Trucks

Volvo FH16 Aero. Efficiënt zwaar transport.

De Volvo FH16 Aero is een truck voor zware transporten, vormgegeven en aangedreven voor extra productiviteit. Door het aerodynamische ontwerp in combinatie met de krachtige D17-motor, kunt u uw prestaties verbeteren en tegelijkertijd brandstof besparen. De geweldige rijervaring maakt ook deel uit van het pakket.

Volvo FH16 Aero

Toepassingen: Zware transportopdrachten
Vermogen: 600 pk, 700 pk of 780 pk

Lees de volledige specificaties

Efficiëntie en comfort voor uw vereisten

Ontdek het aerodynamische ontwerp met het Camera Monitor System: verminderde weerstand om brandstof te besparen en tegelijk het directe zicht te verbeteren. Ervaar het comfort van de Globetrotter XXL-cabine. Blader door de onderstaande galerij en maak kennis met de Volvo FH16 Aero.

Camera Monitor System

Het Camera Monitor System verbetert de aerodynamica zodat u brandstof bespaart. Het vergroot bovendien uw zichtveld bij zowel goede als uitdagende omstandigheden. Night vision ondersteunt de chauffeur in donkere omstandigheden en dankzij de bewakingsmodus kan de chauffeur ook zien wat er rondom de truck gebeurt wanneer deze staat geparkeerd.

Bekijk ons Camera Monitor System

Infotainment en audio

De intuïtieve chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en twee niveaus van het audiosysteem maken de Volvo FH16 Aero tot een comfortabele beleving, of u nu rijdt of rust.

Globetrotter XXL, cabinecomfort

De Volvo FH16 Aero is gemaakt om het maximale te halen uit uw leven onderweg. Ga er helemaal voor met de Globetrotter XXL-cabine. Nog meer leefruimte, meer comfort en een groter bed. Dit allemaal, terwijl uw laadvermogen er niet door wordt beïnvloed.

Meer informatie over leefruimte in de cabine

Stel uw ideale Volvo FH16 Aero samen

Een krachtig karakter met een aerodynamisch ontwerp en wrijvingsarme schijfremmen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en uw brandstofkosten te verlagen. Stem uw Volvo FH16 Aero af op zware transportopdrachten.

Verhoog uw productiviteit met Adaptive Cruise Control

Een gelijkmatige snelheid aanhouden om brandstof te besparen. Het aanhouden van een hoge gemiddelde snelheid verhoogt ook uw productiviteit. De Adaptive Cruise Control past de snelheid aan het voorliggende voertuig aan en werkt vanaf volledige kruissnelheid tot volledige stilstand – en weer terug naar kruissnelheid. Dit betekent dat u er nog meer gebruik van kunt maken.

Onze ondersteuningssystemen voor de chauffeur

Routes voorspellen en brandstof besparen met I-See

I-See kent uw routes en optimaliseert hierop de snelheid, schakelmomenten, het uitrollen en stoppen van de motor. Het systeem houdt in realtime rekening met komende weggedeelten, bochten, rotondes en verkeersinformatie zodat brandstof wordt bespaard.

Lees meer over I-See

Vermogen voor prestaties en efficiëntie

De D17 is de krachtigste motor die ooit in een Volvo-truck werd geplaatst. Maar het is vooral de brandstofefficiëntie en het hoge koppel waardoor de Volvo FH16 Aero perfect is voor uitdagende, zware transporten met hoge gemiddelde snelheden.

Tot 780 pk

De D17 is een zescilinder lijnmotor van 17-liter, met een laag gewicht en een hoog rendement. Keuze uit 600 pk, 700 pk en 780 pk. Om uw CO2-uitstoot te verkleinen, werken alle uitvoeringen op diesel of HVO. De uitvoering met 700 pk rijdt ook op biodiesel.

Bekijk alle specificaties van de Volvo FH16 Aero

Meer efficiëntie en hoger koppel

De Volvo FH16 Aero-motoren leveren allemaal meer vermogen, tot 3800 Nm koppel en meer motorremvermogen bij lage motortoerentallen. Dit betekent dat u een soepele, krachtige en efficiënte aandrijflijn kunt afstemmen en mogelijkheden krijgt om uw brandstofkosten te verlagen.

Lees meer over de motoren van Volvo

Meer vermogen voor betere brandstofbesparing

De krachtige D17-aandrijflijn is gemaakt om brandstof te besparen wanneer u met zware lasten rijdt. Hoe? Door het enorme vermogen en koppel kan de motor minder worden belast bij lagere toeren, wat leidt tot brandstofbesparing.

Volledige grip op vermogen en manoeuvres

Gebruik uw vermogen efficiënt. Met I-Shift krijgt u de volledige controle over het vermogen van de D17. En met Volvo Dynamic Steering verloopt uw volgende beweging zowel eenvoudig als nauwkeurig. Ga naar de onderstaande galerij met afbeeldingen voor meer informatie over deze features.

Perfect schakelen met I-Shift

Met I-Shift verloopt elk schakelmoment soepel en tot op de milliseconde nauwkeurig. Dit zorgt ervoor dat het rijden soepel, comfortabel en efficiënt verloopt. Met verschillende softwarepakketten kunt u de I-Shift afstemmen op uw eisen aan zware transporten.

Meer over I-Shift

Volvo Dynamic Steering

Zware ladingen aankunnen bij manoeuvres op lage snelheid, nauwkeurig en gecontroleerd? Als een vaste hand is Volvo Dynamic Steering er om het rijden te vergemakkelijken. Het systeem biedt ook interactie met de ondersteuningssystemen voor de chauffeur.

Over Volvo Dynamic Steering

Cabineopties

Wij bieden de Volvo FH16 Aero met een reeks cabines om aan uw vereisten te voldoen. Bekijk de onderstaande opties eens nader.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH16 Aero met de Globetrotter XXL-cabine biedt uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderste bed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH16 Aero met de Globetrotter XL-cabine combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen met veel opbergmogelijkheden en ruimte.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH16 Aero met de Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen met stahoogte op de motortunnel.

  Slaapcabine

  De Volvo FH16 Aero met de slaapcabine biedt uitstekend rijcomfort en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor maximaal twee personen met een beperktere stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH16 Aero met de lage slaapcabine biedt een lagere cabinehoogte gecombineerd met uitstekend rijcomfort, comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH16 Aero?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.