Trucks

See and Be Seen

Verkeersveiligheid is teamwerk tussen weggebruikers. See and Be Seen is een eenvoudig te gebruiken activiteit die laat zien hoe de veiligheid in de interactie tussen fietsers en vrachtwagenchauffeurs verbeterd kan worden. Het is een perfecte groepsactiviteit voor scholen en werkplekken.

Kennis redt levens

Veiligheid staat al vanaf de start op de eerste plaats bij Volvo Trucks. Uit onderzoek en analyse blijkt dat de meeste verkeersongevallen worden veroorzaakt door menselijke fouten. Daarom ontwikkelen we niet alleen innovatieve veiligheidsfuncties voor onze producten, maar willen we ook onze kennis over verkeersveiligheid in de maatschappij verspreiden.

Zichtbaarheid is de sleutel

Ons doel met het See and Be Seen-initiatief is om verkeersdeelnemers bewuster te maken van hun zichtbaarheid in het verkeer. Het initiatief belicht situaties waarin fietsers en andere weggebruikers betrokken zijn en hoe de veiligheid in de interactie tussen fietsers en vrachtwagenchauffeurs kan worden verbeterd.

De onderwijskit

De onderwijskit See and Be Seen is gratis en beschikbaar voor iedereen. Docenten kunnen bijvoorbeeld oefeningen opzetten voor hun studenten en managers kunnen het gebruiken als bedrijfsactiviteit. De inspirerende kit omvat een handleiding voor de instructeur, een PowerPoint-presentatie en richtlijnen voor een veilige verkeerstraining waarbij een truck betrokken is.

Download de onderwijskit

Meer impact maken met uw transportbedrijf?

Kies voor meer veiligheid voor uw chauffeurs en medeweggebruikers. Uw dealer beantwoordt graag al uw vragen over veiligheid.