Trucks

Functionele Volvo FMX 8x4 betonmixer voor BCK

Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK) heeft wederom een Volvo FMX betonmixer aangekocht. Er is specifiek gekozen voor een vierasser met een korte draaicirkel voor het leveren van betonmortel in (binnen)stedelijk gebied. Bij de configuratie heeft BCK, in samenspraak met Volvo Group Truck Center Alphen aan den Rijn, ingestoken op functionaliteit. Het resultaat is een bijzonder sterke bouwtruck met een technisch GVW van 43 ton (wettelijk 39 ton) en een motorvermogen van 410 pk. De 10-kuubs Stetter-mixer werd opgebouwd door Boogert Service in Nieuwerkerk.
Betonmortel Centrale Koudekerk (BCK) heeft wederom een Volvo FMX betonmixer aangekocht

"We hebben gekozen voor functionaliteit met bewezen technieken", vertelt directeur Jan Willem Lahuis over de Volvo FMX 8x4 betonmixer. "De paraboolgeveerde 20 tons-voorassen en het 23-tons tandemstel verdelen het gewicht van de betonmixer optimaal over het hele chassis en kunnen volledig worden uitgenut. Het hoge chassis, de korte wielbasis en twee gestuurde voorassen zijn uitermate geschikt voor werk in de binnenstad en komen ook tot hun recht op niet-verharde ondergrond." De Volvo FMX is uitgerust met Volvo I-Shift met Construction-software, wat onder meer bijdraagt aan eenvoudig manoeuvreren bij lage snelheid.

De nieuw aangeschafte Volvo FMX wordt toegevoegd aan BCK's wagenpark van achttien eenheden, bestaande uit vier- en vijfassige betonmixers en diverse trekker-trailercombinaties. "We hebben bijzonder goede ervaringen met Volvo Trucks", aldus Lahuis. "Het is een betrouwbaar en solide merk gebleken, dat bovendien favoriet is bij onze chauffeurs. De Volvo FMX is een echt werkvoertuig, met een robuuste uitstraling die goed past bij ons type bedrijf." 

Zusterbedrijven
In twee betonmortelfabrieken in Koudekerk aan de Rijn produceert BCK betonmortel, anhydriet gietvloeren en vloeispecies in alle voorkomende samenstellingen. De daarvoor benodigde bindmiddelen, zoals cement, vliegas en slakken, worden geleverd door de Volvo-trekkers met bulktrailers van BCK's zusterbedrijf ENBO, dat internationaal op- en overslag van bulkgoederen zoals cement verzorgt met mobiele installaties.

Het klein onderhoud aan het materieel van BCK en ENBO is in handen van GAVAKO, het eigen garagebedrijf dat op hetzelfde adres gevestigd is aan de Hondsdijk in Koudekerk aan den Rijn. De periodieke keuringen en het grotere onderhoud worden toevertrouwd aan Volvo Group Truck Center in Alphen aan den Rijn. 

Slagvaardig
BCK heeft in de afgelopen jaren het wagenpark volledig vernieuwd. Lahuis: "Deze investering hebben ertoe geleid dat we goed geëquipeerd uit de crisis zijn gekomen. De bouwbranche krabbelt snel op. Er wordt niet meer alleen op prijs gekocht, ook kwaliteit en service worden steeds belangrijker.

Als zelfstandige betonmortelproducent zijn we slagvaardig en kunnen we snel anticiperen op de vraag van de klant, met name in het klein- en middensegment. Ons moderne materieel, uitsluitend uitgerust met Euro 5- of Euro 6-motoren, laat bovendien zien dat we vertrouwen in de toekomst hebben; komend jaar verwachten we weer minimaal de volumes te halen van vóór de crisis."

4 oktober 2017