Trucks

AW Materieel jubileert met Volvo FM

Het 12,5-jarig jubileum van AW Materieel in maart was niet alleen voor het Emmeloordse verhuurbedrijf zelf, maar ook voor Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep in Zwolle een feestje. Nijwa leverde namelijk de vijftigste truck voor de verhuurvloot - net als de allereerste aanwinst in 2005 een Volvo FM 6x2. Dat AW Materieel vanaf het begin kiest voor Volvo Trucks, komt volgens de oprichter door de technische kennis en betrokkenheid van de verkoopstaf van Nijwa, de mogelijkheden van de truck en het duurzame karakter van Volvo Trucks.
AW Materieel jubileert met Volvo FM

AW Materieel startte in 2005 als verhuurbedrijf voor reinigingswagens. Door dit te combineren met onderhoud, reparaties en revisie biedt het bedrijf volledige mobiliteitsgarantie aan afvalinzamelaars in heel Nederland. De huurvloot telt momenteel 30 trucks. De nieuwste aanwinst betreft een Volvo FM 370 6x2 met gestuurde naloopas en 10-tons vooras. Op dit chassis bouwde AW Machinery, de machine- en carrosseriebouwtak van het bedrijf, een kraan en haakarm waarmee de truck kan worden ingezet met alle mogelijke reinigings- en containersystemen. 

Multi-inzetbaar
De gewenste multi-inzetbaarheid was bij de oprichting van zijn bedrijf mede de reden dat directeur-eigenaar Gert-Jan van Wieren koos voor de Volvo FM. "Op dat moment was er geen ander merk waar zoveel verschillende hydraulische systemen en hulpstukken op konden worden aangesloten. Daarbij is voor dit soort complexe voertuigen een goede technische sparringpartner belangrijk, en die vonden we bij Nijwa Zwolle. John Nijzink, onze contactpersoon bij Nijwa, begrijpt waar wij mee bezig zijn. Hij heeft ons niet voor niets al 38 trucks verkocht, steeds precies zo geconfigureerd zoals wij die nodig hebben. Comfort, gebruiksgemak en veiligheid zijn daarbij voor een huurvoertuig uiteraard essentieel." 

John Nijzink vult aan: "Mijn eerste gesprek met Gert-Jan en Denise was bij hen aan de keukentafel. Het was de start van hun bedrijf en onze samenwerking. En kijk wat ze tot nu toe al hebben bereikt: een grote verhuurvloot, betrokken en goede medewerkers en een schitterend nieuw pand. Nijwa is met AW Materieel meegegroeid. We hebben aan een half woord genoeg om steeds weer de beste oplossingen te vinden."

Klimaatneutraal
Ook het duurzame karakter van Volvo Trucks speelt voor AW Materieel een rol in de voorkeur voor het truckmerk. De Volvo Trucks-fabrieken in Gent en het Zweedse Tuve waren de eerste ter wereld waar voertuigen volledig klimaatneutraal geproduceerd worden. "Zorg voor het milieu is in de reinigings- en recyclingsector een belangrijk punt, maar het past ook bij onze persoonlijke levensvisie", verklaart Van Wieren. Het eigen bedrijfspand op het Ecopark in Emmeloord is CO2-neutraal en zal naar verwachting eind 2018 het predicaat klimaatneutraal kunnen voeren. 

AW Machinery
"Voor de productieplanning van AW Machinery is het een voordeel dat Volvo Trucks een zeer accurate levertijd hanteert", aldus Van Wieren. AW Machinery ontwikkelt en bouwt onder andere carrosserieën en hulpstukken voor afvalinzameling, containervervoer en autolaadkranen. Uniek is de gepatenteerde, mobiele wascontainer. Deze leegt en reinigt ondergrondse containers en de bijbehorende betonput in één werkgang. Dankzij dit bijzondere voertuig is AW Materieel inmiddels ook in het buitenland geen onbekende meer.