Trucks

VEILIGHEID - HET ZIT IN ONS DNA

Vrachtwagens en veiligheid. Het hoge aantal vrachtwagenongelukken geeft aan dat dit niet vanzelfsprekend samengaat. En daar willen we verandering in brengen. NUL vrachtwagenongelukken is ons ultieme doel. Ons Accident Research Team is opgericht in 1969 en sindsdien staan we aan de frontlinie op het gebied van veiligheid, met baanbrekende innovaties die ongelukken van vrachtwagens voorkomen en de kans op letsel verkleinen. Niet alleen voor de vrachtwagenchauffeur, maar voor alle weggebruikers.

Passieve veiligheid: de kans op letsel verkleinen

Ondanks alle inspanningen gebeuren er nog steeds ongelukken, en onze passieve veiligheidsinitiatieven richten zich op het minimaliseren van het risico op letsel als dat toch gebeurt. Daarom concentreren we ons op het bouwen van trucks die de chauffeur, passagiers en andere weggebruikers zoveel mogelijk bescherming bieden.

Al meer dan 50 jaar hebben we ons eigen Accident Research Team, dat echte vrachtwagenongelukken onderzoekt om te leren waarom ze gebeuren. We hebben al vroeg geleerd dat hoe meer we weten over ongevallen, hoe beter we ze kunnen voorkomen en letsel kunnen beperken. En al die kennis stoppen we in het verbeteren van de verkeersveiligheid. Voor iedereen.

Wel of geen gordel om doen?

Alles lag voor in de ramen... Alles! En dan denk je: ik ben blij dat ik een gordel om heb
Ik ben met 90 km/h achterop een cooler gereden. Ik heb alles gebroken of verbrijzeld.

Volvo Trucks Safety Report

Ieder jaar sterven wereldwijd ongeveer 1,2 miljoen mensen als gevolg van een verkeersongeluk. Helaas zijn vrachtwagens ook nog te vaak hierbij betrokken. Volvo Trucks heeft zich daarom een ultiem doel gesteld: nul ongelukken door toedoen van vrachtwagens. Maar dan moeten we wel weten waarom die ongelukken voorkomen. Het Volvo Trucks Safety Report (mei 2017) vertelt u er alles over. Bekijk het hier gratis.

We zorgen voor bewustzijn bij zowel chauffeurs als medeweggebruikers

Alsjeblieft mensen, heb een beetje meer geduld
Let op elkaar. Hou je aan de regels. Doe geen gekke dingen. Dan komt iedereen weer veilig thuis

Ontdek het aanbod aan veiligheidssystemen voor chauffeurs

Lees meer over
See and Been Seen 

Leer meer over
Stop Look Wave 

Uw chauffeurs en medeweggebruikers beter beschermen?

Ga voor Volvo-veiligheid. Uw lokale Volvo Trucks-dealer kan u alle innovatieve veiligheidssystemen laten zien en al uw vragen over veiligheid beantwoorden.