruik genomen. De strategie van het bedrijf richt zich op innovatieve en duurzame vervoersoplossingen in nichemarkten. De investering in LNG-trucks, waarmee een reductie van 20% op de CO2-uitstoot wordt behaald, is daarom een logische stap. De voertuigen werden geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center.

  `
 • Daimler Truck AG en Volvo Group hebben een intentieverklaring getekend voor een joint-venture voor de grootschalige productie van brandstofcellen. Die brandstofcellen moeten de basis vormen voor de waterstoftrucks die beide merken in de toekomst op de markt willen brengen.

  `
 • Transport Groep Gelderland te Lochem heeft onlangs een nieuwe Volvo FH LNG truck in gebruik genomen. Het transportbedrijf kiest, samen met haar opdrachtgever Friesland Campina, hiermee bewust voor duurzamer transport. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens.

  `

216 matches

1 of 11

Schrijf u in en ontvang de persberichten van Volvo Trucks