Trucks

Volvo FH Aero. Aerodynamica voor de lange afstand.

De Volvo FH Aero is de ideale truck voor langeafstandstransporten. De aerodynamische cabinevorm werd ontworpen om energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Aandrijfkeuze tussen elektrisch, (Bio-)LNG en diesel. Deze truck is gestroomlijnd zodat u er elke dag verder mee komt.

  Volvo FH Aero

  Toepassingen: Efficiënte lange afstandstransporten
  Vermogen: 420–540 pk

  Lees de volledige specificaties

  Volvo FH Aero Electric

  Toepassingen: Regionale en nationale transportopdrachten
  Combinatiegewicht: 44 ton
  Vermogen: tot 490 kW
  Actieradius: tot 300 km

  Lees meer over de Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero op (Bio-)LNG

  Toepassingen: Langeafstandstransporten en nationale transportopdrachten
  Vermogen: 420–500 hp
  Actieradius: tot 1000 km

  Lees meer over de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG

Bekijk de Volvo Trucks FH Aero

Het aerodynamische ontwerp zorgt voor moeiteloos rijden met hoge kruissnelheid en duidelijk zicht voor de chauffeur. Comfortabele cabines met een geïntegreerde infotainment en audiobeleving. En de extra ruimte van de Globetrotter XXL-cabine. Blader door de onderstaande galerij en ontdek wat de Volvo FH Aero kan bieden.

Camera Monitor System

Het Camera Monitor System verbetert de aerodynamica van de truck zodat energie wordt bespaard. Het vergroot bovendien uw zichtveld bij zowel goede als uitdagende omstandigheden. Night vision ondersteunt de chauffeur in donkere omstandigheden en dankzij de bewakingsmodus kan de chauffeur ook zien wat er rondom de truck gebeurt wanneer deze staat geparkeerd.

Bekijk ons Camera Monitor System

Infotainment en audio

De intuïtieve chauffeursinterface, het infotainmentsysteem en twee niveaus van het audiosysteem bieden een geïntegreerde beleving, zowel tijdens het rijden als het rusten. De luidsprekers en eindversterker zijn ontworpen voor een audiobeleving op een hoger niveau.

Binnenin de Globetrotter XXL-cabine

Met al die tijd die u in de cabine doorbrengt, verdient u het beste. De Globetrotter XXL-cabine is gebouwd om het maximale te halen uit uw leven onderweg. De wagen biedt meer ruimte en meer comfort. En bij de Volvo FH Aero gebeurt dit met behoud van laadruimte dankzij speciale wettelijke voorschriften voor vrachtwagens met verbeterde energie-efficiëntie.

Lees meer over leefruimte in de cabine

Stel uw ideale Volvo FH Aero samen

Een kenmerkend profiel met een aerodynamisch ontwerp om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en de energiekosten te verlagen. Keuze uit aandrijflijnen met elektriciteit, (Bio-)LNG of diesel. Er is een uitgebreide reeks keuzes en opties voor trucks en bakwagenchassis, zodat u de Volvo FH Aero kunt afstemmen op uw behoeften.

Brandstof besparen met I-Save

De Volvo FH Aero met I-Save is de ideale oplossing voor het verlagen van het brandstofverbruik bij langeafstandstransporten. Het hart van I-Save wordt gevormd door de D13-motor met Turbo Compound-technologie, die meer koppel biedt bij lage toeren. Dit resulteert in een soepelere en stillere rijstijl en een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Meer informatie over I-Save

Geoptimaliseerd voor uw routes met I-See

I-See optimaliseert snelheid, schakelen, uitrollen en stoppen van de motor voor de daadwerkelijke route wanneer u rijdt met Adaptive Cruise Control. Het systeem houdt in realtime rekening met komende weggedeelten, bochten, rotondes en verkeersinformatie. Dit betekent dat u I-See kunt gebruiken om brandstof te besparen zodra u op weg gaat.

Ontdek I-See

Ontworpen om energie te besparen

Of u nu kiest voor elektrisch, (Bio-)LNG of diesel, de Volvo FH Aero is helemaal opgebouwd om energie te besparen. De aerodynamische vorm, het gestroomlijnde Camera Monitor System en de wrijvingsarme schijfremmen zijn er om de kosten te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen.

Technologie ter aanvulling van uw rijstijl

De Volvo FH Aero is gemaakt om het beste uit uw rijvaardigheden te halen. We hebben technologie ingebouwd die erop is gericht elk schakelmoment en elke manoeuvre perfect uit te voeren. Bekijk enkele features van dichterbij in de galerij met afbeeldingen.

Motorvermogen benutten met I-Shift

I-Shift zorgt dat het rijden soepel, comfortabel en efficiënt verloopt. U kunt zich op de weg concentreren, terwijl I-Shift het motorvermogen optimaal benut. Als u rijdt op heuvelachtige routes, kijk dan eens naar de I-Shift Dual Clutch voor schakelen zonder enige onderbreking in de vermogensafgifte.

Lees meer over I-Shift

Licht en dynamisch sturen

Zijwind, hobbels of kuilen? Geen probleem. Volvo Dynamic Steering filtert en compenseert deze allemaal om uw rijden gemakkelijker en zelfs stabieler te maken, waardoor uw schouders worden ontlast. Het systeem is ook te gebruiken met enkele geavanceerde ondersteuningssystemen voor de chauffeur die uw veiligheid verbeteren.

Over Volvo Dynamic Steering

Cabineopties

Wij bieden de Volvo FH Aero met een reeks cabines om aan uw vereisten te voldoen. Bekijk de onderstaande opties eens nader.

  Globetrotter XXL-cabine

  De Volvo FH Aero met de Globetrotter XXL-cabine biedt uitstekend rij- en leefcomfort voor twee personen. Het langere en bredere onderste bed is ontworpen voor uitstekend slaapcomfort.

  Globetrotter XL-cabine

  De Volvo FH Aero met de Globetrotter XL is de maatstaf in de branche voor langeafstandsvervoer. De truck biedt praktische en ruime leefruimte voor maximaal twee personen.

  Globetrotter-cabine

  De Volvo FH Aero met de Globetrotter-cabine combineert uitstekend rij- en leefcomfort voor maximaal twee personen met stahoogte op de motortunnel.

  Slaapcabine

  De Volvo FH Aero met slaapcabine biedt uitstekend rijcomfort en comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor maximaal twee personen met een beperktere stahoogte.

  Lage slaapcabine

  De Volvo FH met de lage slaapcabine biedt een lagere cabinehoogte gecombineerd met uitstekend rijcomfort, comfortabele overnachtingsmogelijkheid voor één persoon en beperkte stahoogte.

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH Aero?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.