Trucks

Volvo FE Electric

Houd de stad op de been. Deze robuuste truck met drie assen en een totaalgewicht van maximaal 27 ton houdt zich gemakkelijk staande bij veeleisende stedelijke transportopdrachten zoals afvalinzameling, lichte bouwtransporten en distributie. Hij is leverbaar met services en ondersteuning om de transitie naar elektrisch vervoer te vereenvoudigen.

Combinatiegewicht tot 27 ton

Tot 225 kW vermogen

Actieradius tot 275 km

Productief en de touwtjes in handen 

Krijg toegang tot services voor doorlopende truckmonitoring en voorspelbare onderhoudsplanning om beschikbaarheid en distributie te garanderen. Extra gemoedsrust door routeplanning, plaatsbepaling met energiestatus in realtime via Volvo Connect.

Soepel vermogen

Twee elektromotoren, in combinatie met een versnellingsbak met 2 versnellingen, zorgen voor een uiterst soepele rijervaring. Het enorme vermogen van maximaal 225 kW/300 pk is gemakkelijk te hanteren.

Actieradius die past bij uw vereisten

Met een actieradius tot 275 km kunt u met de nieuwste generatie accutechnologie uw truck optimaliseren naar uw wensen. Als een lagere actieradius aan uw behoeften voldoet, kunt u voor minder accu´s kiezen en in plaats daarvan uw laadvermogen aanzienlijk vergroten. 

Specificaties – Volvo FE Electric

Eigenschappen​

Volvo FE Electric

  
Asconfiguraties​

Bakwagen: 4×2, 6×2

Alle assen met luchtvering

  

Cabines​

Dagcabine, korte slaapcabine, slaapcabine, cabine met lage instap

  

Combinatiegewicht 

Tot 27 ton  
Accucapaciteit280-375 kWh, 3 tot 4 accu's  

Actieradius

Tot 275 km

  
Oplaadtijd (volledig opgeladen​, 4 accupacks​)

8,4 uur met wisselstroom (43 kW)

​2,3 uur met gelijkstroom (150 kW)

  

Aandrijflijn 

2 elektromotoren, versnellingsbak met 2 versnellingen  
PrestatiesTot 225 kW (300 pk) continu vermogen  

Toepassingen

Opbouwmogelijkheden. Elektrische PTO

  

 

   

 

Ga voor elektrisch in slechts vier stappen

Bij ons is het kiezen voor elektrisch een eenvoudig proces. Naast het leveren van de trucks en de infrastructuur staan we klaar om te zorgen dat u precies de juiste oplossing krijgt die aan uw eisen voldoet. We bekijken uw doelstellingen en routines en bieden een compleet pakket. Hier volgen de vier eenvoudige stappen om voor elektrisch te kiezen.

 

Lees hier over de vier stappen

Essentiële services. Doelgerichte ondersteuning. 

Als het om elektromobiliteit gaat, heeft Volvo Trucks zich als partner in de praktijk bewezen. Naast onze beproefde ervaring op het gebied van innovatie bij het ontwikkelen van elektrische voertuigen, streven we ernaar complete oplossingen te leveren die veel verder gaan dan de truck. En we bieden de ondersteuning die u nodig heeft om van elektrisch transport een essentieel bedrijfsmiddel te maken, en niet alleen iets op papier.

 

Lees meer over onze elektrische services

Stel uw ideale Volvo FE Electric samen

Nieuwsgierig naar de Volvo FE Electric?

Uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-specialist beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.