Trucks

Volvo FM. De flexibele specialist.

De Volvo FM is een flexibele heavy-duty truck voor actieve chauffeurs en die klaar staat om met gemak elke opdracht aan te kunnen. Stem uw truck af op van alles, van regionale transportopdrachten tot speciale missies in stedelijke gebieden waarvoor bakwagens nodig zijn. Keuze uit elektrische aandrijving of (Bio-)LNG of diesel.

  Volvo FM


  Toepassingen: Regionale transportopdrachten, ADR-transporten, distributievervoer, afval- en recyclingtransporten, openbaar vervoer en nutsvoorzieningen
  Vermogen: 330–500 pk

  Bekijk de volledige specificaties 

  Volvo FM Electric


  Toepassingen: Regionale transporten en distributievervoer, afval- en recyclingtransporten, containertransporten, bouw- en constructietransporten, openbaar vervoer en nutsvoorzieningen.
  Combinatiegewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Actieradius: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FM Electric

  Volvo FM op (Bio-)LNG


  Toepassingen: Regionale transportopdrachten, containertransporten, ADR-transporten.
  Vermogen: 420–500 pk
  Actieradius: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FM op (Bio-)LNG

Een cabine ontworpen voor drukke werkdagen

Gemaakt voor chauffeurs die zich in, uit en rondom de cabine bewegen. De Volvo FM biedt comfort en ruimte van hetzelfde niveau als diens grotere broers. Direct zicht en ondersteunende oplossingen zorgen voor een hoge mate van veiligheid in stedelijke gebieden. Bekijk de superieure werkomgeving van de truck in de onderstaande galerij eens nader.

Camera Monitor System

Het Camera Monitor System geeft een duidelijk, direct zicht en verbetert uw zichtveld bij zowel goede als uitdagende omstandigheden. Night vision verbetert uw zicht in het donker. Met de dodehoekcamera aan passagierszijde maakt u het gebied vlakbij de truck aan de passagierszijde zichtbaar waardoor de veiligheid verbetert.
 

Bekijk ons Camera Monitor System

Infotainment en audio

De intuïtieve chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en twee niveaus van het audiosysteem maken de Volvo FM tot een comfortabele beleving, of u nu rijdt of rust.

Dichter bij de grond

Het cabineontwerp van de Volvo FM is laag met een rijpositie dicht bij de grond. Hiervandaan is het makkelijker oogcontact te maken met andere weggebruikers en controle te hebben over de gebieden rondom de truck. Hoe vaker u gedurende de dag in en uit de cabine stapt, hoe meer u de handige hoogte gaat waarderen. Voor stedelijke taken met elektrische trucks is er een uiterst soepele, lage instapversie verkrijgbaar.

Lees meer over de Volvo FM Low Entry 

Stel uw ideale Volvo FM samen

Een uitgebreide reeks toegankelijke cabines. De keuze uit aandrijflijnen met elektriciteit, (Bio-)LNG of diesel. Een chassis dat kan worden voorbereid voor elke opbouw en taak die u maar wenst. En energiebesparende functies zoals wrijvingsarme schijfremmen. Maak uw truck klaar voor alle opdrachten.

Stabiel rijden met Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering is als een helpende hand die het rijden gemakkelijker en preciezer maakt zowel als de inspanning verlicht. Stem dit af op uw eigen vereisten met uw persoonlijke instellingen. Dit voegt ook functionaliteit toe aan de ondersteuningssystemen voor de chauffeur, met actieve stuurfuncties in verschillende situaties. En als u een klapband krijgt, zorgt het systeem ervoor dat u een stabiele koers aanhoudt tot stilstand.

Over Volvo Dynamic Steering 

Perfect schakelen met I-Shift

I-Shift is beschikbaar op een reeks transmissies die uw rijden eenvoudig en efficiënt maken. Dit kan voor van alles worden gebruikt, van langeafstands- en bouwtransporten tot stedelijke distributies. Met een reeks optionele pakketten kunt u dit op uw vereisten afstemmen met features als rijden met één pedaal en meer. Als dat nog niet genoeg is, kan de I-Shift Dual Clutch schakelen zonder onderbreking in het geleverde vermogen. En met kruipversnellingen kunt u het uitstekende startvermogen combineren met energie-efficiëntie bij hoge snelheden.

