Trucks

Nieuwe FH-trekkers voor HG Transport BV

HG Transport BV uit Heerenveen is gespecialiseerd in het vervoer van metalen, bulk- en recycling materialen. Daarvoor zet HG Transport 50 trekkende eenheden in die door heel Europa hun werk doen. Nieuw in de vloot zijn vijf Volvo FH 460 trekkers in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er twee 4x2-trekkers en drie 6x2-trekkers waarvan twee met een extra lage schotelhoogte.
Volvo FH 460 trekkers in verschillende uitvoeringen.

HG Transport BV is sinds 1996 actief vanuit Heerenveen. Het bedrijf wordt geleid door Cees en Gerrit van der Wal in samenwerking met de oprichter, Harm van der Wal. HG Transport is dan ook een typisch familiebedrijf wat zich vooral richt op het transport van recycling materiaal. Middels een deels in eigen huis ontwikkeld systeem kunnen 20- en 40ft containers verticaal geplaatst worden voor belading. Daardoor ontstaat een bijzondere effectieve belading van de zeecontainers.

HG Transport verzorgt de im- en export van deze containers via de havens van Rotterdam, Antwerpen, Le Havre, Bremerhaven en Hamburg voor verschillende opdrachtgevers.

Lowdeck 6x2
Twee van de nieuwe Volvo-trekkers zijn uitgerust als lowdeck met een schotelhoogte van slechts 95 cm. "Voor onze kippende containeropleggers hadden we een extra lage schotelhoogte nodig, maar vanwege de aslasten ook een voorloopas. Bij Volvo hadden ze een passend antwoord op onze vraag. Met deze oplossing blijven we binnen de wettelijke aslasten, en binnen de totale toegestane hoogte met onze opleggers. Bovendien biedt Volvo dan ook nog ruimte voor voldoende brandstof aan boord", aldus Cees van der Wal.

Naast de twee lowdeck 6x2-trekkers zijn er ook een 6x2-trekker met een schotelhoogte van 105 cm én twee 4x2 trekkers afgeleverd met normale schotelhoogte. Dankzij de wielbasis van 400 cm in combinatie met een verder naar voren geplaatste opleggerschotel ontstaat er een ideale aslastverdeling voor deze trekkers. De 4x2-trekkers worden onder andere ingezet voor het transport van walking-floor opleggers.

Safety pakket
De nieuwe Volvo FH-trucks zijn de eerste trucks van dit model in de vloot van HG Transport. De keuze viel op de ruime Globetrotter cabine waarin de HG chauffeurs de hele week mee van huis zijn. Om die reden koos HG Transport voor alle comfort en veiligheid aan boord. Harm van der Wal: "Deze trucks zijn uitgerust met het complete Active Safety Pakket met onder meer een dode-hoek waarschuwing en het actieve anti collision systeem met noodremfunctie. Dat is een mooi stuk extra veiligheid voor onze chauffeurs en de medewegggebruikers." Over de keuze voor Volvo is de familie Van der Wal duidelijk.

Oprichter en directeur Harm van der Wal: "Onze eerste Volvo was een F613 die we kochten bij dealer MS de Vries. Later volgden de F6S types en daarna de nodige F en FH-modellen. Eigenlijk hebben we altijd Volvo-trucks in de vloot gehad en dat was altijd naar volle tevredenheid. Met deze nieuwe vijf Volvo-trekkers wordt dan ook een jarenlange relatie voortgezet en dat zegt veel over de relatie met de Volvo Trucks-dealer."