Trucks

De nieuwe Volvo FL en Volvo FMX – nu met manschappencabine

De nieuwe Volvo FL en Volvo FMX zijn nu beschikbaar in Euro 6-configuratie met een manschappencabine voor onder meer reddingsdiensten, brandweer en wegenwachtdiensten. De manschappencabines bieden hetzelfde hoge veiligheidsniveau als de andere cabines van Volvo Trucks.
De nieuwe Volvo FL en Volvo FMX – nu met manschappencabine

“We zijn erg trots dat we twee moderne en veilige vrachtwagens kunnen aanbieden met unieke opbouwmogelijkheden voor dit type opdrachten. Met de wendbare Volvo FL en de robuuste Volvo FMX verbreden we ons truckaanbod met een manschappencabine”, zegt Pernilla Sustovic, manager van het distributiesegment bij Volvo Trucks.

De nieuwe Volvo FL Crew Cab is bestemd voor trucks met een maximaal toegelaten massa (GVW) tot en met 16 ton. In de cabine is er ruimte voor maximaal zeven personen. De lage instap en de deuropeningshoek van 90 graden zorgen voor vlot in- en uitstappen.

“Met de nieuwe Volvo FL Crew Cab hebben we heel wat meer ruimte voor oplossingen op maat van de klant en dat rechtstreeks af fabriek. We hebben bijvoorbeeld twee motoropties van respectievelijk vijf en acht liter, twee mogelijke wielgroottes en verschillende chassishoogten”, zegt Tobias Bergman, productmanager voor de Volvo FL en de Volvo FE.

De Volvo FMX Crew Cab is gebouwd voor zwaardere en meer veeleisende opdrachten. Het is een robuuste en krachtige truck die zo goed als overal kan komen. De Volvo FMX Crew Cab is beschikbaar in 4x2- en 4x4-configuratie. De luchtgeveerde cabine biedt standaard plaats aan zes mensen, heeft een eenvoudig te reinigen interieur en deuren die 90 graden openen.

“We hebben ook veel belang gehecht aan het ontwerp van kleine maar essentiële details. De instaptreden achteraan van de Volvo FMX Crew Cab klappen bijvoorbeeld uit tot een hoek die snel in- en uitstappen vergemakkelijkt bij operaties waarbij tijd van levensbelang is. De instaphandgrepen zijn geel en dus onder alle omstandigheden goed zichtbaar. Ook de verlichting in de cabine werd sterk verbeterd”, zegt Peter Hardin, productmanager voor de Volvo FM en de Volvo FMX.

Beide trucks beschikken over een typegoedkeuring van het hele voertuig in de EU en zijn standaard voorbereid voor eenvoudige opbouw.

Feiten nieuwe Volvo FL Crew Cab

  • Voor trucks met een maximaal toegelaten massa (GVW) tot en met 16 ton.
  • Manschappencabine met ruimte voor maximaal zeven personen.
  • Lage instap, laag zwaartepunt, deuropeningshoek van 90 graden.
  • Motoren: Volvo D5K Euro 6 met 210 of 240 pk, of Volvo D8K met 250 of 280 pk.
  • Versnellingsbak: volledig automatische versnellingsbak I-Sync of manuele versnellingsbak.

Feiten nieuwe Volvo FMX Crew Cab

  • Voor trucks met een maximaal toegelaten massa van 18 ton en meer. Beschikbaar in twee basisversies, in 4x2- of 4x4-configuratie.
  • Manschappencabine met ruimte voor zes personen.
  • Luchtgeveerde cabine, vinylbekleding, deuropeningshoek van 90 graden, uitklapbare opstap treden bij de manschappencabine.
  • Motoren: Volvo D11 Euro 6 met 330-450 pk.
  • Versnellingsbak: volledig automatische Volvo Powertronic, Volvo I-Shift of manuele versnellingsbak.

De nieuwe Volvo FL en Volvo FMX – nu met manschappencabine