Trucks

Nu kiezen voor lithium-ion-accu’s of wachten op waterstof met brandstofcel? Wat is het toekomstperspectief?

| Leestijd: 2 min | Leestijd: 2 min
De zoektocht naar een schoon, hernieuwbaar alternatief voor diesel zorgt voor een stijgende vraag naar elektrische voertuigen en lithium-ion-accu's. Veel fabrikanten en ontwikkelaars onderzoeken daarnaast nog altijd de mogelijkheden van het enorme potentieel van waterstof met brandstofcel. Welke rol hebben waterstof met brandstofcel en lithium-ion-accu’s bij de toekomstige ontwikkeling binnen het transport? En kunt u als transporteur beter nu kiezen voor een elektrische truck met lithium-ion-accu’s of is wachten op waterstof met brandstofcel verstandiger?
Nu kiezen voor lithium-ion-accu’s of wachten op waterstof met brandstofcel? Wat is het toekomstperspectief?
Elektrische trucks maken momenteel gebruik van lithium-ion-accu’s.

Er zijn nog altijd veel vragen onbeantwoord rondom waterstof met brandstofcel, aangezien we veel minder kennis en ervaring hebben met deze technologie. En hoewel deze technologie op de lange termijn veel potentiële voordelen biedt, zijn vandaag de dag lithium-ion-accu's de best haalbare oplossing als we de overstap willen maken naar schone brandstof.

Er moet echter worden benadrukt dat deze beide technologieën geen concurrenten van elkaar zijn. Brandstofcellen kunnen zelfs worden gebruikt als aanvulling op accu's. Ze kunnen de actieradius vergroten zodat elektrische trucks grotere afstanden kunnen overbruggen.

Door meer en meer elektrisch aangedreven trucks te ontwikkelen, kunnen we voertuigen voorbereiden op beide technologieën. Dit is feitelijk slechts een kwestie van het veranderen van de manier waarop energie wordt opgeslagen. Ondanks het feit dat de trend richting elektromobiliteit en lithium-ion-accu's blijft groeien, kunnen we dus nog altijd overstappen op waterstof met brandstofcel als deze technologie een commercieel haalbaar alternatief wordt.

Anderen bekeken ook