Trucks

Volvo FH op (Bio-)LNG

De Volvo FH op (Bio)LNG is een krachtige truck voor langeafstandstransporten die uw CO2-utistoot aanzienlijk kan verkleinen. De tank wordt aangedreven door Bio-LNG en HVO en kan lange afstanden afleggen met een hoog laadvermogen; hij is geheel CO2-neutraal, berekend "tank-to-wheel".

Hoge prestaties met minder CO2

De aandrijflijn op (Bio-)LNG van de Volvo FH bieden hetzelfde vermogen en koppel als onze dieselmotoren. Ze hebben lagere emissies en het potentieel om CO2-neutraal te worden bij het gebruik van hernieuwbaar Bio-LNG en HVO. U kunt kiezen uit vermogens van 420, 460 of 500 pk met een koppel van maximaal 2500 Nm.

Meer vermogen en koppel

De Volvo FH motor op (Bio-)LNG is gebaseerd op dieselmotortechnologie en biedt een aanzienlijk hoger rendement, vermogen en koppel dan andere alternatieven voor LNG-motoren. Dit maakt hem bij uitstek geschikt voor langeafstandstransporten met een combinatiegewicht tot 60 ton.

Kleinere CO2-uitstoot

De truck kan worden aangedreven met Bio-LNG (biogas) of LNG (aardgas). De motor gebruikt ook een kleine hoeveelheid hernieuwbare HVO of diesel. Het maakt ook gebruik van AdBlue voor de nabehandeling van de uitlaatgassen. Deze aandrijflijn biedt het potentieel om uw CO2-voetafdruk tot 100% te verminderen, "tank-to-wheel", bij gebruik van Bio-LNG en HVO.

LNG-capaciteit voor uw bereik

De Volvo FM op (Bio-)LNG is leverbaar met drie verschillende tankinhouden, zodat u de beste tank kunt kiezen voor uw toepassing. Dit maakt een actieradius tot 1000 km mogelijk, waardoor de truck uitstekend geschikt is voor langeafstandstransporten in een groeiend netwerk van Bio-LNG- en LNG-tankstations.

Stel uw ideale Volvo FH op (Bio-)LNG samen

Hoeveel vermogen heeft u nodig? Hoe ver rijdt u tussen tankstations? En welk comfortniveau heeft u nodig in uw cabine? Creëer uw ultieme Volvo FH op (Bio-)LNG in onze Truck Builder.

Vermogen met lagere emissies

De Volvo FH op (Bio-)LNG presteert als een truck met dieselmotor, maar kan uw CO2-uitstoot tot 100% verminderen. Dit wordt berekend "tank-to-wheel" bij het gebruik van Bio-LNG en HVO, in vergelijking met een truck op Europese standaarddiesel.

Tot 60 ton

Actieradius tot 1000 km

Tot 500 pk

De afgebeelde functies zijn mogelijk niet standaard of beschikbaar voor alle uitrustingsniveaus en aandrijflijnopties.

Nieuwsgierig naar de Volvo FH op (Bio-)LNG?

Uw Volvo Trucks-dealer beantwoordt graag al uw vragen. Uiteraard geheel vrijblijvend.