Trucks

Volvo FH Aero op (Bio-)LNG 

De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG is een truck voor langeafstandstransport die aerodynamische efficiëntie nastreeft. Hij rijdt op Bio-LNG en HVO, verkleint uw CO2-uitstoot en maakt het mogelijk lange afstanden af te leggen met veel lading - CO2-neutraal, berekend "tank-to-wheel".

CO2-neutraal langeafstandsvervoer

De aandrijflijn op (Bio-)LNG levert dezelfde prestaties als de dieselmotoren van Volvo, maar met een lagere uitstoot. Hij heeft ook het potentieel om CO2-neutraal te op langeafstandstransporten waarbij gebruik wordt gemaakt van hernieuwbaar Bio-LNG en HVO. U kunt kiezen uit vermogens van 420, 460 of 500 pk met een koppel van maximaal 2500 Nm.

Hoog vermogen en koppel

De Volvo FH Aero motor op (Bio-)LNG is gebaseerd op de dieselmotortechnologie voor een aanzienlijk hoger rendement, vermogen en koppel dan andere alternatieven voor LNG-motoren. Hij is daarom bij uitstek geschikt voor langeafstandstransporten met een combinatiegewicht tot 60 ton en hoge productiviteit.

Kleinere CO2-uitstoot

Naast Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas) gebruikt de motor ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of diesel. Hij maakt daarnaast gebruik van AdBlue voor de nabehandeling van de uitlaatgassen. U kunt uw CO2-uitstoot tot wel 100% verminderen - "tank-to-wheel" - bij gebruik van Bio-LNG en HVO.

Voor uw behoefte aan LNG-capaciteit

Optimaliseer de tankinhoud van uw Volvo FH Aero op (Bio-)LNG, voor een actieradius tot wel 1000 km. Dit maakt de truck geschikt voor langeafstandstransporten in een groeiend netwerk van Bio-LNG- en LNG-tankstations.

Stel uw ideale Volvo FH Aero op (Bio-)LNG samen

Creëer de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG die past bij uw bedrijf. Assen, motoren en tanks zowel als al het comfort dat u in de cabine wilt.

Hoge prestaties en groot bereik met minder CO2-uitstoot

De Volvo FH Aero op (Bio-)LNG levert de prestaties en productiviteit van een truck met dieselmotor en heeft voldoende actieradius voor langeafstandstransporten. De aandrijflijn kan uw CO2-uitstoot met wel 100% verminderen. Dit dekt de uitstoot van het voertuig op lange ritten bij het gebruik van Bio-LNG en HVO, het zogenaamde "tank-to-wheel", in vergelijking met een truck op Europese standaarddiesel.

Tot 60 ton

Actieradius tot 1000 km

Tot 500 pk

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH Aero op (Bio-)LNG?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheeel vrijblijvend.