Lees meer over I-Shift

Ondersteuningssystemen voor uw veiligheid

Als er een bepaald risico op een aanrijding bestaat, is Collision Warning met Emergency Brake er om u te waarschuwen en indien nodig te remmen. Side Collision Avoidance Support en Door Opening Warning werken aan beide zijden van de truck. De systemen maken gebruiken van radarsensoren om het risico op aanrijdingen met voertuigen en andere weggebruikers te verkleinen en door u te waarschuwen bij het openen van de portieren, als er een risico op aanrijding bestaat. Voor de veiligheid wordt naar alle richtingen gekeken. 
 

Over ondersteuningssystemen voor chauffeurs 

Een chassis dat gereed is voor uw uitdagingen

Of u nu containers gaat ophalen in havens, chemicaliën vervoert, door bouwplaatsen manoeuvreert of een uiterst gespecialiseerde opbouw op een bakwagen zet: de Volvo FM kan erop worden afgestemd. Dit is ons meest veelzijdige truckmodel. Bekijk onze chassis in de galerij met afbeeldingen eens nader.

Een flexibel chassis

Het chassis wordt in onze fabriek voor u afgestemd. U zult versteld staan hoe licht we een Volvo FM kunnen bouwen als we eenmaal weten hoe u de truck gaat gebruiken. Tandemaslift, de voorassen van 10 ton, en onze gestuurde naloop- en voorloopassen zorgen voor een enorme laadcapaciteit en manoeuvreerbaarheid. En met de Work Remote kunt u de functies voor de opbouw en aandrijflijn bedienen wanneer u niet op de chauffeursstoel zit.

Bekijk onze chassisopties 

Hulp voor carrosseriebouwers

Wanneer u uw Volvo-truck bestelt, bereiden wij deze in onze fabriek voor op de opbouw. De carrosseriebouwer krijgt toegang tot de online portal Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) met alle details die nodig zijn om de truck efficiënt en met de hoogst mogelijke kwaliteit gereed te maken voor gebruik. Met een speciale module kan de carrosseriebouwer verbinding maken met het elektrisch systeem van de truck om de nodige functies af te stemmen.

Lees meer over de opbouw 

Een cabine voor uw hele bemanning

Voor sommige operaties is meer nodig dan een chauffeur en een bijrijder. De Volvo-manschappencabine biedt plaats aan maximaal negen personen. In- en uitstappen kan snel en veilig verlopen. Ter vergemakkelijking van de opbouw, plaatsten we componenten zoals brandstoftanks, accu's en het uitlaatgasnabehandelingssysteem onder de cabine.

Cabineopties

Stem uw Volvo FM af met de cabine die aan uw vereisten voldoet. U heeft de keuze uit het energiebesparende Camera Monitor Systeem en zijspiegels. Bekijk hier de alternatieven eens nader.

  Dagcabine

  De Volvo FM met dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabinelengte is geoptimaliseerd voor maximale lengte van de laadbak.

  Lage dagcabine

  De Volvo FM met lage dagcabine biedt een comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. De cabine is de juiste keuze wanneer een opbouw ruimte boven de cabine nodig heeft of als de werkomgeving de voertuighoogte beperkt.

  Slaapcabine

  De Volvo FM met de slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FM met de lage slaapcabine combineert uitstekend rijcomfort, comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte. Dit is een perfecte keuze als een opbouw ruimte nodig heeft boven de cabine, zoals autotransporten.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FM met de Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen. De truck biedt veel opbergmogelijkheden en volledige stahoogte op de vloer.

  Crew cab

  De Volvo FM met crew cab biedt plaats aan totaal maximaal negen personen. De wagen is ontworpen voor veilig en snel in- en uitstappen.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FM?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.