Trucks

Zeven nieuwe Volvo-trucks voor A. Roemaat Transport

A. Roemaat Transport kreeg onlangs in Lichtenvoorde zeven nieuwe Volvo-trucks geleverd door Paashuis Bedrijfswagens. Het betreft in totaal vier Volvo FH- en drie Volvo FM-trucks in verschillende configuraties voor internationaal transport en distributie. Volvo Trucks is al ruim vijftig jaar een vast merk in de vloot van A. Roemaat Transport.
vier Volvo FH- en drie Volvo FM-trucks in verschillende configuraties voor internationaal transport en distributie.

Transportbedrijf A. Roemaat heeft zijn wagenpark deels vernieuwd, deels uitgebreid met drie Volvo FH 460-trekkers en twee Volvo FM 370-trekkers. Van beide types is ook een bakwagen aangeschaft, waarbij de Volvo FH op een 6x2 asconfiguratie is gezet. Peter Roemaat, directeur: "Deze diversiteit weerspiegelt de veelzijdigheid van onze transportactiviteiten: langeafstands- en distributietransport in de Benelux en Duitsland, veelal voor bouwgerelateerde goederen en vaak met meeneemheftruck. Ook beschikken we over een aantal city-opleggers met stuurbare achterassen voor fijnmazige distributie. Daarnaast zijn we sterk in het transport van gevaarlijke stoffen. Door onze expertise hierin zijn we inmiddels de grootste vuurwerkvervoerder van de Benelux." 

Globetrotter XL
Alle nieuwe trekkers en bakwagens zijn uitgerust met een ruime Globetrotter XL-cabine en ingericht met een Driver Comfort- en Rest & Relax-pakket met onder meer een bed en draai- en kantelbare relax-stoel. "Comfort is belangrijk, ook in het distributiewerk", vindt Roemaat. "Als onze chauffeurs zich tussendoor even kunnen uitstrekken, pakken ze meer rust. Dat komt zowel de veiligheid onderweg als de concentratie bij het laden en lossen ten goede." Voor een optimaal cabineklimaat bij een uitgeschakelde motor zijn de Volvo FH-trucks bovendien voorzien van I-ParkCool, Volvo's geïntegreerde standkoeling.

Dropshipment
"Onze specialiteit is 24-uurs levering binnen de Benelux en Duitsland, van deur tot deur of via ons op- en overslagmagazijn in Lichtenvoorde", vertelt Roemaat. Vanuit drie loodsen met een totale opslagcapaciteit van 45.000 m3 beheert het bedrijf de goederenstromen van vele opdrachtgevers, inclusief assembleren, orderpicken, ompakken en -labelen en het afhandelen van douaneformaliteiten. Ook verzorgt de logistiek dienstverlener dropshipment: directe leveringen vanaf de producent naar de eindgebruiker. "Bij een van onze opdrachtgevers nemen we in-house de hele expeditie uit handen vanaf het moment dat de goederen van de productieband komen: verpakken, palettiseren, etiketteren en inladen. Zo geven we de claim ‘value-added logistics' nog verder inhoud." 

Back-up
Een aantal van de Volvo-trucks zijn door Paashuis Bedrijfswagens op Duits kenteken gezet. De officiële standplaats van deze trucks is Borken, waar Roemaat Transport een tweede vestiging heeft, en ook de chauffeurs zijn van Duitse origine. "Volvo Trucks is van oudsher het grootste merk in onze vloot. Een keuze waar onze chauffeurs zich overigens in kunnen vinden; het hele bedrijf is behoorlijk Volvo-minded. Ook de goede relatie met Paashuis Bedrijfswagens speelt een belangrijke rol. Zo doen we bijvoorbeeld het onderhoud grotendeels zelf, maar kunnen we altijd terugvallen op de back-up van Paashuis Bedrijfswagens."

Over A. Roemaat Transport
Familiebedrijf A. Roemaat Transport is in 1964 opgericht door Aloys Roemaat. Samen met zijn zoon en drie dochters werkte hij zijn eenmanszaakje op tot een bedrijf met 120 werknemers in Nederland en Duitsland. Op 26 augustus 2017 is Aloys Roemaat op 90-jarige leeftijd overleden. Niet alleen zijn werk, ook zijn naam wordt in ere gehouden in de slogan, die is afgeleid van zijn initialen: A. Roemaat Transport, the ART of Transport.

21 september 2017