Trucks

Hoe vraag ik een Direct Vision Standard (DVS)-vergunning voor Londen aan voor mijn truck(s)?

| Leestijd: 2 min | Leestijd: 2 min
Rijdt u op London? Dan heeft u vanaf 1 maart 2021 een Safety Permit of Direct Vision Standard (DVS)-vergunning nodig op alle vrachtwagens met een GVW van 12 ton of hoger.
Hoe vraag ik een Direct Vision Standard (DVS)-vergunning voor Londen aan voor mijn truck(s)?

Voor het aanvragen van een DVS-vergunning heeft u enkele gegevens van uw truckfabrikant nodig. Wit u voor een Volvo-truck een DVS-vergunning aanvragen? Doorloop dan onderstaande stappen:
 

 1. Bepaal de sterscore
  Om te achterhalen welke sterscore uw Volvo-truck heeft, kunt u contact opnemen met uw dichtstbijzijnde Volvo Trucks-dealer. Uw dealer kan via het kenteken of chassisnummer van het voertuig opvragen hoeveel sterren uw voertuig heeft.

 2. Bij een sterscore van 1-5: vraag uw vergunning aan
  Indien uw voertuig minimaal 1 ster scoort, kunt u hier een vergunning aanvragen

  Voor de meeste vrachtwagens zal de reactie echter zijn dat het voertuig geen ‘star-rating’ heeft, oftewel een sterscore van 0. Dit betekent dat er een veiligheidssysteem (genaamd Safe System) opgebouwd dient te worden.

 3. Bij een sterscore van 0: bouw een veiligheidssysteem (Safe System) op
  Indien uw voertuig een sterscore van 0 heeft, dient u een veiligheidssysteem (Safe System) in te (laten) bouwen dat voldoet aan de eisen. Volvo Trucks biedt een pakket aan waarin alle eisen voor dit systeem zijn opgenomen.

 4. Na inbouw van een Safe System: vraag uw vergunning aan
  Zodra het veiligheidssysteem (Safe System) is opgebouwd, kunt u een vergunning aanvragen. Foto’s van het opgebouwde systeem dienen als bewijs.

Anderen bekeken ook