Trucks

Première voor de nieuwe Volvo FE Low Entry Cab

Volvo Trucks breidt haar truckreeks uit met een nieuwe variant, de Volvo FE LEC (Low Entry Cab) Euro 6. De nieuwe cabine, met extra lage instap is ontworpen voor vuilniswagens en stadsdistributietrucks. De cabine biedt een zeer lage instap, een volledig vlakke vloer, uitstekend zicht rondom en ruimte voor vier personen.
Première voor de nieuwe Volvo FE Low Entry Cab

“Er is een toenemende vraag naar efficiënt afvaltransport en slimme oplossingen voor stadsdistributie. Met de nieuwe Volvo FE LEC komen we nog beter tegemoet aan de vraag van onze klanten. Zo is Volvo Trucks de enige fabrikant die een vuilniswagen maakt met een extra lage instap en een automatisch schakelende versnellingsbak als alternatief voor een volledige automaat. Volvo I-Shift zorgt voor een lager brandstofverbruik, bovendien komt het lage gewicht van de versnellingsbak het netto laadvermogen ten goede”, vertelt Pernilla Sustovic, Segment Manager Distribution van Volvo Trucks.

Lage instap en een volledig vlakke vloer
De nieuwe Volvo FE LEC is gebaseerd op de laatste generatie van de flexibele en zeer efficiënte Volvo FE. Het chassis, de aandrijflijn, het design, de instrumenten en de bedieningselementen zijn min of meer gelijk aan elkaar. Het verschil zit hem in de specifieke eigenschappen van de doorloopcabine en de extra lage instap. De instaphoogte is slechts 530 mm. Met behulp van de knielfunctie kan dit nog eens met 90 mm verlaagd worden. De portieren kunnen 90 graden geopend worden en de vloer is volledig vlak. De cabine kan bovendien worden uitgerust met drie passagiersstoelen. Deze stoelen zijn iets verder naar achteren geplaatst, zodat het beste zicht vooruit en opzij ontstaat voor de chauffeur. De cabine is verder voorzien van grote achteruitkijk- en dodehoekspiegels. Een extra laag zijraam aan de passagierszijde is mogelijk als optie. De lage zitpositie van de chauffeur zorgt in combinatie met het grote glas oppervlak voor een perfect direct zichtveld en minimale dode hoeken. Dit is een must voor de veiligheid in het drukke stadsverkeer.

Praktische details
“De Volvo FE LEC is ontworpen om het dagelijkse werk voor chauffeur en bijrijders makkelijker te maken. Daarom hechten we veel waarde aan praktische details”, stelt Lars Franck, Product Manager Extended Offer van Volvo Trucks.

Zo wordt bijvoorbeeld de knielfunctie automatisch geactiveerd wanneer de parkeerrem wordt gebruikt, daardoor is het mogelijk de cabine snel en makkelijk te verlaten. De knielfunctie kan overigens aan en uit worden geschakeld met een knop op het dashboard. Naast de chauffeursstoel bevindt zich een aansluiting voor een persluchtpistool dat gebruikt kan worden voor het verwijderen van vuil en stof. Optioneel is een 24 V stopcontact achter de chauffeursstoel, handig voor bijvoorbeeld een koelkast. Bovendien is er extra inbouwruimte in het dashboard voor bijvoorbeeld een achteruitrijcamera of een display voor een weegsysteem.

Typegoedkeuring voor heel Europa
De nieuwe Volvo FE LEC heeft een typegoedkeuring in heel Europa en voldoet zowel aan de Europese, de Zweedse als aan Volvo Trucks’ eigen strenge eisen voor botsveiligheid. De truck wordt op 5 mei onthuld tijdens de IFAT in München, Duitsland. IFAT is een van ’s werelds grootste beurzen op het gebied van reiniging, milieu en afval.

 

Volvo FE LEC – de feiten

Cabine: Doorloopcabine met maximaal vier zitplaatsen. Instaphoogte 530 mm, 440 mm met geactiveerde knielfunctie (bandenmaat 315/70R22.5). Portieropening 90 graden
Asconfiguraties: 4x2 of 6x2 met gestuurde naloopas.
Motor: Volvo D8K Euro 6 met een motorvermogen van 250, 280 of 320 pk.

Versnellingsbak: Volvo I-Shift of Allison volledig automatische versnellingsbak.

Mediagallerij