Trucks

Volvo FMX 460 8x4 Tridem met Work Remote voor Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls b.v.

Gebr. Schouls b.v. uit Leiden is gespecialiseerd in beton-, weg- en waterbouw. Het bedrijf nam onlangs een Volvo FMX 460 8x4 Tridem in gebruik, voorzien van veel innovaties, waaronder Volvo Dynamic Steering (VDS) en een Work Remote: een draadloze afstandsbediening waarmee het laden kan worden vereenvoudigd. De truck werd geleverd door Volvo Group Truck Center Rijnsburg.
Volvo FMX 460 8x4 Tridem met Work Remote voor Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls b.v.

Het GVW van de Volvo FMX bedraagt 37 ton en heeft een zwaar transportverklaring voor 80 ton. Het voertuig is uitgerust met onder meer Volvo Dynamic Steering, Volvo I-Shift voor off-road gebruik en een aslastindicator. Daarnaast is de Volvo FMX voorzien van een Work Remote: een draadloze afstandsbediening waarmee het laden en lossen kan worden vereenvoudigd.

Work Remote
Met de Work Remote afstandsbediening kan het chassis vrijwel evenwijdig hoger worden gezet en het rijniveau worden aangepast. Ook het hellen naar de zijkant kan handmatig worden gecompenseerd, evenals het starten of stoppen van de motor en maximaal vier PTO´s. Het motortoerental kan worden aangepast en er is een instelling voor het opslaan van het toerental, zodat dit snel weer kan worden opgeroepen. Work Remote biedt ook functionaliteiten als werkverlichting en zwaailampen, ook flitsers kunnen worden bediend. Het belangrijkste tot slot is de bediening, deze is met zijkleppen tweezijdig (zij- en achterkant) te bedienen met behulp van een eenvoudig menu in de Work Remote met sneltoetsen.

Rijk Vinke, directeur van Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls: “We hebben gekozen voor alles wat er op dit moment technisch geboden wordt. Euro 6 als vanzelfsprekend, zeker omdat dit voor binnenstedelijk gebied noodzakelijk is. De cabine van de Volvo FMX heeft een lage instap en alles in de cabine is extreem Arbo vriendelijk. Ook Work Remote valt in die categorie, want de chauffeur kan alles makkelijk een eenvoudig bedienen zonder dat hij steeds in en uit de cabine moet. Bovendien heeft hij door het gebruik van de afstandsbediening veel beter zicht op het werk.”

Compact en wendbaar

Gebr. Schouls zet de Volvo FMX 460 8x4 Tridem multifunctioneel in. “Hoofdzakelijk zal hij met de autokraan worden ingezet. Alle bouwmaterialen en hulpmaterialen zoals damwanden, rijplaten en klein materieel kunnen in één keer worden meegenomen. Dat is specifiek werk dat een juiste aslastverdeling vraagt. Daar komt bij dat er veel gemanoeuvreerd moet worden en dan is de korte draaicirkel van de Volvo FMX echt een uitkomst, zeker omdat de naloopas gestuurd is.”


Gebr. Schouls

De activiteiten van Gebr. Schouls variëren van rioolwerken tot het bouwen van bruggen, kademuren, stuwen, riool- en poldergemalen. Vooral het laatste is een van de specialisaties van het bedrijf dat nauwe contacten onderhoudt met de Waterschappen. Korte lijnen met de opdrachtgevers, zoals de overheid, het bedrijfsleven en de particuliere sector zorgen voor een optimale communicatie van de ontwerpfase tot de oplevering van het eindproduct.

Rijk Vinke: “Wij willen alles zoveel mogelijk in eigen hand houden in alle facetten van een werk. Dat geldt voor ontwerp en uitvoering, maar ook voor de logistiek rondom een project. Een goed voorbeeld is de nieuwe Volvo FMX, die materiaal vervoert naar de projecten maar ook een dieplader kan trekken, geladen met een 35 tons kraan.”

Volvo FMX 460 8x4 Tridem met Work Remote voor Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls b.v.