Trucks

Nieuwe Dynafleet App van Volvo Trucks helpt chauffeurs brandstof te besparen

Brandstof beslaat tussen 25 en 35% van de totale kosten van een transportbedrijf. Met de nieuwe App van Volvo Trucks ontvangt de chauffeur terugkoppeling over zijn rijgedrag om zo de brandstofkosten voor het bedrijf aanzienlijk te verminderen.
Nieuwe Dynafleet App van Volvo Trucks helpt chauffeurs brandstof te besparen

De nieuwe App voor chauffeurs is onderdeel van Dynafleet: Volvo Trucks’ transport informatie systeem. Informatie die eerder alleen beschikbaar was voor het transportbedrijf is nu ook beschikbaar voor de chauffeur.

“Met de nieuwe App kunnen chauffeurs zelf zien hoe efficiënt ze rijden, hun resultaten vergelijken met die van collega’s en hun rijtechniek verder verbeteren”, verklaart Berend Kamphuis, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland.

Een van de functies van de App – de Fuel Efficiency Score – beoordeelt de prestatie van de chauffeur op vier gebieden die de impact van het brandstofverbruik beïnvloeden: anticiperend rij- en remgedrag, motor en versnellingsbakgebruik, aanpassen van snelheid en stilstand. De resultaten worden samengevoegd en laten een totaalscore zien.

“Het idee is om prikkels te geven die leiden tot een goed geplande en veilige rijstijl. Een rijstijl die een laag verbruik en lage emissies geeft en waardoor het voertuig lagere operationele kosten heeft”, vertelt Kamphuis.

Over het algemeen beslaat brandstof tussen de 25 en 35% van de totale kosten van een transportbedrijf. Chauffeursgedrag maakt echt het verschil: door een zuinigere rijstijl aan te meten, kunnen chauffeurs de brandstofkosten met 7% verlagen.

In 2013 introduceerde Volvo Trucks een Dynafleet App voor transportbedrijven. De doelgroep voor deze App was de fleetowner en niet de chauffeur. De nieuwe Dynafleet App is inmiddels al 12.000 keer gedownload.

“Fleetowners hebben al kennisgemaakt met het grote voordeel van het onmiddellijk inzicht hebben in rijstijl en brandstofverbruik. Nu volgt nog een middel om een verbeterde brandstofefficiency te behalen”, besluit Berend Kamphuis.

De Dynafleet App is beschikbaar voor iPhones en iPads in verschillende Europese markten. De App kan gebruikt worden in combinatie met diverse Dynafleet abonnementen.

Dynafleet
Dynafleet is een transport informatie systeem dat chauffeurs en transportbedrijven helpt bij een nog efficiënter gebruik van hun voertuigen. Dynafleet is momenteel beschikbaar in Europa, Brazilië en Australië. Op dit moment heeft Dynafleet 55.000 abonnementen.

mediagallerij